Web3 Google Mapsille? Haastattelu Hivemapperin toimitusjohtajan kanssa

Ohi:
päälle marras 3, 2022
Listen to this article
  • Hivemapper on hajautettu versio Google Mapsista, joka maksaa kuljettajille kryptoissa kartan kokoamisesta
  • Google Maps on uusin web3:n hyökkäyksenä kohteena oleva keskitetty palvelu
  • Haastattelemme heidän toimitusjohtajaansa saadaksemme selvyyttä heidän suunnitelmastaan

Web3-tilassa on kaikenlaisia hassuja sovelluksia.

Joillakin on todellisia käyttötarkoituksia; jännittäviä projekteja kunnianhimoisilla tavoitteilla. Toisilla on minimaalinen tarkoitus ja ne lanseerattiin härkämarkkinoiden keskellä, jotka veivät kaiken kryptoon liittyvän käsittämättömään korkeuteen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tänään tarkastelen Hivemapperia, melko uutta protokollaa, joka uskoo löytäneensä markkinaraon. He tulevat karttojen maailmaan ja rakentavat vaihtoehtoa, joka on Googlen kaltaisten keskitettyjen yritysten ulkopuolella.

Hivemapperin ideana on, että kuka tahansa voi osallistua kartan rakentamiseen, ja kuljettajat ostavat kameroita, jotka tuottavat katutason kuvia. Vastineeksi näille kuljettajille maksetaan alustan alkuperäisellä HONEY-tokenilla. Tällä tavalla koko asia on hajautettu ja päivittyy jatkuvasti (jos kuljettajat hoitavat tehtävänsä).

Hivemapper väittää, että Google Maps ei päivity tarpeeksi nopeasti, vaikka sen kattavuus ei ole yhtä hyvä suurten kaupunkien ulkopuolella – mitä Hivemapper uskoo voivansa parantaa ajureilla rakennetun kattavuuden avulla.

Luonnollisesti minulla oli kysymyksiä ja haastattelinkin heidän toimitusjohtaja, Ariel Seidmania, saadakseni vastaukset.

Dan Ashmore, Invezz (DA): Mitä etua yhteisölähtöisestä kartasta on? Miksi ihmiset käyttäisivät tätä karttaa esimerkiksi Google-karttojen sijaan?

Ariel Seidman, Hivemapperin toimitusjohtaja (AS): Hivemapper on uusi tapa kartoittaa ja louhia kryptotiedostoja. Kartat ovat tärkeä osa nykypäivän maailmantaloutta ja teknologia-infrastruktuuria. Silti nykyään vain kourallinen suurimmista teknologiayrityksistä hallitsee niitä. Hivemapper pyrkii luomaan yhteisövetoisen globaalin kartan, joka on kaikkien rakentama ja kaikkien saatavilla.

Hivemapperin tärkeimpiä etuja ovat se, että se tarjoaa kartan, joka päivitetään jatkuvasti ja tarjoaa paremman kattavuuden kuin sen kilpailijat. Lisäksi sen kyky ansaita passiivisesti kryptovaluuttaa vastineeksi katutason kuvien keräämisestä kojelautakameralla ja se, että yhteisö auttaa rakentamaan todellisia kartoitus-infrastruktuureja säilyttäen samalla tietosuojan.

DA: Google Mapsista puheen ollen, yksi teidän eduista on se, että kartta päivitetään viikoittain eikä parin vuoden välein, kuten Googlea. Olen tottunut käyttämään Google Mapsia, enkä muista montaakaa kertaa, että sen vanhentuneisuus olisi aiheuttanut minulle ongelmia – voisitko selittää, miten viikoittainen päivitys on merkittävä etu?

AS: Mahdollisuus jatkuvasti päivittää naapurustoasi muuttaa koko globaalin kartan käsitteen. Jos esimerkiksi tietöitä tehdään pitkään, karttamme osoittaisi ruuhka-alueet kyseisestä tilanteesta johtuen. Tämäntyyppinen, lähes hetkessä tapahtuva, päivitys muuttaa tapaa, jolla teemme päätöksiä siitä minne ja miten matkustamme.

