Kullan hintaennuste – Ukraina avoin diplomaattisille neuvotteluille Venäjän kanssa

Ohi:
päälle Mar 10, 2022
Listen
  • Markkinat ovat voittoa tavoittelevassa tilassa, kun kullan hinta saavutti usean vuoden huippunsa aiemmin.
  • Se on edelleen nousutrendissä kohonneen inflaation ja geopoliittisten jännitteiden keskellä.
  • Sijoittajat odottavat Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksiä ja työttömyyskorvauslukemia myöhemmin torstaina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kullan hinta nousi tiistaina korkeimmalle tasolle sitten elokuun 2020 2 070,88 dollariin. Tällä tasolla se oli vain noin 5 dollaria umpikujassa kaikkien aikojen ennätystään, 2 076,64 dollaria, johon se osui koronaviruspandemian huipulla. Mielenkiintoista on, että viime viikkoina tallennettu nousu on verrattavissa COVID-19-kriisin huipulla havaittuun. Molemmissa tapauksissa kullan hinnan nousu perustui sen asemaan turvasatamana ja arvon säilyttäjänä.

gold price
  • Save
gold price

Hintavaihtelut helpottaa

Copy link to section

Vaikka jalometalli pysyy nousutrendissä, se on vetäytynyt aiemmin viikolla saavutetusta usean vuoden huipusta. Tämä on reaktio uutisiin Ukrainan halukkuudesta päästä yhteisymmärrykseen pyrkiessään lopettamaan sodan, joka on jatkunut nyt noin kaksi viikkoa.

Keskiviikkona presidentti Volodymyr Zelenskyin ulkopoliittisen kokoonpanon korkein virkamies väitti, että Ukraina on valmis keskustelemaan Venäjän kanssa sen asettamista puolueettomuusvaatimuksista. Tämä kuitenkin edellyttää, että Venäjä takaa turvallisuustakuun. Lisäksi avustaja totesi innokkaasti, että Ukraina ei ole halukas luovuttamaan edes diplomaattisten neuvottelujen jälkeen mitään osaa alueestaan.

Positiiviset uutiset ovat parantaneet markkinoiden tunnelmaa; Tämä on seikka, joka on tuonut maailmanlaajuisten osakkeiden elpymisen ja samalla vähentänyt turvasatamien, kuten kullan ja muiden jalometallien, kysyntää. Muut jalometallit, jotka myös kantavat turvasatama-asemaa, putosivatkin usean vuoden huipulta viikon alussa.

  • Save

Saavutettuaan korkeimman tason lähes vuoteen 26,95 dollarissa, hopean hinta veti takaisin päivänsisäiselle alimmalle tasolle 25,32 dollariin. Vastaavasti Palladium putosi kaikkien aikojen korkeimmasta 3 411,64 dollarista tonnilta maanantaina 2 919,20 dollariin kirjoitettaessa.

Härät pysyvät hallinnassa

Copy link to section

Kirjattu lasku johtuu myös siitä, että hyödykemarkkinat siirtyivät voittoa tavoittelevaan tilaan noustuaan usean vuoden huipulle aiemmin tällä viikolla. Tästä näkökulmasta kullan hinta todennäköisesti elvyttää nousunsa seuraavissa istunnoissa. Itse asiassa se on jo palautunut päivänsisäisestä alimmasta 1 970,22 dollarista 1 996,88 dollariin klo 10.50 GMT.

Meneillään olevan Venäjän ja Ukrainan välisen sodan lisäksi inflaatiopaineet lisäävät edelleen jalometallia. Perinteisesti sitä pidetään suojana inflaatiota vastaan. Sijoittajat ovat nyt kiinnostuneita Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksistä ja työttömyyskorvausmääristä, jotka on määrä julkaista torstain istunnossa.

  • Save
  • Save