Crypto-markt crasht door 5% verlies in 24 uur van Bitcoin

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 5, 2020
  • Bitcoin lijkt op weg te zijn naar de belangrijkste ondersteuningszone van $9.500.
  • Ethereum is ook gedaald naar $ 370 nadat een eerder hoogte punt van $486.
  • De daling zou het gevolg kunnen zijn van de verzwakking van de dollar.

In minder dan 24 uur is Bitcoin (BTC) met 5% gedaald van een hoogste punt van $ 11.950 naar $ 10.115 op het moment van schrijven. De bulls hadden de markt overgenomen sinds juli, toen ’s werelds grootste cryptovaluta een opwaartse trend vertoonde. Maar de prijs van vandaag is de laagste sinds eind 28 juli. Eerder deze week had BTC de cruciale weerstand van $ 12.000 getest, maar faalde en lijkt op weg te zijn naar de steun van $ 9.500.

De CEO van BitBull Capital, Joe DiPasquale, is van mening dat de crash technisch is. Hij merkte op:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“De huidige stap is technisch van aard en komt nadat de prijzen de ondersteuning van $ 11.000 in de afgelopen 30 dagen ongeveer acht keer hebben getest.”

Hij voegde toe,

“Zoals benadrukt in onze vorige opmerkingen, is er sterke ondersteuning in de zone tussen $ 10K en $ 10,5K, en de prijzen moeten die zone nog testen. We denken niet dat we grote dalingen zullen zien op korte termijn, en Bitcoin zal waarschijnlijk tussen $ 10,5K en $ 11K consolideren voordat hij opnieuw probeert $ 11,5K te overschrijden, “

Gevolgen voor andere munten en de dollar

Zoals gewoonlijk is de crash van de prijs van Bitcoin ook voelbaar in de prijzen van andere altcoins, aangezien de meeste zich in de rode zone bevinden. De op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), is ook gedaald tot $ 370 na het bereiken van een hoogste punt in twee jaar van $ 486. De meeste andere altcoins zijn opmerkelijk gedaald tijdens de laatste crash.

Het nieuwste cryptobloedbad lijkt te correleren met een daling van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere grote fiat-valuta’s. Danial Kiva, de CEO van Invest Diva , gelooft dat de verzwakkende USD de prijs van BTC zou kunnen drukken. Ze reageerde op de laatste crash door te zeggen:

“De USD lijkt zijn dieptepunt te hebben bereikt in de belangrijkste fiat-valuta’s, waaronder de Canadese dollar en de Zwitserse frank. De sterkte van de Amerikaanse dollar zou dus zeker een van de redenen kunnen zijn waarom de prijs van Bitcoin daalt.”

Zou dit een bearish periode kunnen betekenen?

Op dit moment lijken de verkopers de touwtjes in handen te hebben. $ 9.500 is echter een aanzienlijke ondersteuning voor Bitcoin gebleken, en de komende week kan het opnieuw worden getest. Een herstel van meer dan $ 10.000 is aanstaande, aangezien sommige analisten denken dat het afnemende aanbod van Bitcoin na de halvering de prijzen boven $ 12.000 zal doen stijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld