Coincheck werkt samen met Enjin aan de afhandeling van NFT

Geschreven door: Jinia Shawdagor
september 10, 2020
  • Coincheck werkt sinds augustus 2020 aan een NFT Marketplace.
  • NFT's zijn populair bij het spel 'Minecraft' om objecten te ruilen.
  • De samenwerking met Enjin zal bedrijven meer dan 2,8 miljoen gebruikers op Coincheck bieden.

Het in Tokio gevestigde cryptobedrijf Coincheck heeft aangekondigd dat het NFT (niet-vervangbare tokens) marktplaatsactiviteiten zal uitvoeren in samenwerking met Enjin, een blockchain-uitgifteplatform. De aankondiging van 9 september door Coincheck onthulde dat ze via Enjin een marktplaats zouden bieden voor NFT die wordt gebruikt in het populaire spel ‘Minecraft’.

In de verklaring verklaarde Coincheck dat het op zoek was naar bedrijven die zullen deelnemen aan de NFT-markt die beschikbaar zal zijn op het robuuste cryptohandelnetwerk van het platform. De verklaring luidde:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We bereiden ons voor op de NFT Marketplace activiteiten met als doel de dienstverlening tegen het einde van het boekjaar 2020 te starten, en we zijn continu op zoek naar deelnemende bedrijven.”

NFT Marktplaats

Coincheck begon in augustus 2020 met het bestuderen van de NFT Marketplace om deze op het platform te implementeren. De NFT-markt zal een omgeving bieden waarin bedrijven die in NFT handelen gemakkelijk en transparant met klanten kunnen communiceren. Bedrijven die zich inschrijven op de markt hebben toegang tot meer dan 2,8 miljoen geregistreerde gebruikers op Coincheck, wat zal helpen bij de verdere distributie van het NFT-token.

Coincheck verklaarde:

“Door de NFT Marketplace op onze cryptocurrency-handelsservice Coincheck in te zetten, bieden we een omgeving waarin klanten gemakkelijker en veiliger kunnen handelen op de markt van bedrijven die NFT’s uitgeven.”

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Populariteit van NFT

NFT’s maken het niet-vervangbare eigendomsrecht mogelijk en worden mogelijk gemaakt door het Enjin-platform. Met de bloeiende game-industrie kunnen gebruikers NFT’s van personages uitwisselen met crypto-activa of roerende goederen zoals kunstwerken of auto’s. NFT is ook gebruikt voor distributie- en uitleendiensten. Elke NFT heeft meestal een verschillend niveau van vereisten om in aanmerking te komen.

Over Enjin

Enjin werd opgericht in 2009 en is een uitgifteplatform voor de ERC-1155-tokenstandaard. Ontwikkelaars kunnen het platform gebruiken om NFT’s en haalbare tokens uit te geven. Het gamingplatform heeft meer dan 20 miljoen gebruikers en wist in 2017 $ 18,9 miljoen op te halen via een ICO. Het platform is niet beperkt tot gamingbedrijven, maar staat open voor alle blockchain-enthousiastelingen.