Kolme tärkeintä huomiota RBNZ:n nostettua 50 peruspistettä

päälle huhti 13, 2022
  • RBNZ nosti enemmän kuin markkinat odottivat
  • Inflaatio uhkaa hintavakautta
  • NZD menetti saavuttamansa voitot

Valuuttakauppiaiden paljon odotettu tapahtuma tapahtui juuri edellisessä Aasian istunnossa. Uuden-Seelannin keskuspankki (RBNZ) julkaisi rahapolitiikkansa ja nosti virallista käteiskorkoa 50 peruspisteellä.

Kuitenkin paikallinen valuutta, Uuden-Seelannin dollari (NZD), putosi, vaikka keskuspankki suhtautuikin tiukasti tuleviin koronnostoihin. Tässä on kolme asiaa NZD-kauppiaiden tulisi keskittyä eteenpäin siirtymiseen:

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

  • RBNZ haluaa nostaa lisää
  • Inflaatio jatkaa nousuaan
  • Tämän päivän päätös oli hinnoiteltu – osta huhu, myy tosiasia

RBNZ vaeltaa enemmän

Markkinatoimijat odottivat RBNZ:n nostavan virallista käteiskorkoa, mutta ei niin aggressiivisesti. 25 peruspistettä hinnoiteltiin ennen julkaisua, mutta RBNZ päätti kuitenkin tehdä enemmän.

Jälkikäteen ajatellen RBNZ oli yksi äänekkäimmistä keskuspankeista tässä maailmanlaajuisen rahapolitiikan kiristyssyklin alussa. Kun inflaatio riistäytyi hallinnasta ja uhkasi hintavakautta, RBNZ ei epäröinyt ollenkaan.

Lisäksi koronnoston lisäksi se piti myös haukkamaista eteenpäin suuntausta. Toisin sanoen rahapoliittinen valiokunta haluaa nostaa lisää lähitulevaisuudessa.

Inflaatio jatkaa nousuaan lähitulevaisuudessa

Uudessa-Seelannissa inflaatio on saavuttanut 5,9 % vuotta aiemmasta, mikä on paljon korkeampi kuin RBNZ:n tavoite 1-3 %. Venäjän ja Ukrainan välisen sodan vuoksi keskuspankki odottaa inflaation nousun jatkuvan. Virallisen käteiskurssin harha on siis nousta jopa nykyistä 1,5 % korkeammalle, koska inflaatio uhkaa hintavakautta.

Osta huhu, myy tosiasia

Huolimatta kaikesta, mitä RBNZ teki tai ilmoitti, NZD oli myynnissä, kuten yllä olevasta kaaviosta näkyy. Noustuaan alun perin korkeammalle odotettua suuremmalla koronnostolla NZD/USD-valuuttakurssi käänsi nopeasti kurssin.

Yksi selitys on, että RBNZ:n haukkamainen asenne ei ole uutinen markkinoille. Sellaisenaan suuremmasta koronnostosta huolimatta politiikkalausunto ei tuo markkinaosapuolille mitään uutta.

Toinen on se, että valuuttakurssi heijastaa yhden valuutan arvoa toisen valuutan suhteen. Siksi, jos RBNZ nosti korkoa 50 peruspistettä, sijoittajien odotukset siirtyivät nopeasti kohti Yhdysvaltain keskuspankkia, jolta odotetaan samaa.

Kaiken kaikkiaan RBNZ nousi odotettua enemmän, mutta NZD on kuitenkin luopunut alkuperäisistä voitoistaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että markkinaosapuolet odottavat Fedin olevan yhtä aggressiivinen rahapolitiikan kiristämisessä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.