FTX USA’s præsident siger, at kryptovaluta priserne drives af institutionelle aktører

Af:
op Mar 3, 2022
Listen
  • Præsidenten for FTX US afviser påstande om, at kryptovaluta rummet vil blive brugt af sanktionerede personer.
  • Den seneste stigning i aktiviteten på tværs af kryptovaluta markedet skyldes institutionelle aktører.
  • Han siger, at børser har værktøjer til at forhindre sanktionsramte personer i at veksle fiat til kryptovaluta.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Brett Harrison, der er præsident for FTX US, har udtalt at den største andel af FTX-mængden stammer fra institutionelle investorer. I denne uge har kryptovaluta markedet oplevet et bemærkelsesværdigt opsving, hvor hele markedsværdien landede på over 2 billioner dollars efter at være faldet til under 1,5 billioner dollars i sidste uge.

Bekymringer over anvendelsen af kryptovaluta midt i de russiske sanktioner

Der har været øget bekymring over russiske oligarker og sanktionerede personers brug af kryptovaluta. Dette har resulteret i øgede opfordringer til kryptovaluta børserne om at suspendere deres tjenester i Rusland.

Når dette så er sagt, så har kryptovaluta universet gjort meget godt under Rusland-Ukraine-krisen. Mere end $36 millioner i kryptovaluta er f.eks. blevet doneret til den ukrainske regerings officielle wallet-adresser. Et betragteligt beløb er også blevet doneret til en række velgørende organisationer i landet.

I et interview med CNBC udtalte Harrison, at disse donationer kunne være årsagen til prisstigningen på tværs af kryptovaluta-diagrammerne. Harrison bemærkede desuden, at det “stort set er usandt”, at sanktionerede personer ville være i stand til at vende sig mod kryptovalutaer for at undgå sanktionerne. Han uddybede ved at sige, at de børser der muliggør konverteringen af fiat-valuta til kryptovaluta havde de nødvendige værktøjer til at spotte russiske individer.

Harrison bemærkede også, at FTX var bundet af reglerne på de markeder, som de opererer fra. Hvis der eksisterede sanktioner mod visse personer, så ville FTX automatisk modtage en liste over disse, hvilket ville gøre dem i stand til at overholde de pålagte sanktioner.

Den stigende aktivitet stammer fra institutionelle investorer

Harrison bemærkede, at den seneste stigning i aktiviteten på kryptovaluta markedet er blevet tilskrevet store institutioner. Disse institutioner købte kryptovalutaer, idet valutaen klarer sig bedre end værdipapirmarkedet, der netop er blevet påvirket af de geopolitiske spændinger mellem Rusland og Ukraine.

Direktøren bemærkede også, at størstedelen af mængderne på FTX stammede fra institutionel likviditet. Institutionelle aktører handlede på baggrund af den generelle angst på tværs af markedet, hvilket skabte høj aktivitet i kryptograferne i sammenligning med værdipapirmarkedet. I går steg Bitcoin ( BTC/USD ) til $44.000 efter at være faldet til under $35.000 i sidste uge, hvilket skete efter Ruslands præsident, Vladimir Putin, offentliggjorde nyheden om en “særlig militær operation” i Ukraine. Opsvinget har gjort det muligt for kryptovaluta markedet at klare sig bedre end værdipapirmarkedet.

Ad

Kom nemt i gang med krypto ved at følge krypto-signaler og diagrammer fra den professionelle handlende Lisa N Edwards. Tilmeld dig i dag for nemme at følge handler for massevis af altcoins hos GSIC.