Ad

Britannia aikoo julkaista uuden kryptovalvontajärjestelmän

Ohi:
päälle Mar 28, 2022
Päivitetty: Apr 6, 2022
Listen
  • Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus aikoo ottaa käyttöön uuden kryptovalvontakehyksen.
  • Tämä kehys kiinnittää huomiota stablecoinehin.
  • Kehys selkeyttää kryptovaluuttamääräyksiä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Yhdistyneen kuningaskunnan odotetaan ottavan käyttöön uusia sääntöjä kryptovaluuttasektorin säätelemiseksi. Säännöt keskittyvät stablecoineihin. Stablecoinit ovat kryptovaluuttoja, joiden taustalla on muu omaisuus, kuten fiat-valuutta, hyödykkeet tai muut kolikot.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Iso-Britannia aikoo käynnistää uuden kryptosääntelyjärjestelmän

Copy link to section

Britannian valtiovarainministeri Rishi Sunak julkistaa uuden sääntelykehyksen Ison-Britannian kryptomarkkinoille. CNBC:n raportissa todettiin, että sääntelykehys on loppuvaiheessa.

CNBC viittasi asiaan perehtyneisiin lähteisiin, joiden mukaan sääntelykehys voisi olla ystävällinen. Jos nämä määräykset otetaan käyttöön, se voisi auttaa tarjoamaan sääntelyn selkeyttä, joka on puuttunut pitkään. Lähteet huomauttivat, että valtiovarainministeriön virkamiehet olivat avoimia ymmärtämään enemmän kryptosektorista, erityisesti stablecoineista.

CNBC totesi myös, että Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeriö neuvotteli jo joidenkin kryptosektorin toimijoiden kanssa. Näihin osapuoliin kuuluu Gemini, yksi suosituimmista kryptovaluutanvaihtoalustoista. Geminillä on oma stablecoininsa, jonka arvo on sidottu Yhdysvaltain dollariin.

Tether (USDT) on tällä hetkellä suurin stablecoin, jota on liikkeessä yli 80 miljardilla dollarilla. Yhtiö on kuitenkin ollut valvonnan alaisena sen suhteen, onko USDT täysin turvattu USD-varoilla. Stablecoinit herättävät myös huolta niiden vaikutuksista rahoitusvakauteen, kun otetaan huomioon niiden kasvava suosio.

Yhdistyneen kuningaskunnan kryptosektoria säätelee tällä hetkellä taloushallintoviranomainen (Financial Conduct Authority, FCA). Tämän organisaation tehtävänä on lisensoida kryptoalalla toimivia yrityksiä ja suojella kryptosijoittajia.

Myös Euroopan kryptosäännökset ovat valmisteilla

Copy link to section

Myös Euroopan unioni muotoilee selkeitä säännöksiä kryptosektorille. EU aikoo ottaa käyttöön MiCA-määräyksiä, jotka säätelevät virtuaaliomaisuutta. Nämä määräykset auttavat selventämään, kuinka kryptovarallisuutta säännellään EU:ssa. EU:n lainsäätäjät päättävät myös kryptomarkkinoiden säätelyn perusteet.

Työtodistuspohjaisten (Proof-of-Work, PoW) kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin kieltämisestä oli spekulaatioita. Viime viikolla lainsäätäjät kuitenkin äänestivät tällaista kieltoa vastaan. Siksi MiCA-säännökset jatkuvat ilman PoW-kieltoa.

Kryptovaluutta