Ad

Haastattelu: Ukrainan digitaalisen innovaation ministeriö – krypto sodan keskellä

Ohi:
päälle May 6, 2022
Päivitetty: May 10, 2022
Listen
  • Ukrainan digitaalisen innovaation ministeriön tavoitteena on tehdä Ukrainasta kryptokeskus
  • Sodan aikana erilaisia keinoja - NFT:t, kryptolahjoitukset - on käytetty rahan keräämiseen
  • "Voin siirtää varoja pakolaisena Isossa-Britanniassa olevalle äidilleni. 12 sanan merkkijonon välitys riitti."

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kryptovaluuttatila on täynnä mielenkiintoisia projekteja. Alla oleva on mielestäni erityisen kiehtova – Ukrainan digitaalisen innovaation ministeriö.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Ukrainan traagisen sodan alkaessa otsikot nousivat, kun Ukrainan varapääministeri ja digitaalisen muuntamisen ministeri esitti alla olevan vetoomuksen Twitterissä:

Maailmanlaajuisessa tukinäytöksessä tilille alkoi pian virrata miljoonia dollareita. Se oli innovatiivinen liike Ukrainasta, heidän vahvuutensa symboli, ja oli sydäntä lämmittävää nähdä kryptoyhteisön tulevan heidän taakseen.

Meillä oli tällä viikolla mahdollisuus haastatella Ukrainan digitaalisen innovaation ministeriötä siitä, mitä osasto tarkalleen tekee, kuinka krypto voi auttaa Ukrainaa jatkuvan sydänsurun keskellä ja mitä tulevaisuuden suunnitelmia Ukrainalla on krypton suhteen. Keskustelemme myös lohkoketjun kestävästä pitkäikäisyydestä ja siitä, kuinka se voidaan haastaa oikeuteen säilyttääkseen kaiken, estäen pyrkimyksiä poistaa tärkeitä tapahtumia historiankirjoistamme.

Se liittyy vastaavaan haastatteluun, jonka teimme NFT Museum of Warille, NFT-museolle, joka perustettiin “säilyttämään Ukrainan valtiollisuutta ja historiaa”. Museo kertoo kaikista sodan tapahtumista, leimattuina lohkoketjuun ikuisesti.

Invezz.com (IZ) : Millaista työtä teette?

Valeriia Panina, kutsuttu asiantuntija Ukrainan digitaalisen innovaation ministeriöstä (VP): Digitaalisen muuntamisen ministeriö (DT) oli ensimmäinen hallitustason tiedottaja (nyt myös kulttuuriministeriö tukee sitä). Itse jaan kaksi roolia tässä projektissa. Ensinnäkin kutsuttuna asiantuntijana (en ole valtion virkamies) DT:n virtuaaliset omaisuudet -toimistossa – olin sen ensimmäinen väline hallituksessa – ja toiseksi museon ydintiimin jäsenenä. Yksityishenkilönä koordinoin kumppaneiden kanssa esimerkiksi kehitystä, kyberturvallisuutta, suunnittelua jne.

IZ : Luuletteko, että tällä työllä voi olla myönteinen vaikutus Ukrainaan sodan jälkeen?

VP: Sillä on jo ollut valtava vaikutus, ja sillä on myös pitkäkestoinen vaikutus.

Status quosta puhuen, museo ei pelkästään kerännyt jo yli 800 000 dollaria, vaan se on myös auttanut levittämään sanaa muiden yhteisöjen keskuudessa, mikä on auttanut lisäämään tietoisuutta. Se on sen tehtävän ensimmäinen osa. Tulevaisuudesta puhuttaessa se auttaa säilyttämään tapahtumat sellaisina kuin ne ovat.

Ei ole mikään salaisuus, että venäläiset ovat tietoisesti tehneet parhaansa poistaakseen ukrainalaisen kulttuurin, kielen, historian – kaikki ukrainalaiset asiat – vuosisatojen ajan. Siitä löytyy virallinen todiste. Ironista kyllä, Valuevin kiertokirjettä vuodelta 1863 – yksi tällainen esimerkki – ei ole koskaan peruttu virallisesti. Ems Ukaz , toteutettu renessanssi , ja jopa nyt vuonna 2022 voit löytää todisteita siitä, että he pyyhkivät pois kaikki maininnat Ukrainasta historiankirjoistaan.

Joten asiakirjoja voidaan polttaa ja koulukirjoja korvata, mutta kukaan ei voi muuttaa mitään hajautetussa kirjanpidossa. Ja se, että museo on suuri kollektiivinen luomus (se on sateenvarjoprojekti kymmenelle huippukumppanille ja sadoille ukrainalaisille taiteilijoille), antaa jälkeläisillemme tarvittavan todisteen nähdäkseen, että nämä ovat todellisia tapahtumia, joita kävimme läpi ukrainalaisina.

