Ovatko Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) ja Metacade (MCADE) metaversumin tulevaisuus?

Ohi:
päälle marras 9, 2022
Listen to this article
  • Axie Infinity (AXS) avaa mahdollisuuden korvata perinteiset tulolähteet
  • Decentralandissa (MANA) yhdistyvät virtuaalisen maailman ja pelaajan omistajuuden parhaat puolet
  • Metacaden (MCADE) odotetaan ravistelevan GameFi-maailmaa yhteisöllisyydellään

Metaversumi edustaa kiistatta tulevaisuutta. Siltä se ainakin vaikuttaa, sillä Bloombergin ennusteen mukaan metaversumi voi jonain päivänä olla $800 miljardin dollarin arvoinen. Kun Bloombergin kaltaiset arvostetut tahot alkavat antaa tällaisia lausuntoja, on aika pysähtyä ja kuunnella. Axie Infinity, Decentraland ja Metacade ovat kolme sellaista hanketta, jotka voisivat olla varteenotettavia investointeja metaversumipelaamisen tulevaisuuteen.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin, miksi sijoittamista näihin kolmeen hankkeeseen kannattaa harkita ja millä niistä on eniten potentiaalia saavuttaa merkittäviä voittoja.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Axie Infinity (AXS) luomassa vaihtoehtoista tulonlähdettä 

Axie Infinity (AXS) on Play2Earn-peli, joka perustuu Ethereum-lohkoketjun varaan. Asetelma on simppeli: käyttäjät muodostavat kolmen axien tiimejä ja taistelevat muita pelaajia vastaan voittaakseen Smooth Love Potionin (SLP) eli kryptovaluutan, jonka voi vaihtaa oikeaksi rahaksi. Axiet ovat NFT:itä, joita voi ostaa ja myydä Axie Infinity Marketplace -alustalla, jossa jopa ihan yksinkertaisin axie tuottaa säännöllisesti satoja dollareita.

Aivan erityisen Axie Infinitystä tekee sen kyky korvata tavanomaiset tulonlähteet taloudellisesti vähemmän kehittyneissä maissa. Vuonna 2021 Axie Infinity nousi otsikoihin uutisilla, joiden mukaan pelaajat Filippiineillä ja Indonesiassa vuokrasivat axieita toisilta pelaajilta ansaitakseen rahaa pandemian rajoitettua heidän mahdollisuuksiaan tienata rahaa perinteisin menetelmin. Kyseessä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka tämä malli tarjoaa Play2Earn-pelaamiselle huikean mahdollisuuden muuttaa tavallisten ihmisten elämää ympäri maailmaa.

Decentraland (MANA) on yksi maailman ensimmäisistä pelaajien omistamista virtuaalimaailmoista 

Decentraland (MANA) on virtuaalinen 3D-maailma, joka tunnetaan yhtenä kryptojen rakastetuimmista metaversumiprojekteista. Decentralandissa käyttäjät voivat rakentaa melkein mitä tahansa, ja jo nyt sen maisema on täynnä pilvenpiirtäjiä, julkisia liikennevälineitä ja yökerhoja – aivan kuten oikeassakin kaupungissa. Aloittaaksesi rakentamisen Decentralandissa tarvitset ensin sen omaa virtuaalivaluuttaa, joka on nimeltään LAND NFT. 

Vaikka muut pelit, kuten Second Life, ovat tarjonneet vastaavaa jo vuosien ajan, eroaa Decentraland muista peleistä käyttäjien omistajuudessa. Toisin kuin Second Life, Decentraland ei ole minkään yrityksen omistuksessa. Sen sijaan sen omistuksesta ja hallinnoimisesta vastaa yhteisö. Kehittäjät eivät voi milloinkaan ottaa valtaansa sinun MAATA: se kuuluu sinulle, kunnes sinä, ja vain sinä, päätät myydä sen.

Mitä Metacade (MCADE) tekee mullistaakseen Metaversen?

Metacade on Play2Earn- ja metaversumipeliyhteisön virtuaalinen kohtauspaikka, jota voi kutsua kodiksi. Toisin kuin Axie Infinity ja Decentraland, se ei ole varsinainen peli, jota voit pelata – sen sijaan se on paikka, josta löydät näitä pelejä. Metacaden visiona on luoda alusta, joka toimii portaalina Play2Earn- ja GameFi-maailmaan ja antaa käyttäjilleen mahdollisuuden löytää, ansaita enemmän ja vaikuttaa pelaamisen tulevaisuuteen.

