Ad

Mitä Nexossa tapahtuu? Ratsia kryptolainanantajan toimistoihin

Ohi:
päälle Jan 13, 2023
Listen
  • Nexon toimistoihin ratsioita Bulgariassa talousrikosten vuoksi, mukaan lukien Venäjän pakotteiden rikkominen
  • Kryptolainanantaja vetäytyi Yhdysvaltain markkinoilta joulukuussa sääntelytaistelujen seurauksena
  • Tapaus tiivistää ongelman Nexon ja lainanantajien suhteen: läpinäkyvyyden puute ja laillinen harmaa alue

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Mitä Nexolle tapahtuu? Kryptolainanantajalle tehtiin ratsia.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kryptolainanantaja Nexon toimistoihin tehtiin ratsian Bulgariassa torstaina, mikä on kryptovaluutan viimeisin kiista lain kanssa.

Yli 300 poliisia ja syyttäjää teki pääsyyttäjän tiedottajan mukaan ratsian Nexon toimistoihin osana laajaa järjestäytyneen rikollisuuden, rahanpesun, luvattoman pankkitoiminnan ja tietokonepetosten tutkintaa.

Lisäksi ilmestyi raportteja, jotka yhdistävät Nexon terrorismin rahoitukseen ja Venäjää koskevien pakotteiden kiertämiseen.

Uutiset ovat herättäneet tavanomaisen euforian molemmin puolin. Toisaalta on niitä, jotka moittivat, että Nexo on viimeisin kryptolainaaja, joka on joutunut säälimättömien kryptokarhumarkkinoiden uhriksi.

Toisaalta Nexo on taistellut ankarasti twiitaten, ettei se ole tehnyt mitään väärää ja itse asiassa “omaksui yhden aggressiivisimmista lähestymistavoista” Venäjän sodan ympärillä olevien pakotteiden suhteen.

Joten mistä on kyse?

Nexo oli aiemmin vetäytynyt Yhdysvaltojen markkinoilta

Copy link to section

Tämä ei ole hyvä tilanne. Se seuraa myös Nexon vetäytymistä Yhdysvaltain markkinoilta joulukuun alussa. Useat Yhdysvaltain osavaltiot olivat antaneet “keskeytys- ja lopettamismääräyksiä” Nexoa vastaan rekisteröimättömien arvopapereiden tarjoamisen vuoksi. New Yorkin oikeusministeri haastoi myös Nexon oikeuteen, koska se oli “valheellisesti ilmoittanut, että se noudattaa sovellettavia säännöksiä ja lupavaatimuksia”.

Nexo oli asettanut vastuun suoraan sääntelyviranomaisten niskoille Twitterissä julkaistussa lausunnossaan.

Päätöksemme on seurausta yli 18 kuukautta kestäneestä vilpittömästä vuoropuhelusta Yhdysvaltojen osavaltioiden ja liittovaltion sääntelyviranomaisten kanssa, joka on johtanut umpikujaan.

Kirjoitin syväluotauksen liiketoimintamallista ja Nexon yleisestä terveydestä kyseisen tapauksen jälkeen. Voit lukea analyysin saadaksesi kokonaiskuvan, mutta lyhyesti kyseenalaistin, kuinka yritys maksoi lähes kaksinumeroisia tuottoja, kun tuotto DeFi-tilassa oli pudonnut 1 prosenttiin.

Lisäksi kritisoin Nexon kieltäytymistä esittämästä asianmukaisia varoja sekä velkoja ja väitettyä “raporttia”, joka todistaisi varat, joka oli vain rivi verkkosivulla kertoen, että sen kokonaisvarallisuus oli “yli” 100 % veloista. Ei ollut – eikä ole edelleenkään – todistetta siitä, onko se 100,01 % vai 10 000 %, eikä mitään vastuista tai siitä, miten sen omaa tokenia käytetään tai ei käytetä vakuudeksi tai lainatuotteissa.

Koska tietoja on toimitettu näinkin vähän, Nexon järkevän taloudellisen arvioinnin tekeminen edellyttää vain sokeaa spekulointia. Kun ala on tuhoutunut – Celsiuksen, Voyager Digitalin, BlockFin, Geminin ja lukemattomat muut lainatuotteet ovat romahtaneet – on helppo ymmärtää, miksi sijoittajat (ja sääntelyviranomaiset) ovat huolissaan.