IZ : Ukrainan vetoomus kryptolahjoituksiin toi paljon uutisia viime kuussa – onko tällä tiellä mielestänne mitään etuja perinteisiin (fiat) lahjoituksiin verrattuna?

VP: Jokainen kopekka (1/100 Ukrainan valuutan murto-osa) on tärkeä, missä tahansa. Kaikkein tärkeintä eri lahjoitusvaihtoehdoissa – olipa kyseessä krypto, fiat, SWIFT, PayPal, Revolut – on, että mitä enemmän lahjoitusvaihtoehtoja, sitä suurempi mahdollisuus kerätä rahaa. Joten ei ole olemassa sellaista asiaa kuin täydellinen lahjoitustyyppi. Jokainen kopeekka, sentti ja penni vaikuttaa.

Mutta erityisesti krypton suhteen, on enemmän ideoita harkittavaksi. Ensinnäkin krypto on pohjimmiltaan yhteisön maksullinen ilmiö. Siksi jokainen liiketoimi ei vain laske, vaan myös osoittaa yhteisön tukea ja todistaa Vitalikin loistavan twiitin: “tekniikka on neutraalia, mutta ihmiset eivät”.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, jos vastaanottaja – vaikkapa taho, jolle kryptorahasto ostaa sairaalatarvikkeita – hyväksyy krypton, se nopeuttaa tapahtumien nopeutta eli nopeutta, jolla pelastetaan ihmishenkiä, valtavasti.

IZ : Onko teillä muita suunnitelmia innovoida digitaalisessa omaisuustilassa?

VP: Ministeriön Pohjantähden tarkoituksena on tehdä Ukrainasta lohkoketjujen huippukeskus ja yksi maailman parhaista krypto-lainkäyttöalueista. Toimiston osastollani tavoitteena kutsutun asiantuntijan ominaisuudessa on koulutus; että puolet ukrainalaisista on kryptolukutaitoisia vuoteen 2024 mennessä.

Osittain siksi ministeriö tuki tätä aloitetta niin nopeasti ja yksimielisesti, heti kun idea museosta syntyi (monen NFT-yhteisön jäsenenä seurasin ja liityin projektiin sen varhaisina päivinä tai jopa tunteina, ja esitteli sen välittömästi toimistolle)

IZ : Mitä luulette kryptovaluuttojen tulevaisuuden tuovan? Luuletteko, että useammat maat seuraavat El Salvadorin esimerkkiä ja julistavat Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi?

VP: Krypto ja lohkoketjutekniikka ylipäätään ovat pelin muuttajia. Yksi tällaisen uuden, tällä tekniikalla toimivan tilan perusominaisuuksista on läpinäkyvyys ja omistajuus. Se tarkoittaa, että käyttäjien ei enää tarvitse sokeasti luottaa viranomaisiin, vaan he voivat tarkistaa mitä haluavat.

Ja he voivat todella omistaa digitaalisen omaisuutensa (kääntöpuolella kukaan ei voi auttaa heitä lunastamaan niitä, jos ne katoavat, mutta se on hinta, joka on maksettava). Tämä muutos – kun ihmiset kieltäytyvät sokeasti luottamasta heille kerrottuihin asioihin ja vaativat sen sijaan enemmän omistajuutta omaisuudelleen – on väistämätöntä.

Ja uskon, että niillä mailla, jotka sopeutuvat tähän uuteen todellisuuteen niin paljon kuin pystyvät – edellyttäen, että maa on pohjimmiltaan keskitetty instituutti (haaste muuten ratkaistava) – tulee olemaan valoisa tulevaisuus. Ja olen äärimmäisen iloinen, että Ukrainamme valitsi tämän tien (tässä puhumme tietysti ei-holhoavista palveluista).

Lisäksi, kun Ukraina perustaa lainkäyttövallan (kryptokeskuksena), sillä on valtava rooli talouden jälleenrakentamisessa.

IZ : Onko sota muuttanut näkemystänne siitä, mitä etuja kryptovaluutta voi tarjota?

VP: Minulle se osoitti krypton arvon, jonka ajattelinkin sillä olevan. Esimerkiksi voidakseni siirtää varoja äidilleni, joka on nyt pakolaisena Isossa-Britanniassa, minulla ei ollut muuta kuin antaa hänelle 12 sanan merkkijono. Ja tiedän 100 %, että nämä rahat ovat nyt hänen, eikä mikään taho voi estää sitä. Puhumattakaan aiemmin mainitsemastani eri osapuolten välisten kryptotapahtumien nopeudesta.

Ja useammat ihmiset näkivät sen myös.

Valitettavasti hinta oli järisyttävän korkea.

Mikäli sinua kiinnostaa, kuinka sijoittaa kryptovaluuttaan, onnistuu tämä helposti oppaamme avulla.

Kryptovaluutta Maailman NFTs