Palladiumin hintaennuste: XPD/USD hyvässä kunnossa neljännelle nousuviikolle

Ohi:
päälle Feb 28, 2022
Listen
  • Palladiumin hinta on hyvässä kunnossa kirjaamaan neljännen peräkkäisen viikon nousun.
  • Viimeisten 12 viikon aikana se on ollut vihreänä 9 viikkoa.
  • Venäjän ja Ukrainan kriisi on edelleen markkinoiden tärkein nouseva tekijä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Palladiumin hinta on pompannut viime viikkojen pohjalta Venäjän ja Ukrainan kriisin pysyessä merkittävänä nostavana tekijänä. Sijoittajat ovat edelleen kiinnostuneita siitä, kuinka pitkälle Venäjän johtaja on valmis menemään hyökkäyksessään Ukrainaa vastaan.

palladium price
palladium price

Venäjän ja Ukrainan konflikti

Venäjä on merkittävä palladiumin ja platinan tuottaja; Molempia käytetään autojen katalysaattoreissa. Vuonna 2021 maa tuotti noin 40% maailmanlaajuisesta palladiumtuotannosta, mikä vastaa noin 75 tonnia. Saman ajanjakson aikana se tuotti 18 tonnia platinaa; 10% maailman tuotannosta.

Venäjän palladiumtoimitusten maailmanlaajuisen merkityksen perusteella huoli Venäjän ja Ukrainan kriisin vaikutuksista toimituksiin on nostanut hintoja. Lauantaina länsi esti tiettyjä venäläisiä pankkeja pääsemästä SWIFT-maksujärjestelmään. Myöhemmin kauppiaat ovat huolissaan siitä, että liike saattaa häiritä Venäjän vientiä, mukaan lukien palladium ja muut hyödykkeet.

Lisäksi presidentti Putinin ilmoitus on osoittanut meneillään olevan sodan kärjistymistä. Venäjän johtaja on määrännyt maan armeijan asettamaan ydinvoimansa erityiseen valmiustilaan. Tämä tapahtuu samaan aikaan, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski on ilmoittanut, että maan valtuuskunta tapaa Venäjän edustajia yrittääkseen lopettaa kriisin diplomaattisesti.

Palladiumin hintaennuste

Palladiumin hinta on alkanut viikon elpyen pudottuaan seitsemän kuukauden huipulta viime viikon lopulla. Sekä perusasioiden että teknisten seikkojen perusteella se on hyvässä kunnossa kirjaamaan neljättä peräkkäistä voittoviikkoa. Siitä lähtien, kun se saavutti 21 kuukauden alimman arvonsa 529,23:ssa joulukuun 2021 puolivälissä, se on ollut vihreällä 9 viikkoa 12:sta.

Neljän tunnin kaaviossa se käy kauppaa 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon yläpuolella. Se on myös pitkän aikavälin 200 päivän EMA:n yläpuolella. Tekniset indikaattorit osoittavat lisähyötyjä seuraavissa istunnoissa. Uudella viikolla odotan palladiumin hinnan pysyvän 200 päivän EMA:n yläpuolella, koska härät pysyvät hallinnassa.

2 400:n tukivyöhykkeen, joka on 50 päivän EMA:n varrella, ja 2 550:n vastustason välillä kannattaa tarkkailla seuraavissa istunnoissa. Siirtyminen alueen ylärajan yläpuolelle saa härät todennäköisesti kohtaamaan vastuksen 2 625,35:ssä, kun ne keräävät tarpeeksi vauhtia testatakseen uudelleen usean kuukauden korkeimman osuman viime viikolla.

palladium price
palladium price

Ad

Sijoita hyödykkeisiin, kuten kultaan, vehnään, litiumiin, öljyyn ja vastaaviin muutamassa minuutissa parhaimmin luokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10