USD/NOK muodostaa kaksinkertaisen huipun, kun Norjan inflaatio laskee jälleen

Ohi:
päälle Sep 11, 2023
Listen
  • USD ja Norjan kruunu laskivat hieman maanantaina.
  • Norjan yleisinflaatio ja perusinflaatio laskivat elokuussa.
  • Inflaatio hidastui heinäkuun 0,4 prosentista -0,8 prosenttiin elokuussa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

USD/NOK -kurssi heikkeni hieman viimeisimpien Norjan kuluttaja- ja tuottajainflaatiotietojen jälkeen. Pari vetäytyi alimmalle tasolle 10,61, alimmalle tasolle sitten syyskuun 1. päivän, kun sijoittajat siirtyivät Yhdysvaltain tuleviin inflaatiotietoihin.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Norjan inflaatio hidastui elokuussa

Copy link to section

USD/NOK-pari vetäytyi viimeisimpien Norjan inflaatiolukujen jälkeen. Tilastokeskuksen mukaan kuluttajahintaindeksi (CPI) laski heinäkuun 0,4 prosentista -0,8 prosenttiin elokuussa. Tämä lasku oli jyrkempi kuin mediaaniarvio -0,4 %. Se laski 4,8 % vuotta aiemmasta, mikä on alhaisin taso sitten maaliskuun 2022.

Myös Norjan kuluttajan perusinflaatio jatkoi laskuaan. Se laski 6,4 prosentista 6,3 prosenttiin, mikä on pienempi kuin mediaaniarvio 6,6 prosenttia. Samaan aikaan kuluttajahintaindeksi laski 37,4 %.

Norjan inflaatio on edelleen selvästi yli pankin 2 prosentin tavoitteen. Siksi analyytikot odottavat Norges Bankin nostavan toista 0,25 prosentin korkoa tämän kuun kokouksessaan. Se nousi 0,25 prosenttia elokuun kokouksessaan 4 prosenttiin.

USD/NOK-parin seuraava keskeinen katalysaattori on Yhdysvaltain kuluttajainflaatio ja vähittäismyyntiluvut. Ekonomistit odottavat kuluttajahintaindeksin nousevan heinäkuun 3,2 prosentista elokuun 3,4 prosenttiin.

Perusinflaation, joka ei sisällä epävakaita elintarvikkeita ja energiatuotteita, odotetaan laskevan 4,2 prosenttiin aiemmasta 4,6 prosentista. Jos nämä arviot ovat tarkkoja, on todennäköistä, että Fed säilyttää haukkamaisen sävyn.

Nämä luvut tulevat muutama päivä sen jälkeen, kun useat Fed-virkailijat vihjasivat, että pankki keskeyttää koronnostonsa syyskuussa. Laura Logan ja Christopher Waller ovat osoittaneet tauon syyskuun kokouksessa.

USD/NOK ennuste

Copy link to section
USD/NOK

4H-kaavio osoittaa, että USD:n ja NOK:n välinen vaihtokurssi löysi vahvan vastuksen 10,75:ssä 28. elokuuta ja 5. syyskuuta. Hintatoiminta-analyysissä tämä kuvio on yksi markkinoiden laskevimmista.

Pari on siirtynyt hieman alle 25 ja 50 jakson eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA). Myös MACD-indikaattorin kaksi riviä ovat siirtyneet neutraalin pisteen alapuolelle.

Siksi tämän parin näkymät ovat laskevat, ja seuraava taso on 10,51, alin taso 30. elokuuta. Tämä hinta on myös kaksiosaisen kuvion pääntie.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USD Forex