Ad

MEME-MØNTENS AFREGNING ER KOMMET

Memeinated animation

NÆSTE 100x PRESALE STARTER NU

KØB NU

Guldprisprognose nu hvor Ukraine er åben overfor diplomatiske samtaler med Rusland

Af:
op Mar 10, 2022
Listen
  • Markedet er i profithumør efter at guldprisen nåede sit højeste niveau i årevis tidligere på ugen.
  • Guldprisen befinder sig fortsat i en opadgående tendens midt i den øgede inflation og geopolitiske spændinger.
  • Investorerne afventer de amerikanske CPI- og arbejdsløshedstal, der offentliggøres på torsdag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Guldprisen er steget til $2.070,88 tirsdag, hvilket er det højeste niveau siden august 2020. På dette niveau befandt guldprisen sig blot ca. $5 fra dets rekordhøje niveau på $2.076,64, som fandt sted da coronavirus-pandemien toppede. Interessant nok er det rally, der er blevet registreret i de seneste uger sammenligneligt med det, der blev observeret da COVID-19-krisen var på det allerværste niveau. I begge tilfælde var stigningen i guldprisen baseret på dens status som en sikker investering og værdilager.

gold price
gold price

Prisstigningen letter

Copy link to section

Mens ædelmetallet fortsat befinder sig i en opadgående tendens, så er prisen dog faldet fra det flerårige højdepunkt, som blev nået tidligere på ugen. Dette sker som reaktion på nyheden om Ukraines vilje til at nå et kompromis med Rusland i et forsøg på at afslutte krigen, der indtil videre har stået på i ca. to uger.

Onsdag hævdede en topembedsmand i præsident Volodymyr Zelenskiys udenrigsministerium, at Ukraine er åbent over at åbne en diskussion med Rusland i forbindelse med landets fremsatte neutralitetskrav. Dette er dog på betingelse af, at Rusland giver Ukraine en række sikkerhedsgarantier. Desuden var repræsentanten hurtig til at bemærke, at selv med de diplomatiske forhandlinger, så er Ukraine stadig ikke villig til at overgive nogen del af sit territorium til Rusland.

De positive nyheder har forbedret markedsstemningen; noget der har givet et opsving i de globale aktier og samtidig sænket efterspørgslen på sikre investeringer, såsom guld og andre ædelmetaller. Faktisk faldt andre ædelmetaller, som ligeledes har status som sikker investering i begyndelsen af denne uge fra deres mangeårige høje niveauer.

Efter at have nået sit højeste niveau i næsten et år på $26,95, så faldt sølvprisen til dagens laveste punkt på $25,32. På samme måde faldt Palladium i mandags fra et rekordhøjt niveau på $3.411,64 pr. ton til $2.919,20.

Spekulanterne forbliver i kontrol

Copy link to section

Det registrerede fald er også et resultat af, at råvaremarkederne er kommet i profithumør efter at have steget til flere års højder tidligere på ugen. Set fra dette perspektiv vil guldprisen sandsynligvis genoplive sin prisstigning i de kommende sessioner. Faktisk er guldet allerede vendt tilbage fra sit daglige lavpunkt på $1.970,22 til $1.996,88, hvilket fandt sted kl. 10:50 GMT.

Udover den nuværende krig mellem Rusland og Ukraine, så fortsætter inflationen også med at sætte skub i det ædle metal. Konventionelt betragtes guldet som en sikring mod inflation. Investorerne er dog lige nu begejstrede for de amerikanske CPI-tal og arbejdsløshedstal, der er planlagt til at blive offentliggjort i løbet af torsdagens session.

Ad

Invester i råvarer såsom guld, hvede, lithium, olie og meget mere på blot få minutter med vores højest vurderede mægler, eToro.

10/10