Haastattelu: ByBit käynnistää likviditeettipoolit, jotka tarjoavat jopa 30 % vuosituottoa

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on touko 25, 2022
  • Likviditeettipoolien mainostetaan tarjoavan jopa 30 % vuosituottoa
  • BTC-, ETH- ja BitDAO-poolit yhdistetään kaikki USDT:n kanssa
  • Kysymme Tether-riskistä, UST:n romahduksen jälkeisestä pelosta, riskeistä ja muusta

ByBit, 17. sijalla oleva kryptovaluuttapörssi, joka on perinteisesti keskittynyt johdannaismarkkinoihin, on ilmoittanut likviditeetin louhintaprotokollien lanseerauksesta. Poolit ovat saatavilla Bitcoinissa, Ethereumissa ja BitDAO:ssa, kaikki yhdistettynä USDT:n kanssa – mielenkiintoista äskettäisen sidonnaisuuden purkauduttua 95 senttiin.

Mainostettiin tarjoavan jopa 30 % vuosituottoa, ja ajattelin, että tämä oli aika mielenkiintoista Terran romahtamisen ja 20 % vuosituoton tarjoavan Anchor-protokollan laajan julkisuuden romahtamisen jälkeen. Minulla oli myös muita kysymyksiä, joten lähetin kysymyksiä ByBitin rahoitustuotteiden johtajalle Bill Xingille.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Katso nopea videoyhteenveto haastattelusta alla olevasta upotuksesta. Koko haastattelu on alla.

Invezz.com (IZ): Luuletko, että sijoittajat ovat varovaisempia kaatamaan varoja korkean vuosituoton tuotteisiin (kuten täällä tarjolla olevaan 30 % vuosituottoon) Anchorin ja Terran ekosysteemin suuren julkisuuden romahtamisen jälkeen?

Bill Xing, Bybitin (BX) rahoitustuotteiden johtaja: Bybit Earnillä on vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikille riskinhaluisille. Tuotteet, kuten Flexible Savings, tarjoavat matalan riskin tuottoa kryptovaroille. Liquidity Mining -tuotteemme antavat käyttäjille mahdollisuuden valita itselleen sopiva riski/hyötysuhde. 30 % vuosituotto edustaa asteikon huippua käyttäjille, joilla on epävakaata omaisuutta likviditeettilouhintapareissaan. Vertailun vuoksi Anchor-protokolla tarjosi vain 20 % vuosituoton Terran UST:lle.

IZ: Kaikki kolme likviditeettipoolia on yhdistetty Tetherin kanssa. Miksi valitsit Tetherin muiden stablecoinien sijaan, ja oletko huolissasi sen jälkeen, kun ne kärsivät äskettäin omasta sidonnaisuudestaan, kun kurssi oli joissakin pörsseissä jopa 95 senttiä?

BX: Tether on täysin erilainen tuote kuin UST, koska sen taustalla on dollarimääräisiä varoja. Tetherin lyhyt sidoksen purkaminen oli reaktio TerraUSD:n romahtamisen ääriolosuhteisiin, kyse ei ollut tuotteen viasta. Itse asiassa yritys onnistui lunastamaan miljardeja dollareita, kuten luvattiin koko kriisin ajan. Lisäksi Bybit aikoo lisätä USDC-pareja lähitulevaisuudessa vastaamaan käyttäjiemme tarpeisiin.

IZ: Mitä tapahtuu täällä oleville likviditeettipoolille, jos Tether kärsii teoriassa toisesta sidonnaisuudesta, joka on samanlainen kuin viime viikon tapahtumissa, ja koko Tetherin massamyynti tapahtuu likviditeettipoolista?

BX: Lyhyt sidoksen purku 0,95 dollariin voi helposti omaksua markkinat, eikä se vaikuta likviditeettipooliimme. Lisäksi lyhytaikainen sidoksen purku voi johtaa lisätuloihin likviditeettipoolimme käyttäjille. Kaiken kaikkiaan Bybit tasapainottaa likviditeettipooliamme käyttäjiemme puolesta, jopa markkinoiden stressin aikoina. Jos jonkun positiot suljetaan epäoikeudenmukaisesti, Bybit kompensoi heidät takaisin käypään markkinahintaan.

IZ: Voitko täsmentää, kuinka mainostettu 30 %:n vuosituotto lasketaan? Onko se 100 % peräisin kaupankäyntimaksuista? Onko se kestävää?

