Kullan hintanäkymä turvasatama-aseman kompensoidessa koronnostot

Ohi:
päälle huhti 7, 2022
  • Fedin kokouspöytäkirjat vaikuttivat vähän kullan hintaan.
  • Inflaatio ja Itä-Euroopan sota nostavat edelleen jalometallin yli kriittisen 1 900 dollarin tason.
  • Valtionkassatuoton nousu todennäköisesti hillitsee sen nousupotentiaalia.

Kullan hinta on pysynyt vakaana FOMC:n kokouspöytäkirjan jälkeen. Tosin korkeampi valtionkassatuotto on edelleen hillinnyt sen nousupotentiaalia. Siitä huolimatta se löytää tukea Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa ja kohonneissa inflaatiopaineissa.

gold price
kullan hinta

Fed minuutit

Keskiviikkona julkaistun FOMC:n kokouspöytäkirjan perusteella Fed-viranomaiset katsovat, että yksi tai useampi koronnosto 50 peruspisteellä tulevissa kokouksissa on sopiva. Seuraavassa kokouksessaan, joka pidetään toukokuussa, sijoittajat odottavat keskuspankin aggressiivisemmin hillitsevän inflaatiota lisäämällä nousuja puoli prosenttiyksikköä. Tämä sisältää myös sen taseen pienentämisen noin 95 miljardilla dollarilla kuukaudessa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Toisaalta korkeampien korkojen ja nousevien valtionkassatuottojen ympäristö hillitsee kullan hinnan nousupotentiaalia. Siitä huolimatta Fed ei ehkä pysty nostamaan korkoja niin nopeasti kuin olisi tarpeen. Sellaisenaan korkea inflaatio jatkaa jalometallin nousua tulevina kuukausina.

Venäjän-Ukrainan sota

Seuraavissa istunnoissa kullan hinta reagoi myös meneillään olevaan Venäjän ja Ukrainan väliseen sotaan. Noin viikko sitten jalometalli putosi alimmalle tasolleen sitten helmikuun lopun reaktiona uutisiin Venäjän sotilaallisen läsnäolon vähentämisestä Kiovan ja Tšernihivin lähellä. Tosin Ukraina ja Yhdysvallat suhtautuivat ilmoitukseen skeptisesti.

Venäjän joukot ovatkin jatkaneet useiden Ukrainan kaupunkien pommittamista; liike, joka on pakottanut lännen määräämään uusia pakotteita. Yhdysvallat haluaa nyt Venäjän poissuljettavan G20-foorumeilta. Valtiovarainministeri Janet Yellenin mukaan Yhdysvallat boikotoi G20-kokouksia Indonesiassa, jos venäläiset viranomaiset ovat paikalla.

Samaan aikaan Euroopan unioni ei ole vielä hyväksynyt uusia pakotteita. Yksi suurimmista ratkaisemattomista kysymyksistä on, vaikuttaako venäläisen kivihiilen kieltäminen nykyisiin sopimuksiin. Kuten viimeisten 43 päivän aikana, hyökkäys ja sitä seuranneet pakotteet ovat lisänneet turvasatamien, kuten kullan, kysyntää.

Itse asiassa 1 900 dollaria oli ollut välttelevä taso kesäkuusta 2021 lähtien. Hyökkäys on kuitenkin muuttanut sen vakaaksi tukivyöhykkeeksi, joka voi pysyä sellaisena niin kauan kuin Itä-Euroopan kriisi jatkuu.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.