Miten Mt Goxin 3,3 miljardin dollarin bitcoinien takaisin saaminen vaikuttaa markkinoihin?

Ohi:
päälle heinä 29, 2022
  • Entinen Bitcoin-pörssi Mt Gox lopetti toimintansa vuonna 2014 menetettyään 650 000 bitcoinia
  • Oikeuskäsittely on käynnissä ja 137 000 bitcoinia hyvitetään alkuperäisille haltijoille (3,3 miljardia $)
  • Monet ovat huolissaan tarjonnan tulvasta, joka laskee bitcoinin hinnan

Mt Gox, ensimmäinen kryptopörssi, joka saavutti valtavirran, on jo kauan sitten jäänyt krypton häpeälliseen historiaan.

Se perustettiin vuonna 2010 – tuskin vuosi sen jälkeen, kun Satoshi Nakamoto oli esitellyt Bitcoinin maailmalle. Mt Gox käsitteli neljässä vuodessa yli 70 prosenttia Bitcoin-transaktioista maailmanlaajuisesti. Ja sitten, helmikuussa 2014, se oli poissa. Toiminta lopetettiin äkillisesti, konkurssisuoja haettiin ja mikä tärkeintä, 650 000 bitcoinia puuttui.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tuomioistuinprosessin viimeaikaiset tapahtumat ovat kuitenkin aiheuttaneet ongelmia ja paljastaneet, että 137 000 bitcoinia peritään takaisin.

Kysymys kuuluukin – kun tämä bitcoinien aarrearkku on nykyhinnoin noin 3,3 miljardin dollarin arvoinen, mikä vaikutus tällä on markkinoihin?

Mt Goxin haltijoiden toimet heijastavat alan yleistä tunnelmaa ja osoittavat erityisesti OG:n asemaa Bitcoinin hintapotentiaalin suhteen

Kiril Nikolov, Nexon DeFi-strategia

Sain kryptolainausalustan Nexon DeFi-strategian Kiril Nikolovin ajatuksia siitä, miten tämä vaikuttaisi markkinoihin.

Kun otetaan huomioon, että Celsius on hiljattain purkanut suuren määrän wBTC:tä, kysyin tietysti myös sieltä muutamia kysymyksiä – samoin kuin siitä, miten koko Celsius-debakeli vaikuttaa Nexoon ja koko alaan.

Mt Goxin julkaisusta johtuvalla Bitcoin-virralla on epäilemättä välitön vaikutus markkinoihin. Se, kuinka suuri se on, riippuisi yksinomaan Mt Goxin korvausvaatimustenhaltijoiden päätöksistä; toisin sanoen – myyvätkö he, lainaavatko he sitä vastaan hyötyäkseen tulevista nousuista vai pitääkö ne

NikolovInvezz (IZ): Uskotko, että markkinat ovat jo luoneet sen käsityksen, että Mt Goxin myyjät purkavat osan Bitcoineistaan?

Kiril Nikolov (KN): Kyllä, tämä olisi oikeudenmukainen oletus, vaikka ei ole mitään tapaa tietää varmasti ennen kuin näemme tapahtumien tapahtuvan.

IZ: Ottaen huomioon pitkän ajanjakson tästä hetkestä siihen, kun haltijat menettivät pääsyn kolikoihinsa Mt Goxilla, monet ovat nähneet muutoksia heidän elämäntyylissään, taloudellisessa tilanteessaan ja lukemattomissa muissa tekijöissä. Uskotko siis, että on hyvin vaikea ennakoida, mitä tapahtuu?

KN: Yleisesti ottaen useimmat Mt. Goxin uhrit pärjäisivät taloudellisesti paremmin, jos he pysyisivät aktiivisina alalla. Oletukseni on, että useimmat uhrit ovat pysyneet aktiivisina alalla käyttäjinä, rakentajina ja varhaisina käyttäjinä ja hyötyneet tästä syystä valtavasti.

IZ: Luuletko, että olisimme nähneet sijoittajien reaktion eri tavalla, jos heille olisi luovutettu bitcoineja viime vuonna kryptorallin keskellä, toisin kuin nyt, kun markkinat kamppailevat?

