Nikkelin hinta on mennyt paraboliseksi. Nämä osakkeet hyötyvät

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on maalis 9, 2022
  • Nikkelin hinta on mennyt paraboliseksi viime päivinä.
  • Se on noussut Venäjää koskevien pakotteiden vuoksi.
  • Esittelemme joitain parhaita nikkeliosakkeita, joita kannattaa katsella.

Nikkelin hinta on noussut pilviin tällä viikolla sijoittajien keskittyessä Venäjän pakotteiden vaikutuksiin. Hinta nousi näyttävästi, mikä pakotti Lontoon keskeyttämään kaupankäynninsä maanantaina. Metallin, jonka hinta oli 15 600 dollaria maaliskuussa 2021, on nyt 60 000 dollaria. Tässä on joitain parhaita nikkeliosakkeita, joita voit ostaa hintojen noustessa.

Glencore

Glencore (LON: GLEN) on johtava kaivosyhtiö, jonka pääkonttori on Baarissa, Sveitsissä. Se on yritysjättiläinen, joka käsittelee hyödykkeitä, kuten hiiltä, kuparia ja nikkeliä. Mikä tärkeintä, se on johtava hyödykekauppias, joka myy miljoonia tynnyreitä öljyä päivittäin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Glencorella on nikkelitoimintoja Kanadassa, Norjassa, Australiassa ja Uudessa-Kaledoniassa. Vuonna 2021 yritys tuotti noin 102 000 tonnia nikkeliä. Silti nikkeli on pieni osa liiketoimintaa yritykselle, joka saa suurimman osan rahoistaan kivihiilestä.

Nikkelin hinnan noustessa kuitenkin sillä on edelleen tärkeä rooli yhtiölle. Siksi on todennäköistä, että yhtiö nostaa osinkoaan tänä vuonna, koska myös muiden hyödykkeiden hinnat ovat mennestyneet hyvin.

Norilskin nikkeli

Norilsk Nickel (NILSY) on venäläinen yritys, joka on nikkeliteollisuuden suurin toimija maailmanlaajuisesti. Alkuperänsä vuoksi yhtiön osakekurssi on romahtanut New Yorkissa, jossa sen ADR-papereista käydään kauppaa. Osaketta kaupataan 3 dollarilla, mikä on ennätysalhainen hinta. Tämä hinta on myös huomattavasti alhaisempi kuin vuoden 2021 korkein, lähes 35 dollaria.

Nykytilanteessa Norilsk Nickeliin sijoittaminen on hieman vaikeaa, koska useimmat venäläiset osakkeet on luokiteltu sijoituskelvottomiksi. Pitkällä aikavälillä on kuitenkin todennäköistä, että yritys selviää ja elpyy metallin kasvavan kysynnän vuoksi.

Vale

Vale (NYSE: VALE) on johtava brasilialainen yritys, jonka arvo on yli 99 miljardia dollaria. Se on yksi maailman suurimmista kaivosyrityksistä. Valen tärkeimmät tuotteet ovat rautamalmi, nikkeli, mangaani ja ferroseos, kivihiili ja kupari.

Valella on jättiläisiä toimintoja maailmanlaajuisesti Brasiliassa, Kiinassa, Kanadassa ja Mosambikissa. Yritys tuottaa nikkeliä Kanadassa, jossa sen tytäryhtiö louhii noin 65 000 tonnia metallia.

Siksi on todennäköistä, että Valen osakekurssi pärjää hyvin nikkelin hintojen noustessa. Osakkeet ovatkin nousseet yli 76 % viime vuoden marraskuun alimmasta pisteestä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.