USD/CNY-analyysi: Tästä syystä Kiinan juan kaatuu

Ohi:
päälle May 31, 2024
Listen
  • Kiinan juan on pudonnut alimmalle tasolleen viikkoihin.
  • On merkkejä Kiinan talouden elpymisestä, vaikkakin hitaasti.
  • Yhdysvaltain dollariindeksi on noussut korkeimpaan pisteeseen viikkoihin.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

USD/CNY- valuuttakurssi on ollut hitaassa nousutrendissä viime kuukausina ja leijuu nyt korkeimmillaan sitten viime vuoden marraskuun. Juan on pudonnut yli 2 % joulukuun korkeimmasta pisteestä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kiinan taloudelliset haasteet

Copy link to section

On muutamia syitä, miksi Kiinan juan on laskutrendissä. Ensinnäkin Kiinan talous näyttää merkkejä hidastumisesta. Perjantaina julkaistut tiedot osoittivat, että maan teollisuuden PMI putosi huhtikuun 50,4:stä 49,5:een toukokuussa. Tämä lasku oli odotettua 50,5 pahempi. Myös ei-valmistussektorin PMI putosi hieman 51,2:sta 51,1:een, mutta jäi arvioidusta 51,5:stä.

On muitakin merkkejä siitä, että talous on elpymässä hitaasti. Ensinnäkin Peking on käynnistänyt massiivisen hankkeen kiinteistöalan pelastamiseksi. Keskuspankki on alentanut asuntolainojen korkoja samalla kun hallitus suunnittelee rakentavien ja asiakkaille toimittamattomien asuntojen hankkimista.

Myös teollisuusmetallit, kuten kupari ja rautamalmi, ovat kaikki hypänneet jyrkästi, mikä osoittaa kysynnän kasvavan. Kiina on näiden metallien suurin ostaja, mikä tekee niistä hyviä talouden barometreja.

Samalla IMF on nostanut Kiinan BKT-arvioita vuodelle. Virasto odottaa talouden kasvavan 5,0 prosenttia, vaikka se kyseenalaisti teollisuuspolitiikkansa.

Toiseksi USD/CNY-pari on noussut huimasti vahvan Yhdysvaltain dollarin vuoksi. Dollariindeksi on noussut yli 105 dollariin ja on lähellä tämän vuoden korkeinta pistettä, kun sijoittajat arvioivat Federal Reserven seuraavia toimia.

Ekonomistit ovat alkaneet kyseenalaistaa, alkaako Fed laskea korkoja tänä vuonna, koska inflaatio on pysynyt jonkin aikaa 2 prosentin tavoitteen yläpuolella. Tämä selittää, miksi Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ovat nousseet voimakkaasti viime aikoina.

Kolmanneksi juan on laskenut, kun markkinat reagoivat Kiinan päättäjien toimiin. Kiinan keskuspankki (PBoC) on ylläpitänyt vahvempaa juanpolitiikkaa tänä vuonna pitäen päivittäisen korkokurssinsa välillä 7.09-7.11. On merkkejä siitä, että valtion omistamat pankit ovat ryhtyneet tukemaan juania ostamalla Yhdysvaltain dollaria. Tämän seurauksena analyytikot kyseenalaistavat, kuinka kauan tämä suuntaus jatkuu.

USD/CNY tekninen analyysi

Copy link to section
USD/CNY

USD/CNY-kaavio TradingView:n mukaan

USD/CNY-parin teknisen analyysin tekeminen ei ole aina helppoa päivittäisen kiinnitysmekanismin vuoksi.

Yllä olevassa päiväkaaviossa pari on pysynyt 23,6 % Fibonacci Retracement -tason ja 50 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA) yläpuolella. Se on myös siirtynyt hieman Ichimoku-pilvi-indikaattorin yläpuolelle. Siksi epäilen, että pari jatkaa nousuaan tulevina viikkoina, varsinkin jos Yhdysvallat julkaisee vahvoja PCE-lukuja perjantaina. Pian se voi nousta noin kello 7.30.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

USD Forex Markkina-analyysi