VinFastin osakekurssianalyysi: kuinka se on suurempi kuin Rivian?

Ohi:
päälle May 24, 2024
Listen
  • VinFastin osake on tänä vuonna päihittänyt suosittuja sähköautoyrityksiä, kuten Rivian ja Nio.
  • Yhtiön yli 12 miljardin dollarin markkina-arvo on suurempi kuin näiden kahden yrityksen markkina-arvo.
  • Sillä on myös heikompi tase yli 119 miljoonan dollarin käteisellä ja lyhytaikaisilla sijoituksilla.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

VinFastin (NASDAQ: VFS) osakekurssi on romahtanut tänä vuonna yli 50 %. Se on myös pudonnut yli 95 % kaikkien aikojen ennätyksestään, jolloin sen markkina-arvo on yli 12 miljardia dollaria. Se ei ole yksin, sillä useimmat sähköajoneuvoyritykset, kuten Tesla, Rivian ( NASDAQ: RIVN ), Nio ja XPeng, ovat myös romahtaneet alan käydessä läpi merkittävän taantuman.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

VinFastin arvostus on suurempi kuin Rivianin

Copy link to section

Mielenkiintoista on, että sijoittajat uskovat, että VinFast on arvokkaampi brändi kuin Rivian, jonka markkina-arvo on yli 10 miljardia dollaria.

Tämä arvostusero tapahtui, vaikka Rivian valmistaa parempia ajoneuvoja ja ansaitsee enemmän rahaa kuin VinFast. VinFast rakensi ja toimitti 34 855 ajoneuvoa vuonna 2023 ja lähes 10 000 autoa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Rivian puolestaan toimitti yli 50 000 ja 13 588 ajoneuvoa vuonna 2023 ja ensimmäisellä neljänneksellä. Samaan aikaan sen vuotuinen liikevaihto vuonna 2023 oli yli 4,9 miljardia dollaria ja 1,2 miljardia dollaria tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. VinFastin liikevaihto lähes kaksinkertaistui 1,18 miljardiin dollariin vuonna 2023 ja 292 miljoonaan dollariin ensimmäisellä neljänneksellä.

Lisäksi Rivianilla on parempi tase kuin VinFastilla. VinFast päätti viimeisen vuosineljänneksen yli 119 miljoonan dollarin käteisellä taseessaan, kun taas Rivianilla oli yli 7,8 miljardia dollaria.

Uskon myös, että Rivian valmistaa joitain Yhdysvaltojen parhaista sähköautoista. Se keskittyy SUV-autoihin, joista on tullut erittäin suosittuja yhdysvaltalaisten kuluttajien keskuudessa, mikä on osoituksena Ford F150 -ajoneuvon vahvuudesta.

Rivianilla on myös rooli kaupallisessa teollisuudessa yhteistyössä Amazonin kanssa. Se on myös laajentanut tätä kumppanuutta muihin yrityksiin, kuten Walmart ja Target. Tämä on iso bisnes, koska useimmat yritykset keskittyvät siirtymään sähköajoneuvoihin.

VinFastin ajoneuvot ovat myös saaneet negatiivisia arvosteluja aiemmin, ja MKBHD huomautti, että se oli pahin ajoneuvo, jonka hän koskaan arvosteli. Ollakseni rehellinen: yritys teki suurimman osan näistä korjauksista, joita MKBHD on arvostanut .

https://www.youtube.com/watch?v=6xWXRk3yaSw&pp=ygUNdmluZmFzdCBta2JoZA%3D%3D

Yrityksellä on kuitenkin yhä enemmän haasteita. Juuri tällä viikolla National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) käynnisti yrityksen tutkinnan sen jälkeen, kun sen VF8-maastoauto aiheutti kuolemaan johtavan onnettomuuden.

Onko VinFast-osake ostettu?

Copy link to section
VinFast vs Rivian vs Nio YTD performance

VinFast vs Rivian vs Nio YTD suorituskyky

Selvyyden vuoksi: VinFast ja Rivian ovat molemmat käteistä polttavia kokonaisuuksia alalla, joka ei kasva yhtä nopeasti kuin se kasvoi. Heillä on myös huomattava velka, ja niiden pitkäaikainen velka on yli 998 miljoonaa dollaria ja 4,4 miljardia dollaria.

Selvää on kuitenkin, että VinFast on melko yliarvostettu yritys, joka voidaan pakottaa keräämään lisävaroja. Se tarvitsee nämä varat toteuttaakseen Yhdysvaltojen laajentumisen, hoitaakseen mahdollisen takaisinvedon ja lisätäkseen ajoneuvojen tuotantoa.

Myös VinFast on yliarvostettu kuin kiinalainen Nio, joka toimitti yli 30 000 ajoneuvoa ensimmäisellä neljänneksellä ja teki yli 2,4 miljardia dollaria vuonna 2023. Viimeiset neljännesvuositulokset osoittivat, että Niolla oli yli 7 miljardia dollaria käteistä yli 10 miljardin dollarin markkina-arvoa vastaan. .

Siksi epäilen, että VinFast-osakkeella on enemmän tilaa toimia tänä vuonna. Arvioni on, että se voi pudota alle 4 dollariin, mikä on linjassa sen kanssa, mitä totesin tässä artikkelissa joulukuussa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto