Kullan hintaennuste BOJ:n joukkovelkakirjojen ostojen vahvistaessa Yhdysvaltain dollaria

Ohi:
päälle maalis 28, 2022
  • Kullan hinta on laskussa vahvan Yhdysvaltain dollarin vallitessa.
  • BOJ:n toinen tarjous ostaa rajoittamattomia 10 vuoden joukkovelkakirjoja on nostanut dollaria.
  • Viikon edetessä markkinat ovat kiinnostuneita Yhdysvaltain inflaatio- ja työllisyysdatasta.

Kullan hinta on aloittanut uuden viikon laskussa Yhdysvaltain dollarin vahvistuessa. BOJ:n toinen tarjous ostaa rajoittamattomia joukkovelkakirjoja on nostanut dollaria.

Vahva Yhdysvaltain dollari

Kuten muidenkin hyödykkeiden kohdalla, jalometallilla on yleensä käänteinen korrelaatio Yhdysvaltain dollarin arvon kanssa. Kirjoitushetkellä dollari-indeksi, joka seuraa dollarin arvoa kuuden valuutan koria vastaan, oli 99,25 dollarissa. Tällä tasolla se on vajaan dollarin alle aiemmin maaliskuussa saavutettua kahden vuoden huippua.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Yhdysvaltain dollari on edelleen löytänyt tukea nousevissa valtionkassatuotoissa. Yhdysvaltain kymmenen vuoden obligaatioiden vertailutuotto pidensi viime viikon nousun kolmen vuoden huipulle 2,56 prosenttiin aiemmin maanantaina. Myönnettäköön, että se on sittemmin laskenut 2,46 prosenttiin.

Japanin keskuspankki (BOJ) teki maanantaina toisen tarjouksen alle kahdessa kuukaudessa rajoittamattoman kymmenen vuoden Japanin valtion joukkovelkakirjalainojen ostamisesta. Keskuspankki pyrkii puolustamaan tuottotavoitteensa mukaista 0,25 prosentin kattoa. BOJ:n siirto vahvisti Yhdysvaltain dollaria samalla kun painoi jalometallia.

Viikon edetessä kullan hinta reagoi myös USA:n työpaikkoihin ja inflaatiotietoihin. Muun kuin koti- ja maatalouden työntekijätiedot perjantaina ja PCE-indeksi torstaina ovat joitakin keskeisiä lukuja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Käynnissä olevat neuvottelut Fedin aggressiivisuudesta inflaation torjunnassa todennäköisesti hillitsevät jalometallin nousupotentiaalia. Kuitenkin umpikuja Venäjän ja Ukrainan välisissä neuvotteluissa viikon aikana voi nostaa jalometalliharkon arvoa.

Kullan hintaennuste

Päiväkaaviossa kullan hinta leijuu 25 päivän eksponentiaalisen liukuvan kesiarvon (EMA) ympärillä 1 932,22:ssa. Kirjoitushetkellä se oli 1 932,24; pudonnut päivänsisäiseltä pohjalta 1 960,12. Laskusta huolimatta se on edelleen 50 päivän EMA:n yläpuolella.

Viikon edetessä psykologinen vyöhyke 1900 on kriittinen, kun markkinat reagoivat Venäjän ja Ukrainan neuvotteluihin, odotettuihin Yhdysvaltain inflaatio- ja työllisyystietoihin sekä Yhdysvaltain dollarin arvoon. Jos julkaistut luvut tukevat Fedin aggressiivista sävyä inflaation käsittelyssä, härät puolustavat tukea 1 900:ssa Yhdysvaltain dollarin vahvistuessa edelleen.

Yhdessä Venäjän ja Ukrainan välisten neuvottelujen läpimurron kanssa kullan hinta voi laskea edelleen 1 871,60:aan. Kääntöpuolella lisääntynyt turvasatamakysyntä voi saada nousun takaisin ja hakea vastusta 1 967,82:sta.

gold price
gold price
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.