Metacade ja Polkadot: Kaksi pitkän aikavälin hanketta, jotka voivat nousta kryptopeliteollisuudessa merkittävään asemaan vuonna 2023

Ohi:
päälle marras 14, 2022
Listen to this article
  • Polkadot tarjoaa tehokkaan skaalautuvan ratkaisun Play2Earn-pelaamiseen
  • Metacade lanseeraa alustan, jonka tavoitteena on häiritä peliteollisuuden tulevaisuutta
  • Suunnitelmissa on yhteisön tukemia nimikkeitä elävässä virtuaalisessa pelihallissa

Kryptopeliteollisuuden odotetaan kasvavan huimasti seuraavan vuosikymmenen aikana. On arvioitu, että lohkoketjuihin pohjautuva pelaaminen on kasvanut räjähdysmäisesti kpåa 2 000 % vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen jälkeen, ja nyt sijoittajat haluavat hyötyä tästä orastavasta toimialasta.

Kaksi Play2Earnin ja GameFin eturintamassa olevaa hanketta ovat Polkadot ja Metacade. Tässä artikkelissa selvitämme, kuinka näiden kahden alustan tokeneita voitaisiin hyödyntää pelaamisen tulevaisuuden kehityksessä ja mikä voisi tarjota parhaan potentiaalin investointien kannalta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Polkadotilla täydellinen infrastruktuuri Play2Earnille

Polkadot on Ethereumin kilpailija, joka tuotiin markkinoille ratkaisemaan yhteentoimivuusongelmaa, joka on vaivannut kryptoekosysteemiä sen perustamisesta lähtien. Yhteentoimivuus tarkoittaa lähinnä kykyä kommunikoida ja jakaa tietoa erillisten lohkoketjujen välillä. PPolkadot korjaa tämän ongelman antamalla käyttäjien rakentaa linkkejä sekä julkisten että yksityisten lohkoketjujen välille, jotka voivat kommunikoida nopeasti, skaalautuvasti ja turvallisesti.

Näiden myös nimellä “parachain” kutsuttujen linkkien ansiosta pelit Polkadotissa toimivat saumattomasti – alhaisilla kaasumaksuilla, suurella transaktioiden läpimenolla ja salamannopeilla transaktioajoilla. Tämä on oleellista mille tahansa nimikkeelle kryptopelialalla. Polkadotille rakennetaan jo mut Play2Earn-pelejä, joilla on uskomaton potentiaali.

Esimerkiksi DomiOnline on Runescapen ja League of Legendsin kaltainen MMORPG, mutta siinä on yksi keskeinen ero: pelaajilla on omistusoikeus peliin kuuluviin esineisiin. Tämä tarkoittaa, että sen käyttäjät todella palkitaan ajasta, jonka he ovat käyttäneet harvinaisen saaliin hankkimiseen, ja se antaa pelaajille mahdollisuuden myydä kätkönsä oikealla rahalla Domi-markkinapaikan ulkopuolella.

Toisessa pelissä nimeltä Polychain Monsters pelaajat taistelevat polymoneiksi kutsutuilla 3D-virtuaalihirviöillään voittaakseen PMON-tokeneita, jotka voidaan vaihtaa oikeaksi rahaksi. Kuten Axie Infinity, myös polymoneja edustavat omat ei-vaihdettavissa olevat tokenit (NFT), ja niillä voidaan käydä kauppaa tuottojen saavuttamiseksi.

Nämä kaksi projektia osoittavat Polkadotin potentiaalin vakavasti otettavana kilpailijana kryptopelialan tukemisessa. Yhdistämällä jo menestyneiden pelien elementtejä ja toteuttamalla ne Polkadotin vankan infrastruktuurin avulla DomiOnline ja Polychain Monsters voivat hyvinkin olla alku jollekin eeppiselle Polkadot-pohjaiselle peliekosysteemille.

Mikä on Metacade?

Metacade on nouseva yhteisökeskus, joka pyrkii nousemaan kryptopelialaa johtavan veturin asemaan. Metacaden alusta toimii Play2Earn-pelaajille, kryptoharrastajille ja kehittäjille virtuaalisena kokoontumispaikkana, jossa he voivat luoda yhteyksiä, ansaita rahaa sekä edistää lohkoketjupelaamisen tulevaisuutta. 

Tässä onnistuakseen yhteisö on asetettu etusijalle alusta alkaen. Tämä ei tarkoita vain käyttäjien palkitsemista heidän roolistaan Metacade-yhteisössä, vaan myös sitä, että he voivat äänestää peleistä, joita he haluaisivat rahoitettavan. Lisäksi yhteisö auttaa käyttäjiä työllistymään kryptopelialalla ja mahdollistaa lopulta sen, että  yhteisö voi  hallita itse itseään.

