Hopean hintaennuste ennen uusia Venäjän vastaisia pakotteita

Ohi:
päälle maalis 24, 2022
  • Hopean hinta on noussut, kun markkinat odottavat lännestä uusia pakotteita Venäjälle.
  • Turvasatamakysyntä on vastustanut keskusteluja Fedin aggressiivisesta sävelestä inflaation torjunnassa.
  • Useiden Fedin virkamiesten puheita odotetaan torstaina.

Hopean hinta on noussut korkeammalle torstain istunnossa, vaikka se on pysynyt vaakatasossa nyt yli viikon. Sijoittajat ovat kiinnostuneita uusista pakotteista, jotka presidentti Biden aikoo määrätä Venäjälle tämän päivän aikana.

Perusteet

Presidentti Bidenin keskiviikkona alkaneen Euroopan-matkan tavoitteena on vahvistaa alueen yhtenäisyyttä, tiukentaa nykyisiä Venäjän vastaisia pakotteita ja vähentää maanosan riippuvuutta Venäjän energiasta ohjaamalla nestekaasutoimituksia alueelle.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Ilmoitus uusista pakotteista tulee lisääntyneeseen huoleen Venäjän todennäköisyydestä käyttää kemiallisia aseita Ukrainaa vastaan. Vaikka Ukrainan presidentti on todennut, että Venäjän ja Ukrainan neuvottelut ovat menossa oikeaan suuntaan, hän myöntää, että ne ovat edelleen haastavat. Itä-Euroopan geopoliittisten jännitteiden lisääntyessä hopean hinta pysyy todennäköisesti vakaasti tärkeän 24 dollarin tason yläpuolella lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä.

Koska turvasatamakysyntä tarjoaa edelleen tukea jalometalleille, Fedin koronnostoista käydyt neuvottelut todennäköisesti hillitsevät sen nousupotentiaalia. Aiemmin tällä viikolla keskuspankki ilmoitti, että se on tarvittaessa valmis nostamaan ohjauskorkoa puoli prosenttiyksikköä seuraavassa kokouksessaan. Korkeamman koron ympäristö on yleensä karhumainen hopean hinnalle.

Bloombergin haastattelussa tiistaina St. Louisin keskuspankin presidentti James Bullard toteaa, että Fedin tulisi toimia aggressiivisesti käsitelläkseen jo liian korkeita inflaatiopaineita. Myöhemmin torstaina Chicagon keskuspankin presidentti Charles Evans, keskuspankin kuvernööri Christopher Waller ja Atlantan keskuspankin presidentti Raphael Bostic pitävät puheensa.

Hopean hintaennuste

Kriittinen taso 24,00 pysyy vakaana tukivyöhykkeenä hopean hinnalle siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noin kuukausi sitten. Itse asiassa, kun kultainen risti muodostui aiemmin maaliskuussa, se nosti voittonsa korkeimmalle tasolle sitten kesäkuun 2021, 26.96. Kultainen risti syntyy, kun lyhyen aikavälin liukuva keskiarvo (50 päivän EMA) ylittää pitkän aikavälin (200 päivän EMA) ylöspäin.

Vaikka se on vetäytynyt viimeaikaisesta huippustaan, se on pysynyt 200 päivän EMA:n yläpuolella. Viime aikoina hopean hinta on sidottu vaihteluväliin, koska Ukrainan ja Venäjän välisistä vastavedoista Fedin koronnostoihin ollaan huolissaan.

Lyhyellä aikavälillä pysyn nousujohteisena jalometallin suhteen ja odotan sen pysyvän tasaisesti 24.00:n yläpuolella. Se todennäköisesti jatkaa kauppaa horisontaalisella kanavalla välillä 24.49-25.47. Reaktiona Yhdysvaltain uusiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin se voi nousta edelleen 25.81:een, kun härät keräävät tarpeeksi vauhtia testatakseen uudelleen korkeampaa vyöhykettä 26.00.

silver price
silver price
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.