Hopea (XAGUSD) jatkaa loistavaa 31 prosentin hinnannousulla

Ohi:
päälle May 27, 2024
Listen
  • Hopean hinta on tänään noussut yli 30,80 dollariin troy unssilta – lähes 4 %.
  • Tämä on tähän mennessä merkittävä 30 prosentin ralli vuonna 2024.
  • Mutta miksi hopea nousee? Ja mitä seuraavaksi? Kysymme analyytikoilta.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Hopean spot-hinta (XAGUSD) on usein pidetty kullan “huonona suhteena” turvasatamaosakkeena, ja se on loistanut viime aikoina itsestään.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

XAGUSD spot -hinta on noussut lähes 4 % tänään, noin 3,8 %, yli 30,80 dollariin troy unssilta.

Itse asiassa hopean hinta on noussut yli 31 % tänä vuonna ja yli 16 % viimeisen kuukauden aikana.

Tämä on jopa enemmän rallia kuin kullan spot-hinta (XAUUSD), joka on tähän mennessä noussut jossain 13,5 prosentin luokkaa tänä vuonna tähän mennessä ja alle 1 prosentin viimeisen kuukauden aikana, tätä artikkelia kirjoitettaessa. .

Hopealuoti

Copy link to section

Hopea saavutti usean vuoden huippunsa 20. toukokuuta ja saavutti 32,50 dollaria unssilta. Hopea on ollut heikompi sen jälkeen, mutta kuten Trade Nationin analyytikko David Morrisson sanoo:

Siitä lähtien se on vetäytynyt. Hieman alle 30 dollarin alue on aiemmin toiminut merkittävänä vastuksena, joten näyttää järkevältä olettaa, että se toimii nyt tukena. Kysymys kuuluu, onko tulossa lisää huonoja puolia. Mutta kuten aina, vahvat rallit voivat ilmaantua tyhjästä, etenkin merkittävien vetäytysten jälkeen.

Analyytikkomme mielipide hopean hinnasta

Copy link to section

Invezzin analyytikko Ritesh A:n mukaan toukokuu on ollut hetki maailman kahdelle suurimmalle jalometallille:

Sekä hopea että kulta ovat kokeneet huomattavan nousun tässä kuussa. On harvinaista, että jalometallit, kuten kulta ja hopea, nousevat S&P 500:n rinnalle niiden tavanomaisen negatiivisen korrelaation vuoksi, mutta toukokuu on ollut poikkeus.”

Ritesh lisää, että “hopea, joka on historiallisesti epävakaampi kuin kulta, odotetaan jatkavan tätä nousutrendiä. Keskipitkän ja pitkän aikavälin kaaviot osoittavat edelleen nousuvauhtia. Niin kauan kuin COMEXin hopeafutuurien kauppa ylittää 61,8 %:n Fibonacci-retracement-tason. Viimeaikainen heilahdus 21,850 dollarissa, nousuvauhdin pitäisi jatkua Uuden nousun saavuttamiseksi hopeafutuurien on kuitenkin ylitettävä 32,455 dollaria, mikä toimii tällä hetkellä lyhyen aikavälin vastuksena.

Kullan hinta

Copy link to section

XAUUSD spot -hinnalla on ollut viime aikoina samanlainen kehityskulku kuin hopealla, joskin hieman vähemmän dramaattisesti nousussaan. Kuten Ritesh A. sanoo:

”Myös kulta on osoittanut nousuvauhtia hopean tapaan. Se on kuitenkin ollut 2 300 ja 2 440 dollarin välillä yli kuukauden ajan. Pitkän aikavälin positiota varten kumpaankin suuntaan kultafutuurien on murtauduttava tältä vaihteluväliltä. Lyhyellä aikavälillä kauppiaat voivat hyötyä tästä vaihteluvälistä ostamalla kultafutuureja alemmasta hinnasta ja shorttamalla korkeammasta hinnasta.”

Miksi hopean ja kullan hinnat ovat nousseet?

Copy link to section

Sekä kultaa että vähemmässä määrin hopeaa pidetään “turvasatamana”. Ja suuri osa molempien metallien nykyisestä hintojen noususta johtuu siitä, että geopoliittiset jännitteet ovat jatkaneet kärjistymistä Lähi-idässä Israelin, Palestiinan ja jopa joidenkin Iranin sisäisten jännitteiden välillä.

Näitä jalometallien hintojen nousuja nosti vain äskettäin heikentynyt Yhdysvaltain dollari sen jälkeen, kun Yhdysvaltain viime viikolla julkaistu pettymys työllisyysraportti.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Hopea Arvometallit Hyödykkeet