Ad

Depository Trust & Clearing Corporation saa päätökseen rahastotietojen tokenisointipilotin Chainlinkillä

Ohi:
päälle May 17, 2024
Listen
  • DTCC sai päätökseen Smart NAV -pilottiprojektin Chainlinkin ja useiden suurten yhdysvaltalaisten rahoituslaitosten kanssa.
  • Projekti standardoi NAV-tiedot lohkoketjujen välillä käyttämällä Chainlinkin CCIP:tä.
  • Pilotin menestyksen jälkeen Chainlinkin alkuperäisen tokenin LINK hinta nousi yli 12,5 %.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Maailman suurin arvopaperikaupan selvitysjärjestelmä Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) on saanut päätökseen pilottiprojektin lohkoketjuoraakkeli Chainlinkin kanssa. Myös useat Yhdysvaltain suuret rahoituslaitokset osallistuivat ohjelmaan.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tämän Smart NAV -projektiksi nimetyn aloitteen tavoitteena oli luoda standardoitu menetelmä rahastojen nettoarvotietojen (NAV) tarjoamiseksi eri lohkoketjuissa. Se käytti Chainlinkin Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) -protokollaa.

DTCC julkaisi tämän pilotin yksityiskohtaisen raportin 16. toukokuuta.

Blockchain tukee perinteistä järjestelmää

Copy link to section

Pilotissa mukana olleet rahoituslaitokset olivat American Century Investments, BNY Mellon, Edward Jones, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan, MFS Investment Management, Mid Atlantic Trust, State Street ja US Bank.

Tavoitteena oli toimittaa strukturoitua dataa ketjussa ja luoda standardoidut roolit ja prosessit. Raportin mukaan tämä lähestymistapa mahdollisti perustietojen upottamisen useisiin ketjun sisäisiin käyttötapauksiin, kuten tokenoituihin rahastoihin ja “joukkokuluttajien” älykkäisiin sopimuksiin.

“Pilotti osoitti, että toimittamalla strukturoitua dataa ketjussa ja luomalla vakiorooleja ja prosesseja, perustiedot voidaan upottaa useisiin ketjun sisäisiin käyttötapauksiin”, raportissa todettiin.

DTCC:n raportti osoitti, että pilotti saavutti paremman automatisoidun tiedonhallinnan ja häiritsi minimaalisesti perinteisten rahoituslaitosten olemassa olevia markkinakäytäntöjä. Se antoi asiakkaille myös mahdollisuuden noutaa historiallisia tietoja ilman manuaalista kirjaamista ja tarjosi laajempia API-ratkaisuja hintatietoihin.

Tulokset viittaavat siihen, että nämä ominaisuudet voisivat tukea tulevaa teollisuuden tutkimusta ja erilaisia jatkokäyttötapauksia, mukaan lukien välityssovellukset ja automatisoidumpi tiedon levitys.

Chainlinkin alkuperäisen tunnuksen LINK hinta nousi merkittävästi DTCC-raportin julkaisemisen jälkeen. Hinta nousi CoinGeckon mukaan yli 12,5 prosenttia. Viimeisten 12 kuukauden aikana LINK on noussut yli 130 %.

Tokenointi on uusi muotisana

Copy link to section

DTCC-raportti tulee keskellä kasvavaa kiinnostusta suurten perinteisten rahoituslaitosten reaalimaailman omaisuuserien (RWA) tokenisointiin.

Tokenointi tarkoittaa fyysisten omaisuuserien, kuten joukkovelkakirjalainojen ja rahastojen, muuntamista digitaalisiksi tokeneiksi lohkoketjussa. Perinteisiin järjestelmiin verrattuna tämä tarjoaa parempaa tehokkuutta, nopeampia maksuja ja suurempaa läpinäkyvyyttä.

Huomattavia pelaajia, jotka kasttivat varpaansa alalla, ovat BlackRock.

Varainhoitaja lanseerasi äskettäin Ethereum-verkostoon BUIDL-nimisen tokenisoidun rahamarkkinarahaston 19. maaliskuuta. Rahaston avulla sijoittajat voivat ostaa tokeneita, jotka edustavat rahaston osakkeita, jotka sijoittavat esimerkiksi US Treasury -vekseleihin. BUIDL-rahasto toimii ERC-20-tunnuksena Ethereum-lohkoketjussa ja tarjoaa digitalisoidun sijoitusvaihtoehdon.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Kryptovaluutta