Tällä hetkellä yhdellä maailman suurimmista maailmanlaajuisista kartoista on 500 000 tunnettua ongelmaa, jotka vaativat kuvia kartan vahvistamiseksi ja päivittämiseksi. Kuvittele kaikki tuntemattomat ongelmat.

Lisäksi vaikka olemassa olevat kartat voivat olla hyviä paikoissa, kuten New York, LA ja San Francisco, mutta kun pääset pienempiin kaupunkeihin ja Yhdysvaltojen ulkopuolelle, karttojen laatu heikkenee nopeasti. Googlen lähestymistapa on kallis, ja se toimii kohtuullisen hyvin Los Angelesin kaltaisissa paikoissa, muttei niinkään Manilassa ja Lagosissa.

Lopuksi EU edellyttää, että kaikissa myytävissä uusissa autoissa on nopeusvaroittimet. Tämä tarkoittaa, että nopeusmerkkien karttojen on oltava uskomattoman tarkkoja ja tuoreita, jotta ne voivat tukea tätä vaatimusta. Ajatus kartan päivittämisestä vuoden tai kahden välein ei enää toimi.

DA: Vallan ottaminen pois suurilta monikansallisilta yhtiöiltä on ihailtava tavoite. Kuitenkin sen onnistuminen on toinen asia – miten aiot rohkaista ihmisiä käyttämään Hivemapperia vakiintuneiden tuotemerkkien sijaan?

AS: Meillä on valmisteilla useita jännittäviä kumppanuuksia, jotka ovat välttämättömiä kasvun edistämisessä. Uskomme myös, että kannustin ansaita on tarpeeksi vahva tuomaan kryptolle tuntemattomat web3:een.

DA: Pelottaako tokenin lanseeraus näille markkinoille, joilla näennäisesti jokainen kryptovaluutta on saanut erittäin negatiivista tuottoa vuoden alusta lähtien?

AS: Pidämme itse asiassa tällaisia markkinoita parempina. Olemme pitkäaikaisia rakentajia, joten viime vuosineljänneksen tapahtumat ovat poistaneet paljon turhaa melua teknologia- ja kryptoturisteilta. Nykyiset markkinaolosuhteet eivät häiritse meidän kaltaisiamme ihmisiä, jotka ovat rakentamassa jotain, joka kestää useita vuosia, kuten hajautetun globaalin kartan.

DA: Mistä tulevat ne HONEY-tokenit, joilla maksetaan kuljettajille, jotka ajavat ympäriinsä ja laativat karttoja?

AS: Mapping Network Foundation lyö kyseiset tokenit aluksi avustajien palkitsemiseksi. Palkitsemalla avustajia HONEY-tokeneilla se auttaa ratkaisemaan maailmanlaajuisen ongelman. Lisäksi kun asiakkaat käyttävät karttatietoja, lyö se uusia tokeneita Burn and Mint -nimisen järjestelmän kautta.

DA: Jos HONEYn hinta laskee, ennakoitko, että ajaminen vähenee (koska ansaittujen HONEY-tokenien arvo laskee ja siten myös kannustimet vähenevät) ja että kartta päivittyy harvemmin karhumarkkinoiden aikana kuin nousumarkkinoiden aikana?

AS: Se onkin hyvä kysymys, jota jo pohdimme. Dashcam suunniteltiin niin, että se sopii ihmisten nykyiseen elämään ja on heille hyödyllinen kryptomarkkinoiden vaihteluista riippumatta. Kuten ehkä tiedät, monet Uberin ja Lyftin ammattikuljettajat ja keikkakuskit käyttävät jo dashcam-kameroita turvallisuus- ja vakuutustarkoituksiin. Näin ollen kojelautakameralla on kaksikäyttöisenä laitteena edelleen perimmäinen hyöty riippumatta siitä, ovatko markkinat nousussa vai laskussa.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money