Kullan hintanäkymät, kun toiveet Venäjän ja Ukrainan välisestä sovittelusta heikkenevät

Ohi:
päälle Mar 7, 2022
Listen
  • Kullan hinta nousi yli 2 000 dollariin unssilta aiemmin maanantaina ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2020.
  • Presidentti Putin sanoi lauantaina, ettei hän peräänny ennen kuin Ukraina täyttää hänen vaatimukset.
  • Treasury-tuottojen lasku on nostanut hintoja entisestään.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kullan hinta on siirtynyt uuteen viikkoon vihränä ja noussut psykologisen tason yläpuolelle 2 000 dollarin unssilta. Päivänsisäisellä tasolla 2 001,33 dollaria jalometalli nousi korkeimmalle tasolle sitten elokuun 2020, jolloin se saavutti ennätyshuipun 2 076,09 dollaria.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kirjoitushetkellä se oli pudonnut takaisin 1 990,13 dollariin. Viime viikolla se nousi 4,34 %; suurin viikoittainen voitto heinäkuun 2020 jälkeen.

gold price
gold price

Turvasatamakysyntä

Copy link to section

Sen jälkeen, kun kullan hinta pomppii tammikuun lopulla tärkeältä 1 800:n tukivyöhykkeeltä, se on ollut vihreällä neljä viidestä viime viikosta. Nousutrendiä on vauhdittanut sen asema turvasatamana käynnissä olevan Venäjän ja Ukrainan kriisin keskellä.

Tavallisesti jalometallilla – kuten muillakin hyödykkeillä – on käänteinen korrelaatio Yhdysvaltain dollarin arvon kanssa. Molemmat omaisuuserät ovat kuitenkin tavanomaisia turvasatamia. Sittemmin Itä-Euroopassa jatkuneet geopoliittiset jännitteet ovat lisänneet molempien kokonaisuuksien kysyntää.

Kirjoitushetkellä dollari-indeksi oli 98,85 dollarissa. Sekä perusasioiden että teknisten seikkojen perusteella se on hyvässä kunnossa kirjaamaan viidennen peräkkäisen voittoisan viikon.

Uudella viikolla Venäjän ja Ukrainan välinen sota pysyy todennäköisesti kullan hinnan nostavana tekijänä. Presidentti Putin ilmoitti sunnuntaina, että sota jatkuu, kunnes Ukraina hyväksyy asetetut vaatimukset. Hänen huomautuksensa ovat tukahduttaneet toiveet onnistuneista neuvotteluista lähitulevaisuudessa. Myöhemmin se on herättänyt huolta korkeammista inflaatiopaineista, kun hyödykkeiden hinnat nousevat usean vuoden huipulle. Vehnä, raakaöljy, maakaasu, lannoitteet ja perusmetallit ovat osa tuotteista, jotka ovat nousseet merkittävästi viime viikkoina.

Korkojen nousut

Copy link to section

Kullan hinnan nousuennätys tulee aikaan, jolloin Yhdysvaltain keskuspankin, Federal Reserven, odotetaan nostavan korkoja ensimmäistä kertaa joulukuun 2008 jälkeen. Yhdysvaltain keskuspankin on määrä pitää kuukausikokouksensa 15.-16. maaliskuuta.

Kuten Fedin puheenjohtaja ilmoitti, neljännespisteen koronnosto on sopiva. Erityisesti korkeampien korkojen vaikutuksella on taipumus painaa kullan hintaa, koska se nostaa tuottamattoman jalometalliharkon pitämisen vaihtoehtoiskustannuksia.

Viime viikon puolivälistä lähtien Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ovat olleet laskussa; näkökohta, joka on nostanut kullan ja muiden jalometallien arvoa. Valuuttarahastojen 10 vuoden vertailutuotto laski edellisen viikon 1,91 prosentista kahden kuukauden alimmalle tasolle 1,66 prosenttiin maanantain alussa. Se on sittemmin pomppinut tästä mataluudesta 1,71 prosenttiin kello 08:00 GMT. Sen elpyminen tuo todennäköisesti lisäpudotusta kullan päivänsisäiseltä huipulta – vaikka geopolitiikka tukee nousutrendiä.

Arvometallit Hyödykkeet