Guldpris prognose efter den amerikanske realrente stiger kraftigt

op apr 16, 2022
  • Guldprisen stiger lige nu kraftigt.
  • Guld fungerer stadig som en beskyttelse mod inflation.
  • Mulig stigende trekant peger på højere niveauer.

Guldprisen vendte tilbage til over $2.000 i en kort periode i 2022, og truede med at bryde det rekordhøje niveau, der blev opnået i 2020. I næsten to år handlede det gule metal i et $200-interval, og mange investorer har nu mistet tålmodigheden og kan nu ikke længere vente på en stort udbrud.

Et af hovedargumenterne for at eje guld er, at inflationen i avancerede økonomier er ved at komme ud af kontrol. En højere inflation er almindelig på nye markeder, men indtil COVID-19-pandemien havde centralbankerne i de udviklede lande vanskeligt ved at bringe inflationen op på deres prisstabilitetsmål.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Men pandemien ændrede på alt dette. Inflationen steg overalt og nåede for eksempel det højeste niveau i fire årtier i USA.

Netop guld traditionelt set betragtes som en sikring mod inflationen, så købte mange investorer det gule metal i håbet om at opveje stigningen i priserne på varer og tjenesteydelser. Men prisen på guld steg ikke, som mange havde håbet.

Dog falder guldprisen heller ikke. Guld er omvendt korreleret med de amerikanske renter, men stigningen i realrenterne har dog ikke påvirket guldprisen nævneværdigt.

Med andre ord, så understøttes guldprisen af den stigende inflation, og det ser ud til kun at være et spørgsmål om tid, indtil endnu et forsøg på at nå nye rekordhøje niveauer. Hvis vi kigger på de historiske tal, så fungerer guld stadig en sikring mod inflation, så den nuværende konsolidering kunne være lige netop dette – en konsolidering før endnu en prisstigning.

Dobbelt top eller stigende trekant?

Selvom guldet har handlet over $2.000 to gange, så havde guldet vanskeligt ved at overstige $2.100. På dette tidspunkt kan man derfor enten tale om et dobbelt topmønster som er nedadgående eller om en stigende trekant, som er opadgående.

Ud af de to scenarier – givet den højere inflation og guldpris stabiliteten – så er det mest sandsynlige scenarie det opadgående scenarie. Dette skyldes, at der dannes en stigende trekant, når markedet presser et vandret modstandsområde, hvilket er lige præcis det som guldprisen gør mod $2.100-området.

En daglig lukning over $2.100 tyder på, at modstanden har givet efter, og den registrerede bevægelse peger på en ny stinging i retning af $2.500. På den anden side, hvis bear-investorerne presser guldprisen til under $1.800, så bliver forskydningen i stedet nedadgående.

Alt i alt har guld fundet købere under hver eneste dukkert i de sidste par år. Guldprisens evne til at holde sig tæt på sit rekordniveau er en tegn på en opadgående opbygning før et større opadgående udbrud.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.