Venäjän rupla on maailman parhaiten tuottava valuutta tänä vuonna

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on touko 16, 2022
  • Venäjän rupla jatkaa vahvistumistaan, nyt 15 % enemmän kuin vuotta aiemmin USD vastaan
  • Viime kuun analyysin uudelleentarkastelu, jossa arvioitiin, oliko rupla shorttamisen arvoinen
  • Valuutta ei kuitenkaan kellu vapaasti, ja Venäjä manipuloi sitä suojellakseen arvoa

Kirjoitin tämän artikkelin viime kuussa tutkien Venäjän ruplan kehitystä, mikä oli erittäin epätavallista, ja voisiko se olla lyhyt tilaisuus jatkossa. Helmikuun lopulla alkaneen hyökkäyksen jälkeisen 40 %:n romahduksen jälkeen – kun talouspakotteita asetettiin ensimmäisen kerran Venäjää vastaan – valuutta oli elpynyt takaisin hyökkäystä edeltävälle tasolle ja sen kurssi oli 80 ruplaa dollarilta.

Tarkasteltaessa analyysia kuukautta myöhemmin, se vahvistuu entisestään – pisteeseen, jossa se on nyt maailman parhaiten suoriutunut valuutta tänä vuonna, nyt kaupankäyntikurssilla 64 ruplaa dollarilta. Tämä on huomattavaa, kun otetaan huomioon, että yksi taloudellisten pakotteiden päätavoitteista oli kuristaa rupla.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Nousu 15 % dollaria vastaan tänä vuonna, syyt nousuun ovat samat kuin viime kuussa. Mikä tärkeintä, tämä ei ole vapaasti kelluva valuutta; se on tiukan pääomavalvonnan alainen. Lisäksi maakaasua myydään edelleen ruplissa, kun taas tavaroiden viejien on lain mukaan muutettava maksut rupliksi.

Valuuttamarkkinoiden manipulointi ”kriisin” aikana ei ole mitään uutta, mutta Putinin politiikan menestys tässä on melkoinen. Argentiina ja Turkki ovat kaksi tuoretta esimerkkiä siitä, kuinka vaikeaa on ylläpitää valuutan arvoa, kun markkinat alkavat painaa sitä vastaan.

Se, ovatko voitot 100 % aitoja, on kuitenkin toinen asia. Monet valuuttapöydät ovat keskeyttäneet kaupankäynnin ruplalla vedoten siihen, että noteerattu hinta – yllä olevan kaavion mukaan – ei ole se, mitä markkinoilta on saatavilla. Tämä palaa asiaan viime kuun artikkelissa, että riippumatta siitä, uskotko ruplan olevan yliarvostettu ja ehkä lyhytmyyntimahdollisuus, tämä on sijoitus, joka on erittäin vaikea tehdä.

Lisäksi dollarin itsensä nousun myötä ruplan vahvistuminen muihin valuuttoihin nähden on vieläkin vaikuttavampi. Koskettavin on euro – joka, kuten alla oleva kaavio osoittaa, on nyt heikentynyt 21 % ruplaa vastaan.

Putin panostaa täysipainoisesti kotivaluuttansa tuen taakse, ja kunnes tämä manipulointi lakkaa – mitä ei näytä tapahtuvan aivan lähiaikoina – tai öljyn ja kaasun suhteen tapahtuu kehitystä muiden kansojen kanssa – mikä taas on vaikea toteuttaa – tämä kertomus ei muutu lähiaikoina.

Ruplan nousu ei ehkä ole aitoa, mutta siitä huolimatta se on lukujen perusteella nyt maailman parhaiten tuottava valuutta vuonna 2022, eikä vauhti näytä hidastuvan.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.