Forudsigelse af guldprisen efterhånden som markedet fordøjer Feds rentebeslutning

Af:
op mar 17, 2022
  • Guldprisen er tilbage over $1.900 efter knæfaldet i kølvandet på Feds rentebeslutning.
  • Fed hæver som forventet renten med et kvart procentpoint.
  • Komplikationer i forbindelse mec forhandlingerne mellem Rusland og Ukraine har fortsat støttet ædelmetallerne.

Guldprisen forbliver stigende efterhånden som markedet fordøjer Feds rentebeslutning, såvel som FOMC-erklæringen der blev offentliggjort onsdag. Situationen i Østeuropa kan ligeledes fortsætte med at tilbyde støtte til ædelmetallet i de kommende sessioner.

gold price
gold price

Feds renteforhøjelse

Som forventet hævede den amerikanske centralbank renterne med et kvart procentpoint. I et forsøg på at forhindre at økonomien overophedes forventer centralbanken en renteforhøjelse efter hvert møde resten af året. Et miljø med højere renter er normalt en nedadgående drivkraft for guldprisen, da det øger alternativomkostningerne ved at holde på det ikke-afkastende aktiv.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Ikke desto mindre vil inflationspresset sandsynligvis give støtte til det ædelmetallet på kort sigt. Den amerikanske inflation er i øjeblikket på det højeste niveau i fire årtier på 7,9%.

På den ene side befinder Feds fremskrivning af styringsrenten sig i intervallet mellem 1,75% og 2% ved udgangen af 2022. Fed anerkendte dog den usikkerhed, som den amerikanske økonomi i øjeblikket står overfor i forbindelse med krigen mellem Rusland og Ukraine, såvel som COVID- 19 pandemien.

Baseret på både de fundamentale og tekniske forhold, så kunne guldprisen have fundet sin kortsigtede bund efter det seneste tilbageslag. Udover det øgede inflationspres, så er komplikationerne i forhandlingerne mellem Rusland og Ukraine fortsat en nedadgående driver på markederne for ædelmetaller.

Mens forhandlerne fra begge sider har indikeret, at forhandlingerne bevæger sig i den rigtige retning, så er russiske tropper dog fortsat med at bombe en række forskellige regioner i Ukraine. Onsdag oplyste den amerikanske ambassade i Kiev, at de russiske styrker havde skudt og dræbt 10 civile, som stod i kø efter brød i Chernihiv.

Guldpris – teknisk prognose

Guldprisen er på vej tilbage for anden session i træk. Onsdag faldt prisen til det laveste niveau i over to uger til 1.895,34, som reaktion på Feds rentebeslutning. Prisen er siden vendt tilbage fra 1.900 til 1.938,24, hvilket fandt sted kl. 10:15 GMT.

På det daglige diagram handler den over det 50-dages EMA, mens den svæver i nærheden af det 25-dages EMA. På kort sigt forventer jeg derfor, at ædelmetallet vil handle indenfor en horisontal kurve mellem 1.890,46 og 1.950,89.

Et dødvande i de igangværende forhandlinger mellem Rusland og Ukraine kan ligeledes forøge guldprisen forbi den afgørende zone på 1.950 for at finde modstand på omkring 1.971,36. På den anden side vil et fald under den nedre grænse af førnævnte område sandsynligvis placere støtten på 1.876,82.

gold price
gold price
Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.