Ethereum-analyysi: Mitä Ethereumin Shanghai-päivitys tarkoittaa?

Ohi:
päälle Jan 11, 2023
Listen to this article
  • Ethereumin Shanghai-päivitys suunniteltu maaliskuulle ja sijoittajat voivat vetää pois panostetun ETH:n
  • Panostusprotokollat ovat nousseet uutisotsikoihin ennakoiden panosten nousun
  • 16 miljoonaa ETH:ia on tällä hetkellä panostettu ja nostettavissa

Se näyttää ikuiselta, mutta kauan odotettu Merge tapahtui Ethereum-verkossa viime syyskuussa.

Maailman toiseksi suurimman kryptovaluutan siirtyminen Proof-of-stake -konsensukseen oli tärkeä hetki koko teollisuudelle. Vuosia kiistelty aihe ja vihdoinkin se tapahtui. Huolimatta siitä, että se tapahtui hyytävän karhumarkkinoiden aikana, se sujui ongelmitta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mutta hei, asiat etenevät nopeasti kryptovaluuttapiireissä. Seitsemän viikkoa myöhemmin alan katseet kiinnittyivät tiettyyn miljardööriin Bahamalla, kun FTX romahti ja Sam Bankman-Fried tunsi käsiraudoiden kylmän metallisen syleilyn ranteissaan.

Mutta kun krypto kompastelee väsyneesti, seuraava suuri tapahtuma horisontissa on Shanghain päivitys Ethereumille. Tämä antaa ETH:n panostajien vihdoin vetää pois panoksensa olevan ETH:n – mikä ei ole tähän mennessä ollut mahdollista.

Kuinka paljon ETH:ta on panostettu?

Päivitys sisältää koodin, joka tunnetaan nimellä EIP 4895, mikä mahdollistaa panostetun ETH:n poistamisen kokonaan. Tällä hetkellä panossopimuksiin on kiinnitetty lähes 16 miljoonaa ETH:ia.

Kun ennakoitiin, että panostettu Ethereum olisi nostettavissa sulautumisen jälkeen, olin kirjoittanut siitä, että on parempi olla varovainen, että hinta voisi itse asiassa sukeltaa Mergen jälkeen, koska valtava määrä ETH:ia olisi nostettavissa ja kaupattavissa ensimmäistä kertaa.

Toki on olemassa likvidejä panostusvaihtoehtoja, joiden avulla voit käydä kauppaa panostetun ETH:n johdannaisilla, mutta monet sijoittajat eivät ole käyttäneet tätä vaihtoehtoa. Tosiasia on, että ETH:n myymisestä tulee paljon helpompaa, kun Shanghain päivitys otetaan käyttöön.

Tässä on kuitenkin myös syytä olla optimistinen. Tällä hetkellä liikkeessä on yli 120 miljoonaa ETH:ia. Se tarkoittaa, että 16 miljoonaa ETH:ia käsittää vain noin 13 prosenttia tarjonnasta.

Kuinka paljon ETH:ia panostetaan päivityksen jälkeen?

Verrattuna muihin Proof-of-Stake-lohkoketjuihin tämä 13 prosentin panossuhde on selvästi alle normin.

Tarkoittaako tämä sitä, että kun tokeneiden pakkolukitus poistetaan, sijoittajat jonottavat panostamaan rahakkeisiinsa? Osa tätä skenaariota puoltavista argumenteista on eri panostusprotokollien hintakehitys.

Muista, että tullakseen Ethereum-verkon validoijaksi on omistettava 32 ETH:ia, mikä ETH:n vaihdon ollessa 1 300 dollaria on kova pyyntö (42 000 dollaria). Tästä syystä on olemassa panostuspooleja, joiden avulla sijoittajat voivat panostaa haluamansa summan ja saada osan palkinnoista suhteellisesti.

Kun viime viikolla julkaistiin positiivisia uutisia, jotka lisäävät päivityksen todennäköisyyttä maaliskuussa, markkinat näyttävät odottavan, että tämä rohkaisee Ethereum-verkon panostusten lisäämistä, kuten muissa Layer 1 -verkostoissa on nähty.

Lido Financen governance-tokenin hinta on kaksinkertaistunut vuoden alusta lähtien, vaikka Ethereum on noussut vain 12 prosenttia. Toinen panostamiseen käytetty token, Rocket Poolin natiivi token RPL, on hypännyt taas 28 %.

Tämä on makromaailmaa

Tämä on tärkeä kehitys Ethereum-ekosysteemin pitkän aikavälin terveydelle. Mantra “karhumarkkinat ovat rakentamista varten” on kryptopiireissä ylikäytetty termi, ja sitä voidaan usein käyttää naamioimaan epäonnistuneen tuotteen sopimattomilla markkinoilla, mutta tässä tapauksessa sanonta sopii tilanteeseen.

Tunteeni ETH:sta ovat kaiken kaikkiaan ristiriitaiset, ja arvostan sitä teknologiaosakkeena, jota olen käsitellyt seuraavassa syväluotauksessa. Uskon, että niin kauan kuin jatkamme tässä korkeakorkoisessa ympäristössä, Ethereumin ja krypton ei anneta nousta.

Tästä huolimatta makroympäristö kääntyy lopulta (todellakin viime kuukauden aikana on ollut lupaavia merkkejä, kun kryptomarkkinoiden optimismi on siirtymässä torstain CPI-lukemaan), ja kun tämä käänne tapahtuu, varat, jotka ovat säilyneet kriisin aikana ja työskennelleet puhdistaakseen epäluotettavien toimijoiden teot, voittaa.

En ennusta, että näin tapahtuu välttämättä Ethereumille, mutta tämänkaltaiset päivitykset ovat elintärkeitä, jotta se ainakin pystyy tekemään niin.

Nopea vilkaisu Ethereumin TVL:ään kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, kuinka vuoden 2022 verilöyly riisti verkostolta niin suuren osan pääomasta.

Mutta kun Merge käynnistyi vihdoinkin syyskuussa, Shanghain päivitys on suunniteltu maaliskuulle ja jatkuvat pyrkimykset vähentää kroonista kaasumaksuongelmaa ja muita verkon ongelmia, on olemassa ainakin konkreettinen suunnitelma.

Kuten sanoin, uskon, että Ethereumia voidaan arvostaa teknologiaosakkeena, ja tämä huomioon ottaen mitään nousua ei tapahdu ennen kuin inflaatio on tapettu, Yhdysvaltain keskuspankki muuttaa suuntaansa ja sektori vapautuu suuressa määrin korkeiden korkojen kahleista.

Shanghain päivityksen pitäisi ainakin auttaa sitä palaamaan takaisin osan pandemian aikana kerskailemasta TVL:stä ja katsomaan kaaviossa jälleen ylöspäin. Mutta edessä on pitkä tie.