Binance edelleen kuningas, Coinbasen kokiessa karhumarkkinoiden jännityksen

Ohi:
päälle syys 21, 2022
Päivitetty: syys 26, 2022
  • Binance edelleen maailman suurin pörssi ja eroaa volyymiltaan selvästi FTX:stä ja Coinbasesta
  • Binancen alkuperäinen token, BNB, menestynyt paremmin kuin Coinbasen osakkeet sen listautumisen jälkeen
  • Coinbase irtisanoi 18 % työvoimastaan aiemmin tänä vuonna, kun taas Binance ilmoitti uusista työpaikoista

Binancen johdon koko kryptovaihdossa on huomattava.

Yksinkertainen vilkaisu alla olevaan kaavioon, joka kuvaa viime kuukausien volyymia Coinbasea ja FTX:ää vastaan, korostaa tätä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Vaikka edellä mainitut ovat spot-volyymia, myös johdannaiset on otettava huomioon. Vaikka tämä sulkee pois Coinbasen, vertailu FTX:ään on samankaltainen – Binance on reilusti selvempi.

Se osoittaa, kuinka hallitsevaksi Binance on noussut ykkösvaihtoehdoksi. Huolimatta siitä, että Coinbasea pidettiin valmiina valtaamaan valtaistuimen, kun se meni pörssiin vuonna 2021, Binance on pysynyt huipulla.

Muistan pohtineeni tuolloin kuinka paljon julkinen listautuminen tekisi Coinbasen imagolle, ja olin utelias sen suhteen kuinka SEC:lle jättäminen parantaisi sen mainetta turvallisuuden ja turvallisuuden alalla, erityisesti aloittelevien sijoittajien keskuudessa.

Ajattelin, että tämä voisi tarjota katalysaattorin Coinbaselle kasvattamaan markkinaosuutta, kun käyttöönotto lisääntyi instituutioiden keskuudessa ja trad-fi-sijoittajat ryntäsivät yhä enemmän virtuaalivaluutan maailmaan. Uskon kuitenkin aliarvioineeni Binancen innovaation sekä ne edut, joita pörssiin menemättä jättäminen tuo mukanaan.

Hieman yli vuosi julkistamisen jälkeen Coinbase irtisanoi 18 prosenttia työvoimastaan – peräti 1 100 ihmistä. Samaan aikaan Binance jatkoi paitsi työvoimansa palkkaamista myös avoimien työpaikkojen mainostamista.

Itse asiassa sen jälkeen, kun Coinbase listautui pörssiin huhtikuussa 2021, Binancen token (BNB) on ylittänyt sen huomattavasti: COIN on 82 prosenttia ja BNB 52 prosenttia pienempi. Mielenkiintoista on, että se on myös ylittänyt Bitcoinin samalla ajanjaksolla.

Liian nopean laajentumisen vaara

Näyttää siltä, että Coinbase laajeni liian nopeasti.

”Vaikka yritimme parhaamme saadaksemme sen oikein, tässä tapauksessa minulle on nyt selvää, että palkkasimme liikaa” Coinbasen toimitusjohtajan Brian Armstrongin.

Yksityisenä yrityksenä olemisen implisiittinen etu on se, että Binance ei kohtaa jatkuvaa rahoitusmarkkinoiden valvontaa, eikä se ole taipuvainen uhraamaan pitkän aikavälin kasvua tavoittelemaan lyhyen aikavälin voittoja, jotka eivät lopulta ole oikea tapa toimia.

Surullisen kuuluisat Super Bowl -mainokset ovat toinen esimerkki virhearvioinnista. Super Bowl sai lempinimen Crypto Bowl, koska joukko kryptomainoksia – Coinbase, FTX ja moni muu – oli televisioruuduilla ympäri maailmaa maksaen miljoonia dollareita.

Binance otti jälleen vastaan ankaran vastustuksen. Ja jälleen kerran, tänä päivänä se ainoastaan näyttää ennakoivalta liikkeeltä.

FTX toimii viimeisenä lainanantajana

Entä FTX? Heidän äskettäinen askeleensa toimia viimeisenä lainanantajana on ollut huomattava, ja se on saanut kehuja eri puolilta alaa. Henkilökohtaisesti uskon, että tämä ei ole niin hyvä-samarialainen liike, vaan pikemminkin opportunistista liiketoimintaa. Siitä huolimatta FTX on toiminut erittäin hyvin, ja se on parin viime vuoden aikana vahvistunut.

Minusta FTX ja Binance ovat erottautuneet pörssien joukosta, ja nyt on olemassa huomattava ero. Tämä on erityisen ilmeistä nyt, kun karhumarkkinat ovat kääntyneet huonosti valmistautuneiden paljastumisen myötä, kuten Coinbasen irtisanomisina.

FTX sai paljon painostusta laajentaakseen elinehtoja yrityksille pelastuspakettien muodossa – mukana joko FTX:n tai Sam Bankman-Friedin Alameda Groupin kautta useiden yritysten kanssa. Merkittävimpiä niistä oli tarjous vaikeuksissa olevasta lainanantajasta BlockFi:stä.

Vaikka BlockFi:n johto moitti Bankman-Friedia alun perin opportunistisena pikemminkin kuin altruistisena – oli ja on edelleen kertomus, jonka mukaan SBF tavoitteli yrityksiä pelastaakseen ne mieluummin kuin oman edun vuoksi – en ole varma, onko tällä merkitystä.

Tärkeintä on, että FTX pystyy jopa yrittämään hyödyntää tartuntaperäistä sotkua, johon niin monet yritykset joutuivat. Jos tämä ei ole merkki vahvasta suunnittelusta ja valtavasta taseesta, en tiedä mikä on.

Alkuperäiset tokenit

Jos haluat nähdä miten hyvin FTX ja Binance ovat pärjänneet, riittää nopea vilkaisu niiden natiiveihin tokeneihin. Piirsin FTX:n tokenin (FTT) ja Binancen tokenin (BNB) Bitcoiniin – perimmäiseen kryptopohjaiseen vertailukohteeseen – nähden.

Kun tarkastellaan tuottoja siitä lähtien, kun FTT lanseerattiin heinäkuussa 2019 (BNB lanseerattiin marraskuussa 2017), molempien pörssien tokenit ovat tuottaneet Bitcoinia huomattavasti paremmin. BNB on noussut 900 % ja FTT 1268 % heinäkuusta 2019 lähtien. Samassa ajassa BTC on noussut vain 100 %.

Vaikka se ei olekaan täydellinen barometri, ajattelen joskus, että tokenit ovat yrityksen osakepääomaa, sillä massiivisella varoituksella, että ne korreloivat voimakkaasti Bitcoiniin ja laajempiin markkinoihin (kuten yritykset itsekin ovat, ollakseni reilu).

Johtopäätös

Yhteenvetona totean, että huolimatta karhumaisista käänteistä, Binance ja FTX ovat molemmat tyytyväisiä johtamiseensa ja suunnitteluunsa. Krypto on erittäin epävakaa markkina, eivätkä hyvät ajat voineet kestää ikuisesti. Mutta kun pelisuunnitelma on paikallaan, nämä molemmat jättiläiset näyttävät olevan valmiita selviytymään myrskystä, ja ne ovat hyvissä asemissa, kun rahat palaavat alalle.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money