Voyager hylkäsi Bankman-Friedin ”epärealistisen alhaisen tarjouksen” antaa asiakkaille pääsyn varoihin

Ohi:
päälle heinä 27, 2022
  • Konkurssiin hakeutunut Voyager joutui Three Arrows Capitalin kryptomyrskyyn
  • Bankman-Fried on tarjonnut asiakkaille tavan saada omaisuus takaisin odottamatta konkurssimenettelyä
  • Voyager on väittänyt, että sopimus on "alihintainen tarjous, joka on puettu valkoisen ritarin pelastukseksi"

Chapter 11 on lause, joka on tullut useimpien kryptovaluuttasijoittajien kansankieleen tänä vuonna. Lyhyesti sanottuna se on laillinen konkurssihakemus, joka on kohdannut lukuisia krypto-rahastoja ja alustoja tänä vuonna.

Three Arrows Capital

Yksi tällainen alusta on (oli?) Three Arrows Capital (3AC), Kyle Daviesin ja Su Zhun perustama krypto-hedge-rahasto. Noudatettuaan kaupankäyntistrategiaa, joka ilmeisesti keskittyi olemaan mahdollisimman vipuvaikutteinen ja riskialtis, 3AC joutui maksamaan piippuja, kun markkinat muuttuivat rumaksi.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Terran toukokuun kuoleman kierre oli se, mikä sai asiat käyntiin. Valtava paljastus tarkoitti, että kirjoitus oli seinällä Zhulle ja jengille, jos hän vain kieltäytyi tunnustamasta sitä silloin.

Sanomattakin on selvää, että 3AC:tä ei enää ollut. Dominopeli jatkui kuitenkin, ja päädyimme tämän artikkelin päähenkilöön, Voyager Digitaliin. Viime kuussa Voyager ilmoitti, että 3AC oli jättänyt maksamatta 670 miljoonan dollarin lainan, joka oli paisunut verrattuna sen hallussa olleisiin 137 miljoonan dollarin dollareihin ja kryptovaroihin.

3AC:n löytäminen

Vaikka ymmärrän osittain, että kaupankäyntistrategia on mennyt pahasti pieleen, tapa, jolla he ovat käsitelleet tätä asiaa, on suorastaan valitettava. Valitettavasti tavalliset vähittäisasiakkaat kärsivät eniten, sillä heidän maksamatta jätetyt lainansa ja toimintansa aiheuttivat likaisen tartunta-aallon, joka ei säästänyt ketään.

”Ei ole yllätys, että Celsiuksella, meillä itsellämme, tällaisilla yrityksillä ja kaikilla muilla on ongelmia samaan aikaan”, perustajat sanoivat Bloombergille, joskin aivan liian myöhään. ”Meillä on oma pääomamme, meillä on oma taseemme, mutta sitten otamme myös talletuksia näiltä lainanantajilta ja sitten tuotamme niille tuottoa. Joten jos olemme mukana ottamassa talletuksia ja sitten tuottamassa niistä tuottoa, niin se – tiedäthän – tarkoittaa, että päädymme tekemään samanlaisia kauppoja.”

Emme ymmärtäneet, että LUNA kykeni putoamaan todelliseen nollaan muutamassa päivässä ja että tämä katalysoisi luottopulaa koko toimialalla, mikä aiheuttaisi merkittäviä paineita kaikille epälikvideille positioillemme.

Three Arrows Capitalin perustaja Zhu Su

Kun Voyager on yksi näistä velkojista, sijoittajat joutuvat nyt katsomaan 99 prosentin osakekurssin menetystä ja omaa Chapter 11 -menettelyä. Tällä viikolla Sam Bankman-Fried, joka on ottanut viimeisen mahdollisen luotonantajan roolin kryptomarkkinoilla, tarjoutui ostamaan vaikeuksiin joutuneen yrityksen ”käypään markkina-arvoon”.

Hänen ehdotuksensa antaisi asiakkaille mahdollisuuden saada takaisin ainakin osan Voyageriin lukituista varoistaan sen sijaan, että he joutuisivat odottamaan Voyagerin oman Chapter 11 -menettelyn pitkää (todennäköisesti vuosia kestävää) prosessia.

”Voyagerin asiakkaat eivät ole valinneet konkurssissa olevia sijoittajia, joilla on vakuudettomia saatavia”, Bankman-Fried totesi lausunnossaan. ”Yhteisen ehdotuksemme (johon osallistuu kolme hänen yritystään) tavoitteena on auttaa luomaan parempi tapa ratkaista maksukyvytön kryptoyritys – tapa, jonka avulla asiakkaat voivat saada varhaisessa vaiheessa likviditeettiä ja saada takaisin osan varoistaan pakottamatta heitä spekuloimaan konkurssin lopputuloksilla ja ottamaan yksipuolisia riskejä.”

Voyager kuitenkin tyrmäsi tarjouksen ja hylkäsi sen suoraan ennen kuin nimesi sen ”alhaiseksi tarjoukseksi valkoisen ritarin pelastamiseksi”.

Bankman-Fried väitti, että tarjoamalla asiakkaille tavan käyttää FTX:ää lunastaakseen osan omistuksistaan, he voisivat välttää painajaismaisen luvun 11 prosessin. Nopea katsaus siihen, kuinka kauan Mt GOX -pörssillä kesti käsitellä näitä oikeudellisia ongelmia, osoittaa, että hänellä on järkeä. Onhan olemassa sellainen asia kuin rahan aika-arvo.

Voyagerin kanta on kuitenkin, että kyseessä on ilkeä mainostemppu, jossa FTX halutaan esitellä altruistisena kokonaisuutena, vaikka todellisuudessa ehdotus tarjoaisi asiakkaille vähemmän rahaa kuin he muuten saisivat konkurssimenettelyn kautta.

Voyager korosti jatkuvaa 3AC:n tavoittelua suurena tekijänä, joka on edelleen vakuuttunut siitä, että asiakkailla on mahdollisuus saada varoja – mikä Bankman-Friedin tarjouksen hyväksyminen lähentyisi. Mutta Bankman-Fried vahvisti FTX:n kautta, että asiakkaat ”voivat jatkaa Three Arrows Capitalin hakemista lisäpalautuksen saamiseksi”.

Omalta osaltani uskon, että kaikki luottamus yrityksiin, kuten 3AC:een, Voyageriin, Celsiukseen tai vastaaviin, on haihtunut kauan sitten. Minulla on tapana ajatella, että Sam Bankman-Fried ja FTX toimivat tässä hyvässä uskossa. Toki heillä on oma osansa pelissä myös mahdollisten markkinointiponnistusten ja maineen kasvun suhteen, mutta jos se auttaa asiakkaita, niin kuka välittää?

Kun Voyager hylkäsi tämän sopimuksen, hän pitää paremmin lupauksensa saadakseen asiakkaille enemmän varojaan takaisin. Jos he eivät, he ovat tehneet jälleen yhden virheen luettelossa, josta on tulossa järkyttävän pitkä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money