EU-lovgivere er imod et forbud mod proof-of-work kryptovalutaer

Af:
op mar 28, 2022
  • Den Europæiske Union vil ikke indføre et forbud mod proof-of-work kryptovalutaer.
  • Regionen vil i nærmeste fremtid offentliggøre de nye MiCA-regler.
  • EU's MiCA-regler forsøger at regulere kryptovaluta sektoren.

Den Europæiske Union vil gå videre med lovgivningen omhandlende markederne for kryptoaktiver (MiCA). Lovgivningen vil dog ikke indeholde et forbud mod proof-of-work minedrift.

Proof-of-work er en konsensus, der implementeres af blockchains såsom Bitcoin ( BTC/USD ) og Ethereum ( ETH/USD ). PoW-konsensussen har givet anledning til bekymring over dens energiintensivitet, hvilket resulterer i opfordringer til at forbyde de kryptovalutaer, der bruger konsensusser.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

EU vil ikke forbyde Proof-of-Work

Lovgiverne i EU har ledt efter de bedste måder at regulere den spirende kryptovaluta-sektor på. MiCA-lovgivningen bevæger sig til den næste fase, men vil dog ikke indeholde en bestemmelse, der forbyder kryptovalutaer der bruger proof-of-work-konsensus, såsom Bitcoin.

Den 14. marts besluttede de europæiske lovgivere at sætte en stopper for enhver spekulation om, at de havde til hensigt at forbyde proof-of-work kryptovalutaer. Et sådant forbud kunne have påvirket Bitcoin-mining sektoren og forårsaget et lignende markedsfald, som da Kina sidste år forbød private kryptovalutaer.

Sidste år sagde en rapport fra Cambridge University, at Europa i øjeblikket tegner sig for omkring 12% til 14% af Bitcoin mining hashraten. De fleste BTC-mining aktiviteter er koncentreret i Tyskland og Irland. Derfor, selv hvis der indføres et PoW-forbud i Europa, så ville indvirkningen på den globale hashrate ikke være udpræget stor.

EU’s MiCA-lovgivning

MiCA-anordningen ledes af Stefan Berger fra Tyskland. I sidste uge udtalte lovgiveren, at hans anbefaling om ikke at indføre et forbud mod PoW-konsensusser ikke er blevet modsat, og bemærkede at dette var et skridt i retning af at give mere støtte til innovation.

“Gode nyheder! Mit mandat er IKKE blevet udfordret. Jeg vil nu gå ind i trepartsforhandlinger med den holdning, at der ikke vil komme et #PoW forbud. EU-parlamentet giver mig medvind og viser innovativ styrke,” sagde en oversættelse af Bergers tweet .

EU-parlamentet forsøger nu at indføre regler på tværs af kryptovaluta området. Disse regler vil berøre aktiver såsom ikke-fungible tokens (NFT’er), decentraliseret finans (DeFi) osv. Den aktuelle diskussion drejer sig om, hvorvidt disse aktiver skal medtages i MiCA-lovgivningen. Lovgiverne diskuterer også, hvilket reguleringsorgan der skal tage ansvaret for kryptovaluta-området.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money