KN: Kyllä, vaikkakin paradoksaalisesti markkinoiden euforian keskellä, käyttäjät olisivat saattaneet olla vielä vähemmän todennäköisempiä myymään, koska heillä on havaittavissa suurempi nousupotentiaali keskellä härkämarkkinaa. Lisäksi oli olemassa varhaisia likviditeettimahdollisuuksia (samanlaisia kuin äskettäinen FTX:n tarjous ostaa Voyager-saatavia), mikä on mahdollistanut käyttäjille varhaisen likviditeetin saamisen (Fortress Capital on varannut 100 miljoonaa dollaria tällaiseen varhaiseen likviditeettiin).

IZ: Nexo pyrkii ilmeisesti etääntymään suhteesta Celsiuksen tai muiden vastuuttomien kryptolainaajien kanssa, jotka kärsivät huonosta riskinhallinnasta. Uskotko kuitenkin, että tällaisten yritysten julkisuuteen tulleet maksukyvyttömyydet ovat horjuttaneet koko alan mainetta? Ovatko asiakkaat nyt varovaisempia ja epäröivämpiä tavoittelemaan tuottoa?

KN: Tällaiset korkean profiilin maksukyvyttömyydet ja lainanantajien tappiot ovat epäilemättä vahingoittaneet koko kryptolainausalan imagoa. Uskon vahvasti siihen, että viimeaikaiset konkurssit eivät tuhoa tuoton ja tehokkaiden rahamarkkinoiden kysyntää.

Itse asiassa tällaiset mammuttitappiot ovat vain katalysaattori tehokkaampien vakuutus- ja riskienhallintastandardien nopeampaan käyttöönottoon. Lisääntynyt avoimuus johtaa seuraavan sukupolven kryptovaluuttojen lainaustuotteisiin ja riskien paljastamisstandardeihin.

Tiimimme on ottanut ensimmäiset askeleet yli 40 lisenssillämme ja rekisteröinnillämme sekä reaaliaikaisella todistuksellamme (jota käyttävät myös yritykset, kuten Kraken), ja odotamme muiden ottavan käyttöön tämän lähestymistavan.

Tarkastetuista yritysten taloustiedoista tulee instituutiorahoituksen standardi sekä rahastoille että lainanantajille. Kunnes tällaiset standardit on luotu ja ala kypsyy, pysymme konservatiivisina ja luotamme automaatioon ja ylivakuutuksiin hyödyntääksemme täysimääräisesti digitaalisen omaisuuden tarjontaa.

IZ: Luuletko, että Celsiuksen haltijat saavat koskaan edes osan bitcoineistaan tai muista kryptoista takaisin?

KN: Taustalla: Uskon, että konkurssimenettely Celsiuksen tapauksessa on varmasti hidasta ja tehotonta monissa reunatapauksissa, ja alan odottamattomia yksityiskohtia ja keskinäisiä riippuvuuksia paljastuu.

Celsius-käyttäjillä on edessään pitkä ja uuvuttava prosessi, jossa kryptovaluuttoja koskevat menettelyt ja niiden myynnin ajoitukset (toisin kuin stabiilit kolikot sekä fiat-valuutat) asettavat selvittäjien edelle suurimman epävarmuuden siitä, mikä on oikeudenmukainen jakelu ja oikea ajoitus.

IZ: Yllättikö Celsiuksen wBTC:n purkamisen hintavaikutus sinut? Ja hyödynnätkö mitään analyysissäsi siitä miten se tapahtui ja mitä Mt Goxin bitcoineille tapahtuu?

KN: Ero on huomattava, sillä Celsiuksen wBTC -myynti oli kiireellinen. Yksittäisellä myyjällä, joka tarvitsee kipeästi likviditeettiä, ei todennäköisesti ole samanlaista vaikutusta markkinoilla, joilla on tuhansia pitkäaikaisia haltijoita.

Jotta Mt. Goxilla olisi täsmälleen sama vaikutus, se tarvitsee ennennäkemättömän tason koordinointia haltijoiden välillä samantyyppisen myyntipaineen aiheuttamiseksi. Tästä huolimatta uskon, että myyntipaineella, vaikka se on mahdollisesti yliarvioitu, voi olla huomattava merkittävä vaikutus nykyisiin hintoihin.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money