Kullan hintaennuste härkien katsellessa kriittistä aluetta

Ohi:
päälle huhti 19, 2022
  • Kullan hinta on laskenut viiden viikon huipulta maanantaina 1 999,03 dollarista.
  • Härät pyrkivät murtamaan 2 000 dollarin psykologisen alueen inflaatiohuolten ja turvasatamakysynnän keskellä.
  • Vahva Yhdysvaltain dollari ja nousevat valtionkassatulot ovat hillinneet metallin nousupotentiaalia.

Kullan hinta on laskenut maanantain viiden viikon huipulta vahvan Yhdysvaltain dollarin ja nousevien valtion velkasitoumusten myötä. Itse asiassa nämä kaksi tekijää ovat peittäneet jalometallin nousupotentiaalin.

gold price
kullan hinta

Perusteet

Aiemmin tiistaina dollari-indeksi saavutti uuden vuoden huipun 101,05 dollaria ennen kuin laski 100,87 dollariin klo 11.48 GMT. On huomattava, että 100 dollarin psykologinen vyöhyke on edelleen ratkaiseva kolmas viikko peräkkäin. Huhtikuun alusta se on noussut yli 3 % inflaatiohuolen ja koronnostonäkymien vuoksi. Vahvempi dollari tekee kullasta ja muista hyödykkeistä kalliimpia ostajille, joilla on muita valuuttoja.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Valtionkassan korkeammat tuotot ovat nostaneet dollaria entisestään ja hillinneet kullan hinnan nousupotentiaalia. 10 vuoden vertailutuotto on korkeimmalla tasolla sitten joulukuun 2018, kurssi on 2,88 prosentissa toista istuntoa putkeen. Korkeammat Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot lisäävät yleensä tuottamattoman omaisuuden hallussapidon vaihtoehtoiskustannuksia.

Jopa kirjatun vetäytymisen jälkeen kullan hinnan odotetaan pysyvän nousevassa trendissä, joka perustuu sen asemaan suojana inflaatiota vastaan ja turvasatamana. St. Louisin keskuspankin pääjohtaja Jim Bullard totesi maanantaina Bloomberg Marketsin haastattelussa, että 75 peruspisteen nousua ei voida sivuuttaa. Hän kuitenkin lisäsi, että hänen perustapauksensa pysyy 50 peruspisteessä Yhdysvaltain keskuspankin pyrkiessä hillitsemään inflaatiota, joka on tällä hetkellä neljän vuosikymmenen huipussa.

Lisäksi sijoittajat etsivät turvaa jalometalleista taloudellisen tai poliittisen epävarmuuden aikoina. Meneillään oleva Venäjän ja Ukrainan välinen sota onkin lisännyt kullan ja muiden turvasatamien kysyntää.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti sunnuntaina hyökänneensä Kiovan lähellä sijaitsevaan ammustehtaaseen. Lisäksi umpikuja maiden välisissä neuvotteluissa johti humanitaaristen käytävien sulkemiseen sunnuntaina. Näin ollen noin 100 000 siviiliä on loukussa Ukrainan kaakkoisosassa Mariupolissa.

Kullan hintaennuste

Huhtikuun alusta lähtien kullan hinta on ollut vihreällä yhdeksänä kolmentoista kaupankäyntisession aikana. Todellakin, viime viikolla se lisäsi voittojaan; pysyy vakaasti ratkaisevan 1 950 tason yläpuolella. Kirjoitushetkellä se oli 1 977,67:ssä vedettyään takaisin viiden viikon huippupisteestä 1 999,03, jonka saavutti maanantaina.

Päiväkaaviossa jalometalli pysyy 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon yläpuolella. Sekä teknisten seikkojen että perusteiden perusteella minulla on positiivinen näkemys. Viikon edetessä härät todennäköisesti testaavat uudelleen viikon huippunsa saavuttaakseen 2000:n psykologisen alueen. Todellakin, odotan tämän ratkaisevan alueen olevan ratkaiseva vastustustaso kullan hinnalle lyhyellä aikavälillä.

Aiemmin maaliskuussa se nousi 2 071,32:een; alle 5 dollaria alle kaikkien aikojen ennätyksen, 2 075,38, jonka saavutti elokuussa 2020. Seuraavien istuntojen odotettavissa olevasta noususta huolimatta maaliskuun huippu pysyy todennäköisesti välttelevänä. Erityisesti se voi löytää vastuksen 2 014,53:sta. Alemmalla puolella 25 päivän eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA) 1 950:ssä on tukivyöhyke, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Tämän tason alapuolella 50 päivän EMA 1 925,28 pysyy tasaisena tukitasona.

gold price
kullan hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.