Flame animation

Kuumin uusi
Meme Coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentiaali

Shiba Memu Roll-out Logo OSTA NYT

Haastattelu: Ukrainan NFT-sotamuseo

Ohi:
päälle May 5, 2022
Listen
  • Museum of War on kokoelma NFT:itä, jotka kertovat Ukrainan sodan tapahtumista
  • Jokainen NFT sisältää twiitin tapahtumasta ja ukrainalaisen taiteilijan kuvituksen
  • Myös Hall of Fame -osio julkaistiin, mukaan lukien Elon Musk-NFT Starlinkin Ukrainan lanseerauksen jälkeen

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Aina niin usein saat haastattelumahdollisuuden, joka todella saa sinut pysähtymään ja ajattelemaan. Tämä oli yksi niistä tapauksista – kysymyksiä ja vastauksia Ukrainan digitaalisen muuntamisen ministeriön virtuaaliomaisuustoimiston kanssa.

Keskustelun aiheena oli ainutlaatuinen NFT-pohjainen sotamuseo. Kokoelma lanseerattiin maaliskuussa “Ukrainan valtiollisuuden ja historian säilyttämiseksi”. Ukrainan digitaalisen muuntamisen apulaisministeri Alex Bornayakov totesi osana julkaisua, että “maan jälleenrakentaminen vaatii moderneja ratkaisuja”.

NFT-galleriaa selaillessani erottui mielestäni Warline, sodan synkkä aikajana, ja jokaiseen tapahtumaan liittyi vastaava ukrainalaisen taiteilijan piirtämä NFT ja twiitti kyseisestä tapahtumasta. Esimerkiksi ensimmäinen NFT päivästä 1 on alla oleva – sisältää Twitterin BBC:n uutisista, joka vahvistaa Venäjän hyökkäyksen.

  • Save

Aikajana kronisoi sodan kaikki tapahtumat, leimattuina lohkoketjuun ikuisesti. Hyppäämällä eteenpäin 3. päivään, esimerkiksi alla oleva NFT (päivä 3, 00:39) kiinnitti huomioni. Toivon pilkahdus tragedian keskellä. Museo esittelee myös alan potentiaalista voimaa – vaikka suurin osa NFT:istä on kevytmielisiä harrastuksia, kuten sarjakuva-apinoita, pikselöityjä avatareja ja mitä ei, avaruudessakin voi olla todellista vaikutusta, kuten tämä kokoelma.

  • Save

Tämän projektin lisäksi Ukraine’s MetaHistory of WAR (yhteisprojekti Digitaalisen muutamisen ministeriön kanssa) julkaisee “Hall of Fame” -osion museossa osoittaakseen kiitollisuutensa ja kunnioituksensa julkisuuden henkilöitä kohtaan, jotka seisoivat Ukrainan rinnalla, kun se sitä eniten tarvitsi.

Ensimmäinen julkisuuden henkilö Elon Musk julkaistiin 29. huhtikuuta. Kryptoavaruudessa arvostettu hahmo, Musk esiintyy tietysti tässä kokoelmassa, koska hän auttoi Ukrainaa saamaan Internet-yhteyden Starlinkin kautta. Se toimii lisämuistutuksena NFT-tilan laajuudesta ja potentiaalista täällä.

Vaikka tämä romaanikokoelma olikin liikuttanut, haastattelimme digitaalisen muuntamisen ministeriötä saadaksemme lisätietoa museosta, heidän ajatuksistaan kryptoyhteisöstä ja mahdollisista jatkojulkaisusuunnitelmista.

Invezz.com (IZ) : Mikä on museon päätavoite ja millainen näyttely tulee olemaan?

VK, Sotamuseoprojektin (VK) johtaja: Missiomme tärkein tavoite on historiografia. Kiinnittää totuus siitä, mitä tässä kohtuuttoman kauheassa sodassa tapahtuu lohkoketjun aikakirjoihin havainnollistamalla tapahtumia kunkin taiteilijan tunteiden kautta.

IZ: Rahoittavatko ja/tai tukevatko teitä tietyt organisaatiot/henkilöt? Jos kyllä, millainen rooli heillä on?

VK : Ainoa tuki, joka meillä on, ovat lahjoitukset.

IZ: Mitä teette estääksenne ja/tai suodattaksenne väärän tiedon leviämisen, joka on ollut tämänhetkisen konfliktin keskipisteessä, ja varmistamaan vain todellisen tiedon todentamisen?

VK : Projektimme tavoitteena ja tehtävänä on korjata väärennösten totuus sellaisina kuin se on, emmekä anna propagandan vääristää totuuden kasvoja

IZ: Näettekö näiden kaltaisten varainkeruukeinojen olevan suositumpia tulevien kriisien aikana?

VK : Minulle idean tekijänä ja toimitusjohtajana tämä projekti on toivoa siitä, että tällaisten kriisien sattuessa tällainen malli pystyy vahvistamaan maailman tukea tällaisen tapahtuman sattuessa.

IZ: Onko teillä suunnitelmia julkaista lisää kokoelmia?

VK : Ehdottomasti. Warline ja hänen historiografinen tehtävänsä elävät Voiton hetkeen asti, mutta samaan aikaan suunnittelin projektin huutokauppapuolen nimenomaan muiden kirjailijoiden ja kokoelmien liittymistä varten, mutta samalla vapauden toteuttaa muita yhteistyöhankkeita ja ideoita, joita olen jo kehittämässä yhteistyössä taiteilijoiden kanssa kaikkialta maailmasta

IZ: Miten olette kokeneet vuorovaikutustanne kryptoyhteisön kanssa tämän projektin ympärillä tähän mennessä?

VK : Sanoisin, että viestintäni keräilijöiden, kryptotaiteen tunnettujen henkilöiden sekä pörssien ja alustojen omistajien kanssa viittaa siihen, että he arvostavat suuresti projektin ytimeen asetettua ideaa ja tehtävää. Mutta samaan aikaan tunnen syvää viraalisuuden puutetta kryptoyhteisössä, jotta maksimoittaisiin ihmisten määrä, jotka voisivat tutustua meihin ja tukea meitä. Ikään kuin tämä tapahtuisi, meillä olisi isompi tiimi toteuttamaan suunnitelmani – nimittäin tehdä hyväntekeväisyysNFT:n maailmanennätys ja avata ensimmäinen NFT-museo Ukrainassa. Se on työn alla.

  • Save
  • Save