BX: Tarjoamamme 30 % vuosituotot ovat peräisin vipuvaikutuksesta, mikä tarkoittaa, että lainaamme käyttäjälle ylimääräisiä varoja tallettaakseen pooliin. Tämä antaa heille suuremman osuuden poolin maksuista, mikä vastaa korkeampaa vuosituottoa. Käytämme myös kehittynyttä strategiaa likviditeetin käyttöasteen maksimoimiseksi. Se on kestävää niin kauan kuin taustalla olevat kaupankäyntimarkkinat ovat myös kestävät.

IZ: Sanot, että yli 30 %:n tuotto on saavutettavissa vipuvaikutuksen avulla. Mikä lainaosuusraja vipuvaikutukselle on asetettu tässä? Toiseksi, pystyvätkö sijoittajat aina vastaamaan vakuuspyyntöihin kryptomarkkinoiden suurten romahduspäivien aikana (kuten näimme viime viikolla UST-kriisin aikana) vai onko mahdollista, että tapahtumat pörsseille voisivat hidastua, kuten tapahtui monille, jotka likvidoitiin Anchorissa viime viikolla?

BX: Laskemme likvidaatiohinnan matemaattisen kaavan avulla ja sallimme enintään 3x vipuvaikutuksen, jonka yksityiskohdat löytyvät verkkosivuiltamme. Bybitillä on merkittävä markkinasyvyys ja luokkansa paras likviditeetti; kaupankäyntijärjestelmämme on kestänyt ajan kokeet riippumatta kryptomarkkinoiden toiminnan määrästä. Vaikka lohkoketjun nopeutta emme voi hallita (kuten Terra-ketju viime viikolla osoitti), Bybit muistuttaa käyttäjiä, jos heidän vipuvaikutteinen likviditeettiasemansa on lähestymässä riskitasoa.

IZ: Sanot, että pysyvän menetyksen riski on minimoitu poolin automaattisella tasapainotuksella. Koska tämä pysyvän menetyksen käsite on ainutlaatuinen krypto-likviditeettipoolille, ja se on usein ensimmäinen kysymys, jota uudet avaruudessa kysyvät, voisitteko tarkentaa, mikä tämä riski tarkalleen on?

BX: Pysyvä menetys tapahtuu, kun kryptoomaisuuden hinta nousee tai laskee sen jälkeen, kun käyttäjät tallettavat ne likviditeettipooliin. Joillekin käyttäjille sitä voitaisiin pitää vaihtoehtoiskustannuksina verrattuna kryptovarojen säilyttämiseen ja niiden sijoittamatta jättämiseen likviditeettipooliin. Syy tähän on pysymätön, koska ajan myötä ansaitut kaupankäyntipalkkiot voivat torjua tätä riskiä, varsinkin jos likviditeettipoolissa tapahtuu paljon kaupankäyntiä. Siksi pysyvää menetystä ei pidetä merkittävänä, ellei mainitun kryptoomaisuuden hinta vaihtele paljon. Saadakseen lisätietoja tästä, käyttäjät voivat tarkistaa tämän Daily DeFin laskimen, joka käyttää Uniswapin vakiotuotekaavaa pysyvän häviön määrittämiseen.

IZ: Vakuutusrahasto kuulostaa kiehtovalta – mainostettu keinona ”suojaa kauppiaita negatiiviselta pääomalta ja merkittäviltä tappioilta kauppiaan positiomarginaalin ulkopuolella”, voitteko kertoa tarkemmin, kuinka tämä toimii ja mistä se rahoitetaan?

BX: Vakuutusrahastomme auttaa suojelemaan kauppiaita negatiivisilta pääomasijoituksilta ja merkittäviltä tappioilta kauppiaan positiomarginaalin ulkopuolella, ja se rahoitetaan meidän puoleltamme. Koska varat jaetaan puoleen USDT:iin, kun ne lisätään pooliin, pystymme hallitsemaan poolin riskejä helpommin.

IZ: Koska sijoittajat keskittyvät todennäköisesti huomattavasti enemmän riskeihin, joita näissä tuottoa tuottavissa protokollissa on, voisitko selventää, mitä lisäriskejä tuoton tuottamiseen liittyy yllä mainitun pysyvän menetyksen lisäksi? Oletettavasti tässä on muita riskejä kuin BitDAO:n, BTC:n tai ETH:n hallussapidon hintariski?

BX: Likviditeettipoolillamme on vaihtoehtoja kaikille riskinottohaluille, mukaan lukien alhaisen riskin vaihtoehdot. Vipuvaikutuksen kautta saatavilla oleviin korkeampiin vuosituottoarvoihin liittyy likvidaatioriski, mutta sitä voidaan pienentää vakuutusrahastomme kautta ja se on paljon pienempi kuin esimerkiksi johdannaissopimuksilla käydään kauppaa.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.