Nikkelprisen er gået parabolsk. Disse aktier vil nyde godt af dette

Af:
op mar 9, 2022
  • Nikkelprisen er gået parabolsk i løbet af de seneste par dage.
  • Prisen er steget på grund af sanktionerne mod Rusland.
  • Vi forklarer nogle af de bedste nikkelaktier at holde godt øje med.

Nikkelprisen er røget igennem skyerne i denne uge, da investorerne fokuserer på effekterne forbundet med de russiske sanktioner. Prisen steg eksplosivt, hvilket tvang London til at stoppe al nikkelhandel mandag. Dette metal, der tidligere handlede til $15.600 i marts 2021, handles nu til $60.000. Her er nogle af de bedste nikkelaktier at købe i det nuværende klima.

Glencore

Glencore ( LON: GLEN ) er et førende mineselskab med hovedkontor i Baar, Schweiz. Der er her tale om en kæmpe virksomhed, der beskæftiger sig med råvarer såsom kul, kobber og nikkel. Men nok vigtigst af alt, så er selskabet en af de førende råvarehandlende, og sælger millioner af tønder olie hver eneste dag.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Glencore har nikkelaktiviteter i Canada, Norge, Australien og Ny Kaledonien. I 2021 producerede virksomheden omkring 102 kt nikkel. Alligevel er nikkel blot en lille del af virksomhedens samlede drift, som i stedet tjener størstedelen af sine penge på kul.

Men efterhånden som nikkelprisen stiger, så vil den fortsat spille en vigtig rolle for virksomheden. Derfor er der en sandsynlighed for, at selskabet vil hæve udbyttet i år, da andre råvarepriser også har klaret sig rigtig godt.

Norilsk Nickel

Norilsk Nickel (NILSY) er en russisk virksomhed, der er den største spiller i nikkelbranchen på global plan. På grund af dets oprindelse er selskabets aktiekurs styrtdykket i New York, hvor dets ADR’er handles. Aktien handles lige nu til $3, hvilket er det lavest registrerede niveau nogensinde. Denne pris er også betydeligt lavere end dens højeste værdi i 2021 på næsten $35.

Under de nuværende forhold, så er det dog en kende vanskeligt at investere i Norilsk Nickel, fordi de fleste russiske aktier er blevet betegnet som værende uinvesterbare. Men på lang sigt er der en sandsynlighed for, at virksomheden vil overleve og vende tilbage på grund af den stigende efterspørgsel på metallet.

Vale

Vale (NYSE: VALE) er et førende brasiliansk selskab med en værdi på over 99 milliarder dollars. Virksomheden er en af de største minevirksomheder i verden. Vales vigtigste produkter er jernmalm, nikkel, mangan og ferrolegering, kul og kobber.

Vale har gigantiske aktiviteter globalt i lande som Brasilien, Kina, Canada og Mozambique. Virksomheden producerer nikkel i Canada, hvor dets datterselskab udvinder omkring 65.000 tons af metallet.

Derfor er der en sandsynlighed for at Vale-aktien vil klare sig godt, når nikkelpriserne igen begynder at stige. Faktisk er aktierne steget med mere end 76% fra det laveste punkt i november sidste år.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money