Tärkeimmät kohokohdat Mars Labs Metaversen kyselytunnilta

Ohi:
päälle marras 21, 2022
Päivitetty: marras 22, 2022
Listen to this article
  • Mars Labsin Metaverse-johtajat järjestivät AMA-keskustelun OKX Telegram -kanavalla
  • Keskustelun aiheina olivat tokenomiikka, vuoden 2023 näkymät ja pidemmän aikavälin visiot.
  • Mars Labsin toimitusjohtaja Kevin Chang sanoi, että satoja ja tuhansia ihmisiä voi kokoontua yhteen paikkaan

Mars Labsin toimitusjohtaja, Kevin Chang, ja brändi- ja liiketoiminnan kehityspäällikkö, Amy Lee, isännöivät viime viikolla AMA-tilaisuutta (kysy minulta mitä tahansa) virallisella OKX Telegram -kanavalla. Niille, jotka eivät päässeet kuuntelemaan keskustelua suorana, tässä joitain tärkeitä poimintoja tapahtumasta.

Heidän omin sanoin: mikä on The Mars Metaverse Project

Yksinkertaisesti sanottuna Kevin ja hänen tiiminsä ovat luomassa Mars-aiheista metaverse-pelialustaa, jossa käyttäjät voivat keskustella, olla vuorovaikutuksessa ystävien kanssa, urheilla, piirtää, olla taiteilija tai leiriläinen. Käyttäjät ”saavat palkinnon, kun pelaat peliä, mutta voit myös saada palkinnon lepäämisestä rannalla. Sillä jokainen pelaaja on ainutlaatuinen ja tärkeä. Ja tämä yhdessä muodostaa metaversumi-ekosysteemimme.”

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Invezz käsitteli aiemmin Mars Token -julkaisua OKX-kryptopörssissä.

Mars Labsin tokenomiikka

Kevinin mukaan Mars-tokenomiikka perustuu pelistä nauttivien käyttäjämääriin. Kevin selitti tätä seuraavasti:

”Päivittäiset aktiiviset käyttäjät, kun julkaisemme pelin, toimivat perusnumerona jaettavien palkintojen osalta. Ja MRST toimii apuvälineenä tai kulutustokenina pelin sisäisten tuotteiden ostamiseen. Tai itse asiassa tavallaan elääkseen metaversumi-maailmassa. Pelimme on ilmainen mobiilipelien pelaamiseen, mutta laajennetusta sisällöstä nauttimiseksi heidän tulisi käyttää MRST:itä – järjestelmän luomaa tokenia, P2E-järjestelmää. Sitä voidaan käyttää yksittäisten käyttäjien tai artistien luomien NFT-tiedostojen ostamiseen tai luomiseen. He voivat jopa ostaa kodin huonekaluja asuntoihinsa tai rakennuksiinsa. Siitä maksetaan jopa sakkoja, jos käyttäjä rikkoo metaversumissa eläviä vahingoittavia sääntöjä.”

Myöhemmin Amy selitti, että token myönnetään päivittäisten aktiivisten käyttäjien lukumäärän mukaan, joka on noin 100 000 DAU:ta. Tämän luvun perusteella Mars antaa noin 330 000 MRST:tä päivässä, mikä on noin 2,8 MRST:tä käyttäjää kohti päivässä. Peruspäästöaste on noin 2 % ja se perustuu 100 000 DAU:iin. Mars-tiimi ”yrittää olla polttamatta MRST:tä, mutta keskittyy tuottoon tai kulutukseen ollakseen 1,8 %.”

Whitepaper-julkaisu lisätietoineen löytyy täältä.

Mitä odottaa vuonna 2023

Kevin ja hänen tiiminsä aloittivat pelinkehittäjä-studiona vuonna 2018, mutta ovat nyt sitoutuneet menemään ”all-in” metaversumiin ollakseen ”alan varhainen aloittaja”. Metaverse-teollisuus kokonaisuudessaan on vielä alkuvaiheessa, ja vuosi 2023 tulee olemaan ensimmäinen ”stressitesti” Marsille. Kevin kommentoi seuraavaa:

”Olemme valmistautumassa ensi vuoden ensimmäiseen stressitestimme, jossa metaversumimme perustuu massiiviseen moninpeliin verkossa, koska uskomme, että metaversumin pitäisi olla paikka, jossa ihmisten on oltava vuorovaikutuksessa – rakentaa sisältöä, olla sosiaalinen ja jakaa. Tarkastelemme siis satoja ja tuhansia ihmisiä, jotka kokoontuvat yhteen paikkaan ”stressitestiin” tarkistaakseen kehittämämme palvelinominaisuudet.

”Perimmäinen tavoite”

Kevinin mukaan MRST-tokenin tehtävänä on palkita käyttäjiä. MRST:tä on kuitenkin tarkoitus käyttää myös palveluihin, ja lopullisena tavoitteena on saada yhtä paljon käyttäjiä kuin Robloxin ja Zepetton kaltaiset web2-metaversioprojektit.

Kevinin mukaan MRST:n toinen tavoite on, että brändit ottavat kolikon käyttöön ja luovat ekosysteemin.