Palladium prisprognose: XPD/USD i god form for fjerde uge i træk

Af:
op Feb 28, 2022
Listen
  • Palladium-prisen har gode udsigter til at melde om stigninger for fjerde uge i træk.
  • I løbet af de seneste 9 ud af 12 uger har prisen ligget i grønt.
  • Rusland-Ukraine-krisen har fortsat den væsentligste del af skylden for prisstigningen på markedet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Palladium prisen er igen steget siden sidste uges lavpunkt, da Rusland-Ukraine-krisen fortsat får priserne til at stige. Investorerne er derfor fortsat særdeles opmærksomme på, hvor langt den russiske leder er villig til at gå i forbindelse med sit angreb på Ukraine.

palladium price
palladium price

Rusland-Ukraine konflikten

Rusland er en stor producent af palladium og platin; som begge bruges i bilers katalysatorer. I 2021 producerede landet omkring 40% af den globale palladiumproduktion, hvilket svarer til omkring 2,6 millioner ounces. I samme periode producerede landet 641.000 ounces platin; 10% af verdens samlede produktion.

Set i lyset af betydningen som Ruslands palladium-forsyninger har på globalt plan, så har bekymringerne i forbindelse med de effekter, som Rusland-Ukraine-krisen vil have på forsyningerne fået priserne til at stige. Lørdag forhindrede Vesten visse russiske banker i at få adgang til SWIFT-betalingssystemet. Efter dette skridt er de handlende nu nervøse for, at dette muligvis vil kunne forstyrre den russiske eksport, hvilket inkluderer palladium og andre vigtige råvarer.

Derudover har præsident Putins seneste meddelelse signaleret en eskalering af den igangværende krig. Den russiske leder har beordret landets militær til at sætte sine atomstyrker i særlig beredskab. Det sker på et tidspunkt, hvor den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, har indikeret at en delegation fra landet vil møde russiske embedsmænd i et forsøg på at afslutte krisen på diplomatisk vis.

Palladium prisprognose

Palladium-prisen begyndte ugen med et opsving efter et fald fra et syv måneders højdepunkt i afslutningen af sidste uge. Baseret på både de grundlæggende og tekniske analyser, så er prisen i god form til at registrere et afkast for fjerde uge i træk. Siden det nåede sit laveste niveau i 21 måneder på $1.529,23 i midten af december 2021, så har prisen været i grøn i 9 ud af 12 uger.

På et fire-timers diagram handler palladium over de 25 og 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Råvaren ligger ligeledes også over den langsigtede 200-dages EMA. De tekniske indikatorer signalerer yderligere afkast i de efterfølgende sessioner. I den nye uge forventer jeg, at palladiumprisen forbliver over 200-dages EMA, idet spekulanterne forbliver i kontrol.

Intervallet mellem støttezonen på 2.400 over et 50-dages EMA, såvel som modstandsniveauet på 2.550 vil være værd at holde øje med i løbet af de efterfølgende sessioner. En prisstigning over områdets øvre grænse vil sandsynligvis få spekulanterne til at møde modstand på 2.625,35, idet de samler tilstrækkeligt med momentum til at genteste det prisfald, som blev oplevet i løbet af den seneste uge.

palladium price
palladium price

Ad

Invester i råvarer såsom guld, hvede, lithium, olie og meget mere på blot få minutter med vores højest vurderede mægler, eToro.

10/10