UK ONS:n bruttokansantuote on odotettua parempi 0,6 %, mutta Englannin keskuspankki lisää painetta koronlaskuihin

Ohi:
päälle May 10, 2024
Listen
  • Ison-Britannian tilastotoimisto on julkaissut arviot ensimmäisen vuosineljänneksen BKT-luvuista.
  • Luvut olivat odotettua aurinkoisemmat ja kasvua oli 0,6 % neljännesvuosittain.
  • Tuloksissa näytti kuitenkin tulevan ONS:n hiljainen varoitus: laske korkoja pian.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Tänä aamuna Yhdistyneen kuningaskunnan tilastovirasto (ONS) julkaisi odotettua paremmat BKT-luvut Ison-Britannian ensimmäiselle neljännesvuosittaiselle arviolle tammikuusta maaliskuuhun 2024.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tulokset osoittivat ONS:n mukaan maan BKT:n neljännesvuosittaista kasvua 0,6 prosenttia ja vuosikasvua 0,2 prosenttia:

Ison-Britannian bruttokansantuotteen (BKT) arvioidaan nousseen 0,6 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä (tam-maaliskuussa), kun se laski 0,3 prosenttia neljännellä neljänneksellä (loka-joulukuu) ja 0,1 prosenttia vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä (heinäkuu-syyskuu). Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä bruttokansantuotteen arvioidaan kasvaneen 0,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna.

Tämä oli lukujen arvioita edellä. Englannin keskuspankki ennusti eilen rahapolitiikkaraportissaan 0,4 prosentin kasvuvauhtia ajanjaksolle, kun taas monet analyytikot olivat yksimielisiä 0,2 prosentin kasvuvauhdista.

Tikittävä aikapommi

Copy link to section

Iso-Britannian paine korkojen alentamiseksi kasvaa.

Eilen 9. toukokuuta ONS julkaisi tiedotteen nimeltä “Edistyksen, hyvinvoinnin ja BKT:n mittaaminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa: toukokuu 2024”.

ONS totesi julkaisuissaan, että elämänlaatuunsa tyytymättömien Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaiden määrä oli lisääntynyt huolestuttavasti, ja suurin syy tähän on korkea inflaatio ja sen kansalaisiin kohdistuva paine.

Niiden ihmisten osuus, jotka ilmoittivat olevansa alhaisia tyytyväisiä elämäänsä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on noussut 5,8 prosenttiin viiden vuoden aikana lokakuusta joulukuuhun 2023… Korkeampi inflaatio on aiheuttanut paineita kotitalouksien talouteen, ja 21,8 prosenttia Iso-Britannian ihmisistä on sitä mieltä, että se on kohtuullista tai erittäin vaikea tulla toimeen taloudellisesti.”

Inflaatio vaikuttaa Britannian hyvinvointiin

Copy link to section

Raportissa todettiin seuraavaa:

Kun kysyimme Isossa-Britanniassa aikuisilta heidän henkilökohtaisen hyvinvointinsa kannalta tärkeintä, heidän henkilökohtainen taloudellinen tilanne oli kolmanneksi eniten huomioitu teema. Inflaatio nousi 3,8 % 12 kuukauden ja maaliskuun 2024 välisenä aikana, kun se oli 9,6 % enimmillään 12 kuukauden ja lokakuun 2022 välisenä aikana. Nämä inflaation nousut ovat aiheuttaneet paineita kotitalouksien talouteen, ja 13.-24. maaliskuuta 2024 21,8 % ihmiset Isossa-Britanniassa sanoivat, että heidän oli melko vaikeaa tai erittäin vaikeaa tulla toimeen taloudellisesti, kuten UK Measures of National Well-being Dashboardista käy ilmi.

Tästä huolimatta BoE käyttää edelleen paljon uskomattoman varovaista sanamuotoa koronlaskujen suhteen.

Korkojen leikkaaminen voi olla erityisen tärkeää stagflaation välttämiseksi myöhemmin, jos BoE:n rahapolitiikkaraportin toinen puolisko pitää paikkansa:

Ison-Britannian BKT:n odotetaan nousevan 0,4 % vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja kasvavan 0,2 % toisella neljänneksellä. Huolimatta kiihtymisestä ennustejaksolla, kysynnän kasvun odotetaan pysyvän potentiaalista tarjonnan kasvua heikompana suurimman osan ajanjaksosta.”

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

GBP Iso-Britannia