Guldprisprognose forud for FOMC-mødereferat

Af:
op apr 5, 2022
  • Guldprisen steg, da krigen i Ukraine og recessions bekymringer mindsker dens appel som sikker investering.
  • Investorerne holder også øje med FOMC-mødeprotokollen, der forventes offentliggjort på onsdag.
  • En aggressiv tone fra Fed vil sandsynligvis tynge guldprisen.

Guldprisen har holdt sig stabil, selvom den amerikanske dollar og statsrenterne er blevet styrket. Rusland-Ukraine krisen fortsætter med at øge metallets tiltrækningskraft som sikker investering. Desuden holder investorerne skarpt øje med FOMC-mødereferaterne midt i snakken om en sandsynlig recession.

gold price
gold price

FOMC mødereferat

Guldprisen vil resten af ugen reagere på FOMC-mødereferatet, der forvente offentliggjort nu på onsdag. Tal offentliggjort i den seneste uge indikerede et stærkt arbejdsmarked. Den amerikanske arbejdsløshed faldt til et nyt lavpunkt i to år på 3,6%. Desuden blev der tilføjet 431.000 lønsedler i marts. De stærke jobtal fra de seneste måneder er et af de aspekter, der førte til at Fed skiftede til en mere aggressiv tone.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Under mødet i marts hævede Fed renten for første gang siden 2018. Investorerne forventer derfor en mere aggressiv forhøjelse på 50 basispoint i forbindelse med mødet i maj, da Fed ønsker at lette inflationspresset.

På den ene side har et klima med højere renter en tendens til at styrke dollaren, samtidig med at det tynger guldprisen. Et højere afkast på statskassen vil også øge alternativomkostningerne ved at holde det ikke-afkastende guld.

Ikke desto mindre er der øget bekymring over en recession midt i forventningerne om aggressive renteforhøjelser i løbet af året. Situationen vil sandsynligvis fortsat tilbyde støtte til ædelmetallet. Udover dens konventionelle status som en sikring mod inflation, så vil dens status som sikkert tilflugtssted yderligere øge dens værdi. Vesten kunne desuden pålægge Rusland yderligere sanktioner efterhånden som krigsforbrydelserne i Ukraine bliver mere tydelige.

Guldpris teknisk prognose

Guldprisen er steget efter at have været rækkevidde-bundet siden afslutningen af sidste uge. Efter at have ramt det afgørende modstandsniveau på 1.950,50 den sidste dag i marts, så har guldet handlet mellem 1.941,84 og 1.915,86. I skrivende stund svævede den rundt omkring områdets øvre grænse på 1.940,64. På det daglige diagram svæver den omkring det 25-dages EMA, mens den forbliver over det 50-dages EMA.

På kort sigt forventer jeg, at guldprisen forbliver indenfor den førnævnte horisontale kanal, da investorerne afventer yderligere signaler fra FOMC-mødereferatet. Feds aggressive tone kan tynge guldet; hvilket efterlader spekulanterne til at forsvare den afgørende støttezone på 1.900.

En yderligere tilbagegang kan få den til at finde støtte ved modstand-vendt-til-støtte niveauet på 1.871,60. Alligevel vil guldprisen sandsynligvis vende tilbage til det psykologiske niveau på 1.900 midt i det øgede inflationspres og den voksende bekymring over en recession. Desuden fortsætter den nuværende Rusland-Ukraine krig med at øge guldets appel som sikkert tilflugtssted. På den positive side vil 1.950,50 fortsat være et vigtigt modstandsniveau at holde øje med.

gold price
gold price
Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.