Guldpris prognose mens markedet retter blikket mod en kritisk zone

Af:
op apr 19, 2022
  • Guldprisen er faldet fra det højeste niveau i fem uger, som den nåede i mandags på $1.999,03.
  • Markedet ønsker at bryde zonen på $2.000 midt i inflationsbekymringer og stor efterspørgsel på sikre valutaer.
  • En stærk amerikansk dollar og stigende statsrenter har bremset guldet opadgående potentiale.

Guldprisen er faldet fra mandagens fem ugers højdepunkt på baggrund af en stærk amerikansk dollar og stigende statsrenter. Faktisk har begge disse faktorer lagt låg på guldets opadgående potentiale.

gold price
guldpris

Det grundlæggende

Tidligere tirsdag nåede dollarindekset et nyt etårigt højdepunkt på $101,05, før det igen faldt til $100,87 kl. 11:48 GMT. Den psykologiske zone på $100 forbliver en afgørende zone for tredje uge i træk. Siden begyndelsen af april er den steget med over 3% på grund af inflationsbekymringer og udsigter til renteforhøjelser. En stærkere dollar har en tendens til at gøre guld og andre råvarer dyrere for købere med andre valutaer.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

De højere statsrenter har yderligere styrket dollaren, samtidig med at guldprisens opadgående potentiale er blevet dæmpet. De toneangivende 10-årige renter handles lige nu på deres højeste niveau siden december 2018 for anden session i træk til 2,88%. Højere amerikanske obligationsrenter øger normalt alternativomkostningerne ved at holde det ikke-afkastende aktiv.

Selv med den registrerede tilbagetrækning forventes guldprisen stadig at bevare en opadgående tendens, hvilket er baseret på dens status som en sikring mod inflation og som en sikker havn. Under et interview med Bloomberg Markets mandag udtalte St. Louis Fed-præsident Jim Bullard, at en stigning på 75 basispoint ikke kan udelukkes. Han tilføjede dog, at hans basisscenarie forbliver på 50 basispoint, da den amerikanske centralbank stræber efter at lette inflationen, som i øjeblikket befinder sig på det højeste niveau i fire årtier.

Desuden har investorerne en tendens til at søge efter sikkerhed i ædelmetaller i tider med økonomisk eller politisk usikkerhed. Derfor har den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine øget efterspørgslen efter guld og andre sikre investeringer.

Søndag meddelte Ruslands forsvarsministerium at det havde angrebet en ammunitionsfabrik i nærheden af Kyiv. Desuden førte et dødvande i forhandlingerne mellem de to lande til en lukning af de humanitære korridorer søndag. I skrivende stund er omkring 100.000 civile derfor fanget i Ukraines sydøstlige region Mariupol.

Guldpris prognose

Siden begyndelsen af april har guldprisen været i grønt i ni ud af tretten handelssessioner. I den seneste uge udvidede guldet oven i købet sin stigning, og holder sig stabilt over det afgørende niveau på 1.950. I skrivende stund lå guldprisen på 1.977,67 efter at have trukket sig tilbage fra fem ugers højdepunktet på 1.999,03, der som nævnt blev ramt i mandags.

På det daglige diagram forbliver guldprisen over de 25 og 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Baseret på både de tekniske og fundamentale forhold har jeg derfor et positivt syn. Som ugen skrider frem, vil markedet sandsynligvis genteste ugens højdepunkt for at nå den psykologiske zone på 2.000. Faktisk forventer jeg, at denne afgørende zone vil være et afgørende modstandsniveau for guldprisen på kort sigt.

Tidligere i marts steg guldprisen til 2.071,32; hvilket er mindre end $5 fra dets højeste niveau fra august 2020 på 2.075,38. Selv med den forventede stigning i de efterfølgende sessioner, så vil højdepunkt fra mart sandsynligvis forblive undvigende. Guldprisen kan især den finde modstand ved 2.014,53. På den lavere side vil en 25-dages EMA på 1.950 være en støttezone, der er værd at holde øje med. Under dette niveau vil den 50-dages EMA på 1.925,28 forblive et stabilt støtteniveau.

gold price
guldpris
Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.