EUR/USD ennuste Euroopan valmistautuessa suurimpaan kaasukriisiinsä

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on huhti 1, 2022
  • EUR/USD-pari vetäytyi jyrkästi perjantaiaamuna.
  • Eurooppa ja Venäjä ovat olleet eri mieltä Venäjän maksuista.
  • Euroalueen taloudessa on vahvat inflaatioriskit.

EUR/USD -pari vetäytyi perjantaiaamuna, kun Euroopan talouden näkymät heikkenivät kaasukriisin alkaessa. Sen kurssi on 1,1064:ssä, mikä on merkittävästi alempi kuin tämän viikon korkein 1,1185.

Eurooppa on kriisissä

Euroalue on yhdessä viime vuosien suurimmista kriiseistä, kun energiakriisi on alkamassa. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Venäjän hallitus ilmoitti, että se hyväksyy energiansa maksun vain ruplina. Se sanoi, että näitä uusia sääntöjä sovelletaan maihin, joiden se uskoo olevan epäystävällinen, kuten Euroopassa olevat.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tällä viikolla pidetyssä kokouksessa Euroopan johtajat ilmoittivat ostavansa venäläistä kaasua vain euroilla. Sellaisenaan on olemassa suuren kriisin vaara lähipäivinä, kun Eurooppa kamppailee löytääkseen uusia toimittajia tärkeälle hyödykkeelle.

Tällä viikolla Saksan ja Itävallan hallitukset ilmoittivat uusista toimenpiteistä, jotka voivat johtaa kaasun säännöstelyyn. Saksa tuo noin 40 prosenttia kaasustaan Venäjältä, kun taas Itävalta tuo maasta 80 prosenttia.

Vaikka Yhdysvallat on luvannut lisätä kaasutoimituksiaan Eurooppaan, analyytikot uskovat, että prosessi kestää kuukausia. Sama koskee muita kaasunlähteitä, kuten Qatar ja Saudi-Arabia.

Euroalueen inflaatio

EUR/USD reagoi viimeisimpiin Eurostatin julkaisemiin kuluttajainflaatiotietoihin. Ekonomistit odottavat näiden lukujen osoittavan, että blokin kuluttajahintaindeksi nousi helmikuun 5,9 prosentista 6,65:een tämän vuoden maaliskuussa. He odottavat myös, että elintarvikkeiden ja energian ulkopuolelle jätettävä kuluttajahintaindeksi nousi 3,3 prosenttiin.

Blokiin inflaatio jatkaa nousuaan tulevina kuukausina erityisesti energiakriisin kärjistyessä. Jotkut analyytikot uskovat virallisen inflaation nousevan tänä vuonna yli kymmeneen prosenttiin.

Toinen tärkeimmistä tarkasteltavista tiedoista ovat Yhdysvaltojen maa- ja kotitalouden ulkopuolisten (NFP) työpalkkatietojen tiedot, jotka on ajoitettu perjantaille. Analyytikot odottavat näiden lukujen paljastavan, että maan työttömyysaste laski noin 3,7 prosenttiin maaliskuussa työmarkkinoiden kiristyessä.

Lisäksi he näkevät, että NFP nousi yli 500 000 maaliskuussa, kun taas palkat nousivat yli 5 prosenttia samana ajanjaksona.

EUR/USD on kallistunut alaspäin ja siirtynyt violetin kanavan keskelle. Se on myös siirtynyt hieman alle 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon ja 38,2 prosentin jäljitystason. Siksi laskeva trendi tulee todennäköisesti vallitsemaan.

EUR/USD
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.