DXY: Yhdysvaltain dollari-indeksin ennuste tuottokäyrän kääntyessä

Ohi:
päälle huhti 6, 2022
  • Yhdysvaltain dollari-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä.
  • Indeksi on noussut yli 12 % vuoden 2021 alimmalta tasolta.
  • Tuottokäyrä on jatkanut kääntymistä.

Yhdysvaltain dollari-indeksi lähestyy 100 dollaria sijoittajien punnitseessa markkinoiden ja erittäin aggressiivisen Federal Reserven riskejä. DXY:n hinta on 99,70 dollaria, mikä on noin 12 % vuoden 2021 alimman tason yläpuolella. Tämä hinta on myös korkein sitten 27.5.2020.

Fed minuutit edessä

Dollari-indeksi on nousussa Venäjän riskien kasvaessa jatkuvasti. Euroopan unioni on ilmoittanut tehostavansa Venäjää koskevia pakotteitaan, kun maailma näkee Ukrainan aiheuttaman kauhun. Jotkut keskiviikkona odotetuista pakotteista koskevat hiiltä ja korkean profiilin Venäjän kansalaisia.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Siksi Yhdysvaltain dollarilla on taipumus pärjätä hyvin globaalisti kasvavien riskien aikana. Toistaiseksi on epäselvää, vastaako Venäjä lopettamalla maakaasun viennin Eurooppaan.

Dollari-indeksi pysyy vakaana myös sijoittajien pohtiessa meneillään olevaa tuottokäyrän kääntymistä. Kuten alla näkyy, tuottokäyrä on kääntynyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. 10 ja 2 vuoden joukkolainojen tuottoero on pudonnut alimmalle tasolle sitten vuoden 2007.

Tämä tuottokäyrän kehitys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sijoittajat vaativat parempaa tuottoa lyhytaikaisille valtionlainoille kuin pidemmille. Tavallisilla markkinoilla sijoittajat vaativat parempaa tuottoa pitkäaikaisista joukkolainoista.

Siksi analyytikot odottavat talouden käyvän läpi taantuman tulevina kuukausina tai vuosina. Tämä johtuu siitä, että tuottokäyrä on ollut taantumien paras ennustaja.

Dollari-indeksi on myös noussut ennen myöhemmin tänään odotettavia FOMC-minuutteja. Pöytäkirja tulee aikaan, jolloin useimmat valiokunnan virkamiehet ovat puhuneet tarpeesta nostaa korkoja 0,50 prosentilla. Tiistaina Lael Brainard, korkea virkamies, sanoi, että pankki todennäköisesti aloittaa määrällisen kiristyksen.

Yhdysvaltain dollari-indeksin ennuste

US dollar index

Päiväkaavio näyttää, että DXY-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Matkan varrella indeksi on muodostanut nousevan kanavan, joka näkyy vihreänä. Se on noussut 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle, samalla kun suhteellinen voimaindeksi on noussut.

Myös Yhdysvaltain dollari-indeksi lähestyy kanavan yläosaa. Siksi on todennäköistä, että se jatkaa nousuaan, kun härät kohdistavat keskeisen vastuksen 100 dollariin.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.