Her er de bedste 4 forex-par at handle i denne uge

Af:
op mar 21, 2022
  • Federal Reserve og Bank of England leverede deres renteforhøjelser i sidste uge.
  • SNB og SARB vil afholde deres møder i denne uge.
  • Office of National Statistics vil i denne uge offentliggøre vigtige økonomiske tal fra Storbritannien.

Valutamarkedet har været en smule ustabilt på det seneste, idet investorerne lige nu fokuserer på de seneste rentebeslutninger fra Federal Reserve, Bank of England, European Central Bank og Bank of Japan. Den nuværende krise i Ukraine har også spillet en stor rolle. Så set i dette lys, så får du her de bedste forex-par at handle med i denne uge.

USD/CHF og EUR/CHF

Den schweiziske franc ( USD/CHF ) vil være i søgelyset i denne uge, idet investorerne fokuserer på den kommende rentebeslutning fra den schweiziske nationalbank (SNB). Dette markerer bankens første beslutning i år.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Beslutningen kommer på et vanskeligt tidspunkt for den schweiziske økonomi. De seneste tal viser, at økonomien klarer sig relativt godt, mens arbejdsløsheden er på et rekordlavt niveau. Der er ligeledes sket en lønstigning.

Der er dog bekymringer omkring inflationen, som er begyndt at snige sig opad i løbet af de seneste måneder. Og analytikerne forventer, at kursen vil stiger yderligere i takt med at prisen på de meste stiger.

Den schweiziske franc er også blevet styrket overfor euroen. Derfor vil analytikerne holde nøje øje med, hvad banken har at sige.

GBP/USD

GBP/USD-parret var ligeledes i søgelyset i sidste uge, idet Bank of England (BOE) offentliggjorde sin rentebeslutning torsdag. Banken besluttede sig for at hæve renten med 0,25% for tredje møde i træk.

I denne uge vil parret derfor være i fokus, idet investorerne holder øje med de britiske nøgletal. På onsdag vil Office of National Statistics (ONS) offentliggøre de seneste forbrugerinflationstal (CPI). På trods af, at BOE har implementeret to renteforhøjelser, så forventer analytikerne dog at tallene vil vise, at CPI er steget fra 5,5% til 5,9%, mens kerne-CPI er steget til 4,9%.

ONS vil derefter offentliggøre de seneste britiske detailsalgstal, hvilket finder sted på fredag. Alt i alt vil disse tal hjælpe de handlende med at forudsige BOE’s næste træk.

USD/ZAR

Den sydafrikanske rand har været relativt stærk overfor dollaren på det seneste. Parret er steget med over 8,75% siden det laveste niveau i år. USD/ZAR befinder sig lige nu i nærheden af dets laveste niveau siden den 17. november.

Parret vil være i søgelyset i denne uge, da den sydafrikanske reservebank vil træffe sin beslutning på torsdag. Med en stigende inflation forventer analytikere, at SARB vil levere endnu en renteforhøjelse på 0,25%, hvilket vil bringe prime-renten til 7,75% og den samlede rente til 4,25%.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money