Tämä tiivistää Nexon ongelman

Copy link to section

Viimeisin tapaus on vain jatkoa Nexon ja kaikkien kryptolainausyritysten suurimmalle ongelmalle – läpinäkyvyyden puute ja niiden tarjoama todellisuus lain harmaalla alueella, hyvässä tai huonossa.

Sen reaaliaikaisen “todistussivun” mukaan sillä on 2,42 miljardin dollarin arvosta asiakkaiden velkoja. Lukema oli 3,3 miljardia dollaria ennen FTX:n romahdusta, mikä osoittaa kuinka monet asiakkaat ovat ymmärtäneet, että tämä ei ole enää riskin ja tuoton suhteen kannattava veto.

Sen lisäksi, että Nexo kieltäytyi antamasta lisätietoja taseestaan, on myös se tosiasia, että US Treasury -tuotto on noussut 0 prosentista 4,25 prosenttiin. Tämä on vähentänyt asiakkaiden kannustimia tavoittaa tuottoa Nexossa, koska kohtuullinen tuotto on saatavilla muualla, ja tuoton takaa Yhdysvaltain hallitus – kaukana siitä, mitä kryptolainausalalla tapahtuu.

Kun tarjolla on vain muutama sata peruspistettä lisätuottoa, mutta riski on kirjaimellisesti määrittelemätön ja kun otetaan huomioon, miten vaikeaselkoisia rahoitusmarkkinat ovat, riski-tuotto-suhde ei vaikuta houkuttelevalta.

Useat avoimet tutkimukset ja oikeudenkäynnit useissa eri maissa muodostavat Nexolle vain uuden riskikerroksen. Nexon kannalta on huolestuttavaa, että sääntelyviranomaiset ovat tulossa kovemmalla kädellä sekä kryptolainausalalle että kryptoteollisuudelle yleensä FTX:n romahduksen jälkeen.

Eikä tässä ole edes luettu mitään Venäjän pakotteiden välttämiseen ja terrorismin rahoitukseen liittyvistä syytöksistä, joita on esitetty parin viime päivän aikana, mutta jos nämä syytökset pitävät paikkansa, se on ilmeisesti jälleen yksi ongelma.

Myöskään lainanantajan lausunnot eivät varsinaisesti herätä luottamusta; ne ovat olleet erittäin kiistanalaisia. Eilinen lausunto oli yhtä aggressiivinen kuin lausunto, jonka se antoi vetäytyessään Yhdysvaltain markkinoilta joulukuussa.

Valitettavasti viimeaikaisen sääntelyn kryptoalaa koskevan tiukan kurinpidon myötä jotkut sääntelyviranomaiset ovat viime aikoina omaksuneet lähestymistavan, jossa ensin potkitaan ja vasta sitten kysytään. Korruptoituneissa maissa se on lähellä kiristystä, mutta sekin on kohta ohitse.

Nexo eilen lausunnossaan

Mitä seuraavaksi?

Copy link to section

Kuten joulukuun syväluotauksessa totesin, Nexosta on todella mahdotonta tehdä minkäänlaista taloudellista arviota, koska laki on tällä alueella liian hämärä ja yhtiö itse kieltäytyy antamasta mitään lähelläkään vaadittua tietoa. Useat oikeusjutut ja ilmeisen huonot suhteet lukuisiin sääntelyelimiin tekevät tulevaisuudesta entistä epävarmemman.

Läpinäkyvyyden puutteesta seuraa, että yritykseen sijoittavat asiakkaat joutuvat pelaamaan, että kaikki on järjetöntä. Ja se voi olla hyvä – kaikki voi todellakin olla ylitsepääsemätöntä, ei ole todisteita, jotka osoittaisivat toisin. Mutta se on vain sitä – uhkapeliä ja sokeaa uskoa johtajien sanaan.

Mutta todellisuus on, että 300 lainsäätäjää hyökkäsi eilen Nexon toimistoihin joidenkin erittäin huolestuttavien syytösten vuoksi. Ja koska makroilmapiiri on ankara ja Nexon liiketoimintamalliin ja läpinäkyvyyteen liittyvät kysymykset ja tuotot ovat nyt kilpailukykyisiä muualla, on vaikea keksiä syytä sijoittaakseen Nexoon noudattaen minkäänlaista järkevää riskinhallintaa.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Kryptovaluutta