Ethereum Classic Labs werkt samen met Chainalysis

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 10, 2020
  • Door deze samenwerking biedt ETC Labs startups toegang tot Chainalysis KYT.
  • Door de Chainalysis KYT te integreren, kunnen bedrijven compliance en rapportage automatiseren.
  • Deze stap sluit aan bij de missie van ETC Labs om uitdagingen aan te pakken.

Ethereum Classic Labs heeft de handen ineengeslagen met Chainalysis, een blockchain- analysebedrijf, om Chainalysis Know Your Transaction (KYT) te introduceren. Een blogpost onthulde dit nieuws op 9 september en merkte op dat KYT een geautomatiseerde oplossing voor transactiemonitoring is die risicovolle activiteiten detecteert van OFAC-gesanctioneerde adressen. De oplossing helpt ook bij het identificeren van transacties die afkomstig zijn van darknet-markten, en ook afwijkende en frauduleuze transacties. Door deze deal zal ETC Labs tegen een gereduceerd tarief een opleidings- en certificeringsplatform aanbieden aan zijn accelerator-startups.

Volgens de blogpost combineert Chainalysis KYT top blockchain-intelligentie en een gebruiksvriendelijke interface met een realtime API. Door dit te doen, minimaliseert het handmatige workflows en helpt het cryptobedrijven om te voldoen aan lokale en wereldwijde regelgeving. Afgezien van Chainalysis KYT, zal Chainalysis ook de startups, projecten en begunstigden van ETC Labs toegang verlenen tot zijn materiedeskundigen op het gebied van compliance en regelgeving, waardoor ze hun behoeften beter kunnen begrijpen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op deze ontwikkeling zei Chainalysis CRO Jason Bonds:

“Compliance is van cruciaal belang voor veel cryptocurrency-bedrijven, met name voor bedrijven die een vorm van uitwisseling, bewaring of andere gelddiensten aanbieden. Maar compliance van cryptocurrency is complex, en het is vaak een toetredingsdrempel voor oprichters die een cryptocurrency-bedrijf starten. “

Een eerlijke omgeving creëren voor beginnende startups

Volgens James Wo, de oprichter en voorzitter van ETC Labs, biedt dit partnerschap een noodzakelijke bron voor bedrijven die voortbouwen op ETC. Hij voegde eraan toe dat het een natuurlijke ontwikkeling is die het potentieel heeft om het speelveld voor beginnende startups gelijk te maken, waardoor ze hun bedrijf succesvol en verantwoord kunnen opbouwen, terwijl ze toch op de hoogte blijven.

Volgens de publicatie zal Chainalysis de startups helpen bij het automatiseren van compliance en rapportage. Bovendien zullen de bedrijven die op ETC draaien, de Chainalysis KYT-oplossing via een API in hun activiteiten kunnen integreren. Een zet waarmee ze gemakkelijk grote hoeveelheden activiteit kunnen volgen. Deze integratie helpt hen ook om transacties met een hoog risico in realtime te identificeren via ETC en andere toonaangevende cryptomunten.

Bovendien helpt de Chainalysis KYT-oplossing de startups om regelmatig hun gebruikersbestanden te evalueren, waardoor de weg wordt geëffend voor de automatische opname van de nieuwste gegevens.

Streven naar uitdagingen die blockchain belemmerende te ontwikkelen

Dit nieuws komt terwijl Ethereum Classic Labs doorgaat met het smeden van strategische partnerschappen om problemen aan te pakken die de ontwikkeling van blockchain belemmeren. Zo sloeg het bedrijf eerder dit jaar de handen ineen met OpenGSN om Gas Station Network (GSN), een pluggable service waarmee dApp-providers gasloze transacties kunnen aanbieden, in zijn platform te integreren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld