Kullan hintaennuste Yhdysvaltojen reaalikorkojen noustessa jyrkästi

päälle huhti 16, 2022
  • Kullan hinta painostaa huippuja
  • Kulta toimii edelleen suojana inflaatiota vastaan
  • Mahdollinen nouseva kolmio osoittaa korkeammalle tasolle

Kullan hinta nousi takaisin yli 2 000 dollarin lyhyeksi ajaksi vuonna 2022, mikä uhkaa rikkoa vuonna 2020 tehdyn kaikkien aikojen ennätyksen. Keltainen metalli on käynyt kauppaa lähes kahden vuoden ajan 200 dollarin vaihteluvälissä, ja monet sijoittajat ovat menettäneet kärsivällisyytensä isoon läpimurtoon.

Yksi tärkeimmistä perusteista kullan omistamisen puolesta on, että inflaatio kehittyneissä talouksissa on riistäytymässä hallinnasta. Korkeampi inflaatio on yleistä kehittyvillä markkinoilla, mutta COVID-19-pandemiaan saakka kehittyneiden maiden keskuspankeilla oli vaikeuksia saada inflaatio hintavakaustavoitteeseen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mutta pandemia muutti kaiken. Inflaatio nousi kaikkialla ja oli esimerkiksi Yhdysvalloissa neljän vuosikymmenen korkeimmillaan.

Koska kultaa on perinteisesti pidetty suojana inflaatiota vastaan, monet sijoittajat ostivat keltaista metallia toivoen kompensoidakseen tavaroiden ja palveluiden hintojen nousua. Mutta kullan hinta ei noussut niin kuin monet olivat toivoneet.

Silti se ei myöskään vähene. Kulta korreloi käänteisesti Yhdysvaltain tuottojen kanssa, mutta reaalituottojen nousu ei vaikuttanut kullan hintaan merkittävästi.

Toisin sanoen kultaa tukee nouseva inflaatio, ja näyttää siltä, että on vain ajan kysymys koska uusi yritys saavuttaa kaikkien aikojen ennätyksen. Jos katsomme historiallisia tietoja, niin kulta on edelleen suojaus inflaatiota vastaan, joten nykyinen vakiintuminen voi olla juuri sitä – vakiintuminen ennen toista jalan nousua.

Tuplapää vai nouseva kolmio?

Vaikka kullan kauppa kävi kahdesti yli 2 000 dollarin, sen oli vaikea voittaa 2 100 dollaria. Tässä vaiheessa voidaan puhua kaksinkertaisesta yläkuviosta, joka on laskeva, tai nousevasta kolmiosta, joka on nouseva.

Näistä kahdesta, kun otetaan huomioon korkeampi inflaatio ja kullan hintasietokyky, todennäköisin skenaario on nousujohteinen. Tämä johtuu siitä, että nouseva kolmio muodostuu, kun markkinat painavat vaakasuuntaista vastusaluetta, täsmälleen samalla tavalla kuin kullan hinta 2 100 dollarin aluetta vastaan.

Päivittäinen sulkeminen yli 2 100 dollarin viittaa siihen, että vastus on antanut periksi, ja mitattu liike osoittaa uuteen osuuteen, joka on korkeampi kohti 2 500 dollaria. Toisaalta, jos karhut painavat kullan hinnan alle 1 800 dollarin, harha muuttuu laskevaksi.

Kaiken kaikkiaan kulta on löytänyt ostajia jokaisesta laskusta viimeisen parin vuoden aikana. Kullan hinnan kyky pysyä lähellä kaikkien aikojen huippuja on osoitus nousevasta suunnasta ennen suurta nousua.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.