Mitä odottaa osakkeilta, kun Fed alkaa supistaa tasetta?

Ohi:
päälle huhti 1, 2022
  • Fedin odotetaan alkavan supistaa tasettaan jo toukokuussa.
  • Josh Brown sanoo, että määrällinen kiristys on negatiivinen katalyytti SPX:lle.
  • Vertailuindeksi on toipunut lähes 10 % maaliskuun puolivälistä lähtien.

Yhdysvaltain osakkeet pitivät paikkansa maaliskuussa senkin jälkeen, kun keskuspankki aloitti koronnoston. Mutta se voi muuttua, kuten Josh Brown sanoi, kun Fed alkaa supistaa yhdeksän biljoonan dollarin tasettaan.

Brownin kommentit CNBC:n Halftime Reportissa

Brown odottaa määrällisen kiristyksen olevan negatiivinen katalyytti osakemarkkinoille. Historiallisesti S&P 500 -indeksillä on taipumus saada osuma, kun Yhdysvaltain keskuspankki alkaa pienentää taseensa kokoa, hän lisäsi CNBC:n ”Halftime Reportissa”:

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Taseen supistaminen on oikeastaan se, mikä antoi meille kaksipiippuiset korjaukset vuonna 2018. Tämä on samanlaista, vain kauppasodan sijaan se on toimitusketjuun liittyvä inflaatiopaine ja työmarkkinoiden inflaatiopaine, mutta se on sama konsepti.

Federal Reserve on jo ilmoittanut aikovansa supistaa tasettaan jo toukokuussa.

Voisiko SPX silti saavuttaa 5 000 vuoden loppuun mennessä?

Ritholtz Wealth Managementin toimitusjohtaja on edelleen avoin ajatukselle, että vertailuindeksi voisi sulkea vuoden hieman 5 000:n yläpuolella, mutta toisti varovaisuuden, koska matka tälle tasolle on todennäköisesti kuoppainen. Hän huomautti:

Se on vain kartta, joka näyttää minne olet menossa. Se ei kuvaa juuri sitä, millainen maasto tulee olemaan vuoden lopun tavoitteen saavuttamiseksi. Ja maasto on paikka, jossa useimmat ihmiset kompastuvat. Kaikki eivät pääse maaliin vahingoittumattomina.

Vuoden lopun hieman yli 5 000 tavoite johtuu myös historiallisista tiedoista, jotka viittaavat siihen, että SPX:llä on vuosi, jolla on keskimääräinen yksinumeroinen kasvu kolmen peräkkäisen härkämarkkinavuoden jälkeen.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.