Metacaden filosofian ytimessä on käyttäjän arvon maksimointi kaikissa vaiheissa. Sen tarkoituksena on tarjota kokonaisvaltainen ratkaisu, joka auttaa ketä tahansa taustasta riippumatta löytämään paikkansa metaversumissa. Metacaden alustalta löytyy leaderboardit, sisällön ja arvostelut, joiden avulla löytää parhaimmat Play2Earn-pelit, sekä alan asiantuntijoiden jakamat parhaat GameFi-alfanäytteet.

Metacaden alustaltalöydät pistetaulukoita, sisältöä ja arvosteluja, jotka tekevät parhaiden Play2Earn-pelien löytämisestä uskomattoman helppoa. Lisäksi tarjolla on alan asiantuntijoiden jakamia parhaita GameFi-alphoja.

Kannustaakseen käyttäjiään jakamaan tietämystään muiden kanssa Metacade palkitsee MCADE-tokenilla jokaisen, joka osallistuu yhteisön toimintaan. Luit oikein: joka kerta, kun julkaiset arvostelun, annat vinkkejä tai tuotat muille hyödyllistä sisältöä, ansaitset jakamalla sen, mitä jo tiedät.

Yksi Metacaden kunnianhimoisimmista tavoitteista on rahoittaa Play2Earn-pelien seuraava aalto. Vuoden 2023 lopulla Metacade aikoo jakaa ensimmäisen Metagranttinsa yhdelle onnekkaalle kehittäjälle, jonka Metacade-yhteisö päättää.

Jokainen käyttäjä voi äänestää, minkä pelin hän haluaa nähdä kehitettävän Metacaden kehittäjäyhteisön kymmenien ideoiden joukosta. Lopulta valmis peli lisätään Metacaden virtuaaliseen pelihalliin, josta tulee jonain päivänä maailman suurin kokoelma yhteisön tukemia pelejä. 

Decentralandin tavoin Metacaden visiona on olla täysin pelaajien omistama ja hallinnoima. Kun Metacade on toteuttanut suunnitelmansa olla itsenäinen yhteisö Web3:n eturintamassa, ydintiimi luovuttaa alustan johtamisen sen arvostetuimmille jäsenille. Sen käyttäjille annetaan äänioikeus, jolloin he voivat vaikuttaa siihen, mitä ominaisuuksia lisätään, kuinka paljon tokenien tarjontaa rajoitetaan, millaisia kumppanuuksia solmitaan ja paljon muuta.

Metacadesta tulee menestyksekkäämpi kuin Axie Infinitystä tai Decentralandista – tässä syy

Sijoittamisessa on vaikea arvioida voittajia. CNBC:n mukaan jopa Wall Streetin arvostetuimpien sijoittajien mukaan on vaikea löytää  S&P 500 indeksille haastajaa. Tässä on suora analogia Axie Infinityn ja Decentralandin suhteen, kun niitä verrataan Metacadeen.

Axie Infinity ja Decentraland ovat kuin yksittäisiä osakkeita; niiden tokenit saattavat menestyä uskomattoman hyvin, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, mutta ne ovat myös alttiina riskille, että ne eivät onnistu houkuttelemaan tarvittavaa käyttäjämäärää todellisen menestyksen saavuttamiseksi.

Voit ajatella Metacadea enemmänkin indeksin tavoin. Koska Metacade on kirjaimellisesti meta-alusta, eli se ei itsessään ole peli, vaan paikka, josta pelit löytyvät, sen menestys on suoraan yhteydessä GameFi-alan suorituskykyyn kokonaisuutena, ei niinkään yksittäisten pelien suorituskykyyn.

Jo yksinomaan vuoden 2022 aikana teknologiajättien tekemät kymmenien miljardien investoinnit metaversumiin antavat osviittaa tulevasta. Joidenkin arvioiden mukaan metaversumiin keskittyvän peliteollisuuden odotetaan kasvavan 38,2 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuosina 2022-2027.

On arvioitu, että GameFi tulee kasvamaan kymmenkertaisella vauhdilla perinteiseen pelaamiseen nähden vuoteen 2025 mennessä. Binancen mukaan maaliskuussa 2022 DappRadarissa oli listattuna jopa yli 1 400 lohkoketjupeliä. Metacade on jo hyvää vauhtia muodostumassa jättiläiseksi Web3 ja Play2Earn pelaamisessa.

Vaikka AXS:n ja MANA:n arvo olisi 0 dollaria, Metacade on edelleen olemassa. Alusta on käännekohta pelaamiselle ja kehitykselle, ja sen vaikutus tulee todennäköisesti leviämään nopeasti. Jos olit aikeissa hankkia AXS- tai MANA-tokeneita, kannattaa ehkä harkita uudemman kerran, ja ryhtyä tutkimaan Metacadea sen sijaan.

Voit ostaa Axie Infinityä eTorossa täältä.

Voit osallistua Metacade pre-saleen täällä.