Binance Exchange lanceert Binance Smart Chain mainnet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 2, 2020
  • Binance Smart Chain loopt parallel aan Binance Chain om ontwikkelaars te helpen dApps te bouwen.
  • De lancering is na twee succesvolle testnets en een hard fork.
  • De ketting biedt plaats aan 21 validators en produceert een blok in drie seconden.

Binance Exchange heeft Binance Smart Chain gelanceerd, een parallelle blockchain naar Binance Chain gebouwd voor slimme contracten. De lancering werd aangekondigd via een officiële blogpost op 1 september. De Smart Chain geeft ontwikkelaars van gedecentraliseerde apps (dApps) meer vrijheid om op de Binance DEX te bouwen.

Volgens de aankondiging is het idee van de parallelle slimme keten in april 2019 naar voren gebracht en is er aan gewerkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

” In april stelde het ontwikkelteam van Binance Chain het idee voor van een parallelle blockchain van de huidige Binance Chain om de hoge prestaties van de natieve DEX-blockchain te behouden en tegelijkertijd een gebruikersvriendelijke Smart Contract-functie te ondersteunen. ”

Resultaten en ontwikkeling van Binance Smart Chain

Volgens de whitepaper van Binance Smart Chain is het belangrijkste doel van het project om EMV-compatibele programmeerbaarheid en cross-chain communicatie op Binance Chain mogelijk te maken. Het eerste testnet voor de Smart Chain was Rialto, wiens diensten onder meer de kraan en open-source van de codebase omvatten. Toen kwam het Chapel testnet dat de native cross-chain-overdracht van BEPS-tokens mogelijk maakte. Het Chapel testnet onderging een hard fork door de Ramanujan-upgrade.

Belangrijkste aspecten van de Binance Smart Chain

Een van de belangrijkste redenen waarom ontwikkelaars worden aangemoedigd om voort te bouwen op de Binance Smart Chain, zijn de hoge prestaties die gebruikmaken van Delegated Proof of Stake (DPoS) en Proof of Authority (PoA). Het netwerk heeft 21 validators en een hogesnelheidsinfrastructuur die in drie seconden een blok produceert. Beter nog, validators worden beloond met BNB voor het gebruik van de ketting.

Verbeterde interoperabiliteit tussen de ketens van de twee ketens zal zorgen voor flexibiliteit en meer vrijheid voor het onderling verplaatsen van activa. DeFi-protocollen op de slimme keten hebben ook toegang tot de rijke activabasis van Binance.

De lancering van Binance Smart Chain draagt bij aan het bloeiende Binance-ecosysteem. In combinatie met Binance Chain hebben de twee ketens meer dan 30 wallet-providers. Binance Chain heeft meer dan 600.000 gebruikers en 15 miljoen gebruikers op Binance die potentiële gebruikers van de platforms kunnen zijn. Binance wil graag een veilige uitwisseling blijven en heeft een bounty-programma voor beveiligingsbugs voor Binance Chain aangekondigd.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld