Warren Buffett doet een stap terug van de Amerikaanse economie

Geschreven door: Ali Raza
september 4, 2020
  • Warren Buffett deed onlangs een investering van $6 miljard in vijf Japanse bedrijven.
  • De investering wordt beschouwd als "niet-Buffett-achtig".
  • Buffett verandert misschien zijn tactiek en zou zelfs binnenkort achter Bitcoin aan kunnen gaan.

De legendarische investeerder, Warren Buffett, heeft onlangs een grote verandering aangebracht in zijn investeringspatronen. Hoewel velen onlangs hebben voorspeld dat Buffett waarschijnlijk binnenkort in crypto gaat investeren, is dit nog steeds niet het geval. Gezien de slechte staat van de Amerikaanse economie op dit moment, is het echter niet verwonderlijk dat investeerders zoals Buffett hun vermogen willen veiligstellen.

Buffett verlaat Amerikaanse bedrijven ten gunste van Japan

Om te voorkomen dat zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, ten onder zou gaan met de Amerikaanse economie, besloot Buffett de afhankelijkheid van het bedrijf van de economische macht van de VS te verminderen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In plaats daarvan deed hij een investering van $ 6 miljard in de vijf grootste handelshuizen in Japan en nam hij een belang van 5% in verschillende bedrijven.

De bedrijven die Buffett had geselecteerd, zijn onder meer Mitsubishi Corp, Sumitomo Corp, Itachu Corp, Mitsui & Co. Ltd. en Marubeni Corp. De verhuizing kwam rond de 90e verjaardag van Buffett en het zal Berkshire Hathaway veiligstellen door zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse economie te verminderen en het meer laten vertrouwen op de Japanse economie.

Dat Buffett besloot om in Japanse bedrijven te investeren in plaats van in de VS, is gezien de omstandigheden helemaal niet verrassend. Beleggers waren echter in de war door zijn keuze van bedrijven om in te investeren, aangezien de genoemde handelshuizen niet tot de favorieten van beleggers behoorden.

Zelfs de belangrijkste investeringsstrateeg van Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Norihiro Fujito, merkte op dat het erg “niet-Buffett-achtig” is om voor alle vijf bedrijven te gaan in plaats van slechts een paar.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Bitcoin is misschien nog steeds de volgende

Naast het doen van investeringen in Japanse bedrijven die niet als favoriet onder beleggers worden gezien, heeft Buffet onlangs ook in Barrick Gold geïnvesteerd . Dit is wat velen ertoe bracht te geloven dat digitaal goud – Bitcoin (BTC) – de logische volgende stap zou zijn.

Anderen hebben er echter op gewezen dat Buffett zijn hoge leeftijd het voor hem moeilijk – zo niet onmogelijk – kan maken om met succes “in Bitcoin te komen”. Op dit moment lijken mensen twee dingen te geloven – ofwel dat Buffett op het punt staat BTC te kopen, of dat hij het nooit in zijn leven zal doen.

Sommigen geloven zelfs dat BTC zijn ATH nadert en dat een beweging ernaartoe Buffett tot actie zal dwingen. Voorlopig blijft het Orakel van Omaha echter investeren in wat hij weet, waarbij cryptocurrency buiten beschouwing wordt gelaten.