Nikkei 225 danner et bearish flag foran MUFG, Mizuho, Mitsui indtjening

Af:
op May 14, 2024
Listen
  • Nikkei 225-indekset har dannet et bearish flagdiagrammønster.
  • Virksomheder som Sony, Softbank og Subaru har offentliggjort deres indtjening.
  • Topbanker som Mitsubishi, Mizuho og Mitsui udkommer på onsdag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Nikkei 225- indekset forbliver fast i et interval, da handlende fokuserer på den deprecierende yen og den igangværende japanske indtjeningssæson. Indekset handlede til 38.350 ¥ tirsdag, hvor det har siddet fast i de seneste par dage. Denne pris er næsten 7 % under sit højeste niveau i år.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Japan bank indtjening forude

Copy link to section

Nikkei 225-indekset har været i søgelyset, da vigtige japanske virksomheder offentliggør deres indtjening. Softbank, en af dens største bestanddele, offentliggjorde sine økonomiske resultater i mandags, og rapporterede om sit første overskud fra Vision Fund i årevis.

De andre japanske topvirksomheder, der har offentliggjort deres indtjening, er giganter som Bridgestone, Suzuki Motor, Subaru Corp, Yamaha, Rakuten og Sony. De fleste af disse virksomheder offentliggjorde resultater, der var bedre end estimater.

Onsdag bliver en afgørende dag for Nikkei 225-indekset, da Japans største banker – Mitsubishi UFJ (MUFG), Sumitomo Mitsui (SMFG) og Mizuho Financial Group (MFG) – vil offentliggøre deres kvartalsresultater.

Disse resultater kommer på et tidspunkt, hvor disse virksomheder klarer sig godt, hjulpet af BoJs beslutning om at forlade negative renter. Resultaterne kommer også på et tidspunkt, hvor japanske aktier klarer sig bemærkelsesværdigt godt, hvor Nikkei 225 er tæt på sit højeste niveau i årtier.

Andre japanske banker, der vil offentliggøre deres resultater i denne uge, er Concordia Financial, Rakuten Bank, Kyushu Financial Group og Aozora Bank.

Nikkei 225-indekset sidder også fast i en række forud for vigtige makrobegivenheder. Japan vil offentliggøre sine BNP-data på torsdag. Økonomer mener, at landets økonomi faldt i 1. kvartal, da Japan gik over i en recession.

Dette indebærer, at Bank of Japan vil opretholde en dueagtig tone, da stigninger kan skubbe økonomien dybere ind i en recession. På den negative side betyder det, at den faldende japanske yen kan fortsætte sin nedadgående tendens.

Den anden afgørende katalysator for aktien vil være de kommende amerikanske inflationsdata, der er planlagt til tirsdag. Disse tal vil give mere information om den amerikanske økonomi og signaler om, hvornår Fed vil begynde at sænke renten.

Nikkei 225 indeks prognose

Copy link to section
Nikkei 225

Nikkei 225-diagram af TradingView

Ser vi på det daglige diagram, ser vi, at Nikkei-indekset har holdt sig i et stramt interval i de seneste par uger. Det handlede til 38.350 ¥, meget lavere end det højeste år til dato på 41.068 ¥. Det har også dannet et bearish flagmønster, som ofte er et bearish tegn.

Indekset har også bevæget sig lidt under det 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit (EMA), mens Relative Strength Index (RSI) har bevæget sig under det neutrale punkt. Derfor er udsigterne for indekset bearish, og det næste punkt at se er på ¥37.000.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aktier Indekser Markedsanalyse