Kaikkien näiden ominaisuuksien tarkoituksena on ravistella perinteistä, keskitettyä videopelialaa. Sen sijaan, että hajautetun pelaamisen tulevaisuutta ohjaavat studioiden johtajat, Metacaden tavoitteena on antaa valta takaisin pelaajille ja tulla maailman ensimmäiseksi yhteisön ylläpitämäksi virtuaalipelihalliksi.

Mitä Metacade tekee mullistaakseen kryptopeliteollisuuden vuonna 2023?

Käyttäjien palkitseminen heidän roolistaan

Kuten jo mainittiin, Metacade aikoo palkita käyttäjiään yhteisön edistämisestä. Joka kerta, kun joku jakaa arvostelun, johtavan GameFi-alfan tai sisältöä, joka auttaa uusia pelaajia ymmärtämään Play2Earnin maailmaa paremmin, hänet palkitaan MCADE-tokenilla. Myös lisätienestejä on mahdollista saavuttaa  testaamalla Metacaden kehittäjäyhteisön rakentamia prototyyppejä.

Uusimpien nimikkeiden rahoitus

Seuraavaa uraauurtavien Play2Earn-pelien aaltoa rahoittaakaseen Metacade aikoo julkaista Metagrantsin. Metagranttien voittamiseksi kehittäjien on ensin kirjattava projekti-ideansa kilpailuun kymmenien muiden kanssa. Metacaden käyttäjät äänestävät sitten peliä, jonka he haluaisivat nähdä kehitettävän, ja suosituin idea voittaa rahoituksen yhteisön kassasta. Lopuksi Metacade kaavailee kehittävänsä virtuaalisen pelihallin, joka on täynnä kryptopelialan parhaita Play2Earn-pelejä, Metacade-yhteisössä toteutetun äänestyksen mukaisesti.

Paikka työnhakuun digitaalitaloudessa

Vuonna 2024 toteutuu Metacaden kunnianhimoinen suunnitelma käynnistää oma työpaikkaportaali. Siinä tullaan näkemään huipputason Web3-yrityksiä, metaversumiprojekteja ja kryptopelialan johtajia tarjoamassa työtä yhteisölle keikkojen, harjoittelupaikkojen ja mahdollisesti kokopäivätoimisten palkkatehtävien muodossa. Tällä hetkellä ei ole olemassa keskitettyä alustaa, josta kaikki nämä työpaikat löytyisivät, ja Metacaden tavoitteena onkin tuoda tähän muutos.

Yhteisön omistama alusta

Metacaden lopullisena päämääränä on muuttaa yhteisönsä hajautetuksi autonomiseksi organisaatioksi (DAO). Tämä tarkoittaa, että Metacade-tiimi luovuttaa johtotehtävät yhteisön jäsenille, jolloin MCADE-tokenin haltijat voivat äänestää ominaisuuksista, joita he haluaisivat kehittää – kuten potentiaalisista kumppanuuksista ja jopa MCADEn poltto-/takaisinostonopeudesta. Tämän varmistamiseksi otetaan käyttöön multi-sig-lompakot, jotka edellyttävät, että kaksi tai useampi Metacaden luotetuista avaimenhaltijoista allekirjoittaa kaikki kassassa suoritetut maksutapahtumat.

Kumpi on kannattavampi sijoitus: Polkadot vai Metacade?

Sekä Polkadot että Metacade ovat huikeita alustoja, jotka edesauttavat Web3- ja Play2Earn-pelaamisen nopeaa kasvua tulevina vuosina. Vertailussa on kuitenkin selvä voittaja: Metacade. Tämä johtuu siitä, että alusta on saanut näkyvyyttä kryptopeliteollisuuden nopeasta kasvusta, jonka odotetaan Crypto.comin mukaan kasvavan kymmenkertaisella kasvunopeudella perinteiseen pelaamiseen verrattuna seuraavan kolmen vuoden aikana.

Vaikka Polkadot saattaa hyötyä tästä kasvusta, ei se tule yltämään samalle tasolle kuin mihin Metacadella on potentiaalia. Se on kuin sijoittaisit lupaavaan yritykseen verrattuna S&P 500 -indeksiin; vaikka indeksi osoittaisikin jonkin verran kasvua, hyödyt aina enemmän kasvavalla toimialalla toimivasta yrityksestä. Jos haluat sijoittaa orastavaan GameFi-toimialaan, sinun kannattaakin sen vuoksi harkita vakavasti Metacadea salkkuusi lisättäväksi.

Osta Polkadot eTorosta täältä.

Voit osallistua Metacaden pre-saleen täällä.