Ad

FTX direktør taler om den voksende kryptovaluta udbredelse i Ukraine

Af:
op Mar 8, 2022
Listen
  • Direktøren for FTX siger at kryptovaluta udbredelsen i Ukraine vokser på grund af den økonomiske usikkerhed.
  • Han siger at Rusland ikke kan bruge kryptovaluta til at undgå sanktioner, da transaktionerne er let sporbare.
  • Dette sker midt i den voksende bekymring over, at Rusland kunne undgå sanktionerne via de digitale aktiver.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Den administrerende direktør for FTX Sam Bankman Fried talte for nylig om den voksende udbredelse af kryptovalutaer i lande som Ukraine og Kasakhstan, hvis fiat-valutaer er kollapset efter den russiske invasion.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Bankman-Fried bemærkede, at borgere i disse lande vendte sig mod kryptovaluta som en måde at sikre sig, at deres opsparing ikke blev påvirket af de stigende inflationsniveauer.

Den voksende udbredelse af kryptovalutaer i Ukraine

Copy link to section

På trods af den stigende interesse for kryptovalutaer fra investorer baseret i Ukraine, så har markedet dog ikke klaret sig godt, da volatiliteten er steget markant siden begyndelsen af året.

Bankman-Fried bemærkede, at stigningen i kryptovaluta aktiviteter forventes i en periode med økonomisk usikkerhed. Han udtalte, at folk i Ukraine vender sig mod kryptovalutaerne for at sikre sig mod fiat-systemets nuværende ustabilitet. Desuden er kryptovaluta aktiviteterne også vokset på grund af den humanitære bistand, der lige strømmer ind i landet.

Indtil videre er kryptovalutaer for mere end 50 millioner dollars blevet doneret til det ukrainske militær, samt en række velgørende organisationer baseret i landet. Den ukrainske regering sagde for nylig, at $15 millioner af den donerede kryptovaluta er blevet brugt til at købe militærudstyr til den ukrainske hær.

Kryptovaluta aktiviteter i Rusland

Copy link to section

Direktøren talte også om kryptovaluta aktiviteten i Rusland. Der er blevet opfordret til større reguleringskontrol på grund af spekulationer om, at Rusland kunne bruge de digitale aktiver til at undgå sanktionerne i landet.

Bankman-Fried bemærkede dog, at de sanktioner der blev pålagt mod Rusland kunne gøre det vanskeligt for de sanktionerede personer og enheder at anvende kryptovalutaer, fordi blockchainen er en åben hovedbog.

Transaktioner foretaget via blockchain-netværket er åbne for offentligheden. Dette betyder, at hvis en sanktioneret person forsøger at købe kryptovalutaer, så kan transaktionerne let spores, og hvis disse transaktioner foregik via en børs, så kunne børsen blokere disse kontoer.

Bekymringer over at Rusland bruger kryptovaluta for at undgå sanktioner er blevet gentaget af både USA og EU. Den tidligere førstedame i USA Hillary Clinton bemærkede, at hun var skuffet over visse handelsplatformes manglende vilje til at blokere de russiske brugere. Præsidenten for den europæiske centralbank sagde i denne sammenhæng også, at der var behov for en omfattende lovgivningsramme for de digitale aktiver.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Kryptovaluta